«Παρωχημένη είναι η ιδέα να μην γίνεται αναφορά στη λέξη μακεδόνικο, Μακεδονία» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, απευθυνόμενος στις ενστάσεις που εξέφρασε ο Στέλιος Παπαθεμελής στο δημοτικό συμβούλιο για δήλωσή του ότι δεν έχει πρόβλημα με τη χρήση της λέξης από τους πολίτες της ΠΓΔΜ.
«Ας κάνουμε ένα δημοτικό συμβούλιο για αυτό το θέμα για να μην έχουμε επαναλήψεις φαινομένων, όπως μεγάλα συλλαλητήρια με το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική» που είναι αντίθετα από την επίσημη ελληνική εξωτερική πολιτική, την οποία δεν κάνουμε εμείς» πρόσθεσε.
«Οταν ήμους μικρός στο Νυμφαίο, άκουγα τους γεροντότερους που έλεγαν ότι εκεί κάτω μιλά μακεδόνικα. Κατάγομαι και από το Κρούσεβο και έχω πολύ πιο συγκεκριμένες απόψεις για το θέμα, αλλά δεν είναι της ώρας» δήλωσε ο δήμαρχος.

Πηγή : http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=4&artid=96878

Τότε να πάτε στο Κρούσοβο και στα Σκόπια να ζήσετε κ. Μπουτάρη... Φαίνεται οι παππούδες σας δεν πολέμησαν για την ελευθερία σας... Ούτε σας έμαθαν ότι η Μακεδονία είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ... ούτε σας μίλησαν φαίνεται ποτέ για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...
ΚΡΙΜΑ και πάλι ΚΡΙΜΑ... κρίμα που ακόμη ένας ανθέλληνας, βρίσκεται να κυβερνά, έστω και τοπικά, τον ΕΛΛΗΝΑ...
redhead