Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ελληνικό Πλευρώτους VS εισαγόμενου λευκού Πολωνικού...

 Ο Έλληνας έχει μια μανία να τρώει λευκό εισαγόμενο μανιτάρι από την Πολώνια γιατί πιστεύει ότι επειδή είναι λευκό είναι και αγνό .
Ιδού λοιπόν τι συμβαίνει.
Τις 2 βδομάδες των εορτών πουλήθηκαν 200 τόνοι εισαγόμενου λευκού, μπαγιάτικου, και ψεκασμένου με φορμόλη και χλωρίνη ( για να είναι άσπρο) και κέρδισαν 2 εταιρείες γερμανικών
συμφερόντων.
Την ίδια στιγμή πουλήθηκαν 30 τόνοι ολόφρεσκο - ημέρας Πλευρώτους (ΤΕΛΕΙΩΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ) που παρήχθηκε από 45 μικρές οικογενειακές γεωργικές μονάδες που μαζί με τους εργαζόμενους εκεί έδωσε «ψωμί» σε πάνω από 300 οικογένειες .
Εάν αυτό ήταν αντίστροφα  τότε αντί για 45 μονάδες θα ζούσαν 300 μονάδες  και συνολικά με τους   εργαζόμενους πάνω από 4000 άτομα!!!!
Αυτό είναι απλό μάθημα γεωργικής οικονομίας αλλά πολλαπλασίασέ το Χ 5.000 ή 10.000 για να δεις τι γίνεται και στους άλλους κλάδους της γεωργίας.
Και όλα αυτά γιατί οι έλληνες δεν γνωρίζουν ότι το «σκατολευκό» μανιτάρι από την Πολωνία παράγεται πάνω σε κοτίσια κοπριά και για να φαίνεται λευκό όταν έρχεται στην Ελλάδα (στην καλύτερη περίπτωση  5 ημερών μπαγιάτικα)  ψεκάζεται με χλωρίνη και φορμόλη, ενώ το πλευρώτους απλά καλλιεργείται σε καθαρό ελληνικό άχυρο και είναι τελείως βιολογικό !!!!


Και στις λαικές αγορές υπάρχουν πολλοί έλληνες παραγωγοί οι οποίοι πουλάνε τα μανιτάρια τους, ενώ παραδίπλα βλέπεις πάγκους με συσκευασμένα μανιτάρια εισαγωγής. Και ειλικρινά τρελλαίνομαι όταν βλέπω κάποιες νοικοκυρές να παίρνουν τα εισαγώμενα, θεωρώντας τα καλύτερα...

Τι να πω πια.... αυτή η ξενομανία, μας έχει καταστρέψει...
Και ας δεχτώ ότι δεν γνωρίζουν τι ακριβώς γίνεται...
Άντε λοιπόν, τώρα που κάποιοι πιστεύω πως θα σας ενημερώσουν, να δω μεθαύριο τι θα αγοράσετε...
Άντε να δω..
Και μην ακούσω ότι είναι πιο φτηνά τα εισαγόμενα, γιατί και αγοράζω μανιτάρια και ξέρω πολύ καλά τις τιμές.
Στο κάτω - κάτω, αν υπάρχει μία πολύ μικρή διαφορά τιμής, πιστεύω πως η υγεία, αν όχι η δική σας, αλλά τουλάχιστον των παιδιών σας, αξίζει πολύ περισσότερο από τα 10 ή 20 λεπτά διαφοράς που υπάρχει, αν υπάρχει δηλαδή.
Κι όπως έλεγε παλιά μία διαφήμιση, Προτιμάτε τα Ελληνικά προιόντα!
redhead

ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ:ΧΙΟΝΙΣΕ ΣΤΗΝ ΣΑΧΑΡΑ!!ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!

Το αν η κλιματική αλλαγή οδεύει προς άνοδο της θερμοκρασίας ή την κάθοδό της, είναι ένα θέμα των επιστημόνων.
Γεγονός πάντως είναι πως στη μεγαλύτερη έρημο του κόσμου, τη Σαχάρα, όπου οι θερμοκρασίες φθάνουν μέχρι τους 50 βαθμούς Κελσίου έπεσε…χιόνι.
Έντονη χιονόπτωση, ένα ασυνήθιστο μετεωρολογικό γεγονός, παρουσιάστηκε στην περιοχή Μπετσάρ, βόρειο-δυτικά της Αλγερίας, κοντά στα σύνορα με το Μαρόκο.
Στην όαση της περιοχής, τα κλαδιά των φοινίκων δεν άντεξαν το βάρος του πρωτόγνωρου χιονιού και έσπασαν και το κρύο, παροδικά, έγινε πολικό.


Πηγή : http://www.eoellas.org/index.php?option=com_content&view=article&id=3803%3A-binteo&catid=36%3A2010-06-18-11-04-29&Itemid=103