Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

BEYOND THE GREEK CRISIS MATRIX

Αλήθειες ειπωμένες από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ! Συγχαρητήρια Πάνο για το θάρρος σου! Είναι όλα αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε, αλλά φυσικά μας αποπροσανατολίζουν για να είμαστε πειθήνια όργανα των σχεδίων τους...
Συνέχισε γιατί σίγουρα ακόμη υπάρχουν Έλληνες!

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΥΠΕΚΑ: Θα αποφασίσει για τις τιμές της ΔΕΗ

Το ΥΠΕΚΑ και όχι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θα αποφασίσει για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, «έχοντας ως γνώμονα τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης και λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους καταναλωτές».Αυτό αναφέρει το υπουργείο σε σημερινή ανακοίνωση με αφορμή σχετικό δημοσίευμα, διαψεύδοντας αναφορές για αύξηση των τιμολογίων κατά 30 %.
Όπως ανέφερε χθες το ΑΠΕ, η εισήγηση της ΡΑΕ προς το υπουργείο για τα τιμολόγια της ΔΕΗ προβλέπει μέση αύξηση 12,7 % από 1ης Ιανουαρίου, ωστόσο η τελική απόφαση για το ύψος των ανατιμήσεων θα ληφθεί από το υπουργείο. Η ΡΑΕ εισηγείται επίσης αναπροσαρμογή των τιμολογίων ανά εξάμηνο με βάση την εξέλιξη του κόστους και περιορισμό των κλιμακίων κατανάλωσης με βάση τα οποία εφαρμόζεται το τιμολόγιο.

Πηγή : kathimerini .gr http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_23/12/2011_419837

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Η αμαρτωλή Goldman Sachs (των Σημίτη – Παπαδήμου) δολοφονεί την Ελλάδα

Υποπτο χτύπημα στην ελληνική οικονομία, με απρόβλεπτες συνέπειες, κατάφερε η Goldman Sachs, συμβουλεύοντας τους πελάτες της να μην ανταλλάξουν τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που έχουν στα χέρια τους και να μην συμβάλουν έτσι στην ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, οδηγώντας πιθανώς τη χώρα μας σε χρεοκοπία. Ο «ντίλερ» της εισόδου μας στο ευρώ γίνεται τώρα «άγγελος» της χρεοκοπίας, αποδεικνύοντας τον ύπουλο και αδίστακτο ρόλο που διαδραματίζει στις διεθνείς αγορές.

Η εμπιστευτική έκθεση, που έστειλε την Τετάρτη η αμερικανική τράπεζα σε επενδυτές και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και που παρουσιάζει η «κυριακάτικη δημοκρατία», υπονομεύει το πρόγραμμα ανταλλαγής του ελληνικού χρέους, το περίφημο PSI, το οποίο χαρακτηρίζει ευθύς εξαρχής «μη ελκυστικό». Η έκθεση επιβεβαιώνει τον βρόμικο ρόλο ενός οργανισμού, που η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» πρόσφατα χαρακτήρισε «πανευρωπαϊκή κυβέρνηση», προβάλλοντας τους δεσμούς που έχουν με την τράπεζα ο Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ), ο Μάριο Μόντι (Ιταλία) και ο Λουκάς Παπαδήμος.

Ο βασικότερος ίσως λόγος σχηματισμού της μεταβατικής κυβέρνησης υπό τον Παπαδήμο ήταν η έναρξη και η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων του PSI, της συμμετοχής δηλαδή των ιδιωτών στη μείωση του δημόσιου χρέους, με «κούρεμα» της τάξης του 50% των ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους. Τώρα, έρχεται η Goldman Sachs να αμφισβητήσει αυτή τη διαδικασία, λέγοντας κατ’ ουσίαν στους ιδιώτες ότι αυτή η συμφωνία δεν είναι προς όφελός τους. Η ίδια τράπεζα, που συμμετείχε στο μαγείρεμα των στοιχείων για να μπούμε στην ευρωζώνη με το επίμαχο swap χρέους που πραγματοποίησε για λογαριασμό της Ελλάδας το 2001, τώρα παίζει το αντίστροφο παιχνίδι και στρώνει το έδαφος για την έξοδό μας από αυτή.

Στην έκθεση «Επικαιροποίηση για την Ελλάδα εν μέσω προβλημάτων του PSI», που εστάλη στους πελάτες της την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου το πρωί, ο αναλυτής της Goldman Sachs υπογραμμίζει ότι «το πρόβλημα βρίσκεται στην επιμονή σε 50% μείωση στην ονομαστική αξία (των ομολόγων) για τους κατόχους ομολόγων». «Σε συνδυασμό με την επιμήκυνση της ημερομηνίας λήξης τους», υποστηρίζει η τράπεζα, «αυτό οδηγεί σε απώλειες περισσότερο από 70%-75% για ένα μέσο ομόλογο».

Οδηγώντας μεθοδικά τους επενδυτές στην απόρριψη του PSI, η Goldman Sachs τούς λέει ότι «η ανταμοιβή για το ρίσκο του να συμμετέχει στη συμφωνία δεν μπορεί να είναι κάτι πολύ ελκυστικό για τους επενδυτές». Στη συνέχεια μπαίνει βαθύτερα στο ζουμί της ανάλυσής της, προτρέποντας τους κατόχους των περίφημων CDS (ασφάλιστρα έναντι κινδύνου χρεοκοπίας) να προτιμήσουν να μη δεχτούν το «κούρεμα» και να πληρωθούν από τα CDS, που θα ενεργοποιηθούν βέβαια μετά τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

«Το κίνητρο για συμμετοχή είναι ακόμα μικρότερο για τους επενδυτές που έχουν αντισταθμίσει τον κίνδυνο με συμβόλαια CDS» γράφει χαρακτηριστικά η έκθεση. Ιδού, λοιπόν, η δεύτερη λύση που προτείνει η τράπεζα: «Το λιγότερο φιλικό προς τις αγορές σενάριο περιλαμβάνει μη εθελοντικές επιλογές». Επιλογές, δηλαδή, που με άλλα λόγια θα αναγκάσουν τους ομολογιούχους να δεχτούν το «κούρεμα» και θα οδηγήσουν τη χώρα μας πιθανότητα στη χρεοκοπία.

Δύο ακόμα σημεία της έκθεσης, πάντως, δεν πρέπει να ξεφύγουν της προσοχής μας. Το πρώτο είναι η επισήμανση ότι το ρίσκο να μην πάρει η Ελλάδα μία από τις επόμενες δόσεις παραμένει και το δεύτερο η πρόβλεψη ότι η ύφεση το 2012 θα είναι 4,1% και όχι 2,8%, που εκτιμά η κυβέρνηση.

Οπως έχει επανειλημμένα τονίσει ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος Marc Roche, η Goldman Sachs χρησιμοποίησε την Ελλάδα πάνω κάτω ως πειραματόζωο όσον αφορά την προώθηση του διαβόητου swap, το οποίο στη συνέχεια πούλησε και σε άλλους πελάτες, από περιφερειακές τράπεζες σε Ισπανία και Γερμανία έως και πετρελαϊκές εταιρίες της Κίνας. Ο Roche είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η Τράπεζα - Πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο». Κεντρικό σημείο αναφοράς σε αυτό είναι η υπόθεση της συγκάλυψης του ελληνικού χρέους μέσω του αμαρτωλού ομολόγου των Κώστα Σημίτη και Λουκά Παπαδήμου το 2001.

Σήμερα, η Ελλάδα είναι και πάλι το πειραματόζωο όσων παίζουν με τις ισοτιμίες των νομισμάτων, τα CDS και τα άλλα «παιχνίδια» που προσφέρει το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Πηγή : δημοκρατία http://www.dimokratianews.gr/content/4101/%CE%B7-%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%89%CE%BB%CE%AE-goldman-sachs-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%84%CE%B7-%E2%80%93-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ - Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ. Ειδικότερα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, κατά τις νυχτερινές ώρες αναμένονται πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.
Τη Δευτέρα, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της δυτικής και βόρειας χώρας.
Την Τρίτη, οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα, το Ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στα Δωδεκάνησα.
Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Τετάρτη, μετά από μια πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα Δυτικά.
Ειδικότερα, για την περιοχή της Αττικής ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τη νύχτα της Κυριακής, 18.12.2011 και κατά περιόδους τη Δευτέρα 19.12.2011.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
• Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
• Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Πηγή : Ναυτεμπορική http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2109321

ΠΑΡΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΕ 431 ΜΚΟ!

Πάρτι εκατομμυρίων, που μοίραζε το υπουργείο Εξωτερικών για δέκα ολόκληρα χρόνια σε πλήθος ΜΚΟ, προκύπτει από τους πίνακες που αποκαλύπτουμε και τους οποίους επιβεβαιώνει η έκθεση του ορκωτού λογιστή που έστειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Δόλλης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Η εξωφρενική κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου, με τις χρηματοδοτήσεις «προγραμμάτων» διαφόρων ΜΚΟ που συνεχίζεται μάλιστα και σήμερα που η χώρα ασφυκτιά υπό το βάρος του Μνημονίου.

Συνολικά στα δέκα χρόνια, από το 2000 μέχρι το 2010, δόθηκαν σε 431 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) 115.388.814 ευρώ (κάπου ΤΕΣΣΕΡΑ δισ. δραχμές). Τα περισσότερα δόθηκαν το 2003, ήτοι 18.095.076 ευρώ! Τώρα το πού πήγαν, τι έργο έγινε, κανένας δεν ξέρει... Και βέβαια κανένας δεν μπήκε στον κόπο να ερευνήσει...

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσά που αφορούν την περίοδο 2000-2010 θα εμφανίζονταν σημαντικά μεγαλύτερα αν οι φάκελοι της πρώτης τριετίας δεν είχαν πολτοποιηθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο!

Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι ο ρόλος των ΜΚΟ, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, κάθε άλλο παρά διαφανής είναι. Όπως και οι «σκοποί» που εξυπηρετούσαν... Και δεν έχουν άδικο εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πίσω από αυτό το... εφεύρημα βρίσκονται επιδιώξεις και προθέσεις «χειραγώγησης», «επηρεασμού» αλλά και... νόμιμης χρηματοδότησης διαφόρων «δραστηριοτήτων» και ο νοών νοείτω. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι ΜΚΟ είναι η... μετεξέλιξη εκείνων των «Ιδρυμάτων», όπως π.χ. του Ιδρύματος Φουλμπράιτ που επιχορηγούσε προγράμματα και έδινε υποτροφίες... Τώρα μέσω των ΜΚΟ... νομιμοποιούνται χρηματοδοτήσεις που θα ξαναπούμε κανείς δεν ξέρει πού πάνε και πού αποβλέπουν αυτές οι ΜΚΟ. Πέραν του ότι οι κατέχοντες μια ΜΚΟ έχουν εξασφαλίσει μόνιμο... μισθό!

Η έκθεση ήρθε στα χέρια των μελών της Επιτροπής στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την περασμένη εβδομάδα, ενώ μετά τις γιορτές θα κληθεί να την ενημερώσει και ο ίδιος ο υφυπουργός.

Το θέμα άνοιξε πριν από το καλοκαίρι, με επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Τσούρας στον Γιώργο Παπανδρέου, ζητώντας να διερευνηθούν οι χρηματοδοτήσεις των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Ο ίδιος είχε αναλάβει πρωτοβουλία, κατόπιν ομόφωνης εντολής των μελών της Θεσμών, να γίνει έλεγχος στα μυστικά κονδύλια όλων των υπουργείων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Θ. Τσούρας έστειλε επιστολή στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο -που είχε πει ότι θα αναλάβει να επικοινωνήσει με τους υπουργούς πριν γίνει η αλλαγή της κυβέρνησης- και τον καλούσε να πάρει πρωτοβουλία απευθυνόμενος στα υπουργεία, ώστε να δοθούν τα στοιχεία.. Μετά την αλλαγή ο κ. Πάγκαλος είπε προφορικά ότι δεν είναι δικό του θέμα (το να... βρίζει τους Έλληνες είναι θέμα του...). Στην απαντητική του επιστολή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης… σφυρίζει αδιάφορα, δηλώνοντας εν ολίγοις ότι ο ίδιος δεν ξέρει από αυτά και ότι δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο πρέπει να πάρει πάνω του το θέμα. Αναφέρει επί λέξει, απευθυνόμενος στον κ. Τσούρα:


Έχει άγνοια...

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, διάβασα με προσοχή την επιστολή που κάνατε την τιμή να μου στείλετε. Δυστυχώς, δεν έχω καμία σχέση με τα μυστικά κονδύλια και δεν διαθέτω ανάλογες πιστώσεις.

Επομένως, δεν βλέπω με κανέναν τρόπο πώς μπορώ να συμμετάσχω αποτελεσματικά σε μια τέτοια συζήτηση.

Νομίζω ότι οι υπουργοί που έχουν την ευθύνη υπουργείων που διαθέτουν απόρρητες δαπάνες, πρέπει να έρθουν σε επαφή με την Επιτροπή. Θα παρακολουθήσω με μεγάλο ενδιαφέρον τις εργασίες σας και αν δω ότι σε κάποιο σημείο υπάρχει η δυνατότητα να σας απευθυνθώ, θα έρθω σε επαφή μαζί σας»…

Οι πίνακες που ακολουθούν περιλαμβάνουν τα στοιχεία των πληρωμών του υπουργείου Εξωτερικών, κατόπιν διασταύρωσής τους με τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και αφορούν την περίοδο από το 2000 μέχρι το 2010. Στην έκθεση αναφέρεται ότι η αξιολόγηση των χρηματοδοτήσεων αυτών, η σκοπιμότητα των προγραμμάτων και η επιλεξιμότητα των συγκεκριμένων δράσεων δεν αποτέλεσαν αντικείμενο της εργασίας των ορκωτών λογιστών και ότι η δική τους ευθύνη συνίσταται στην επεξεργασία, ταξινόμηση και ταυτοποίηση των στοιχείων που παρεδόθησαν από τις υπεύθυνες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών. Συνεπώς δεν έχει διενεργηθεί οποιοσδήποτε άλλος έλεγχος οικονομικός, διαχειριστικός ή τήρησης διαδικασιών, αλλά και η αποτελεσματικότητα της χρηματοδότησης και ο σκοπός που επιβεβαιώνουν απόλυτα αυτά που επισημαίνουμε παραπάνω.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν οι ορκωτοί λογιστές στο γεγονός της παρόδου μεγάλου χρονικού διαστήματος από τα πρώτα έτη της δεκαετίας που ελέγχθηκε, όπου ενδεικτικά αναφέρεται ότι για τα τρία πρώτα έτη της περιόδου αυτής (2000-2002) οι φάκελοι των παραστατικών των προγραμμάτων έχουν πολτοποιηθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο… Πρώην στελέχη της ΥΔΑΣ, εξάλλου, από τα οποία θα μπορούσαν να αντληθούν πληροφορίες, έχουν πλέον συνταξιοδοτηθεί ή μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες! Και αυτό σημαίνει ότι ο έλεγχος δεν είναι πλήρης, από την στιγμή που δεν εξετάσθηκαν οι υπάλληλοι που είχαν χειριστεί τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ.

Να σημειωθεί ότι στο πόρισμα του ορκωτού λογιστή Ευαγγέλου Κοσμάτου καταγράφονται «ως ανασταλτικοί παράγοντες για την συγκέντρωση του συνόλου των πληροφοριών και συναφών στοιχείων, τεσσάρων παραγόντων». Ο ένας είναι ο παραπάνω (ότι έχουν φύγει τα στελέχη που χειρίστηκαν αυτές τις υποθέσεις), ο δεύτερος η πολτοποίηση των στοιχείων της περιόδου Σημίτη (2000-2002), ο τρίτος η αδυναμία διαπίστωσης των στοιχείων που βρίσκονται σε διαφορετικές υπηρεσίες... και ο τέταρτος, η μη ορθή και ολοκληρωμένη παρακολούθηση των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων! Δηλαδή, γύρευε τι ακριβώς έχει συμβεί, τι μεγάλο φαγοπότι έχει πέσει...

Μεγάλες αποκλίσεις...

Και αυτό επιβεβαιώνεται απόλυτα από τις διαπιστώσεις του ορκωτού λογιστή, ο οποίος επισημαίνει ότι στα προγράμματα ΜΚΟ, που χρηματοδοτήθηκαν τα έτη 2000-2002, «εντοπίζονται μεγάλες διαφοροποιήσεις μεταξύ των καταγραφέντων ποσών και των πραγματικών πληρωμών. Οι αποκλίσεις αυτές στη στατιστική βάση της ΥΔΑΣ εμφανίζονται στα στοιχεία που αφορούν τα έτη 2000 έως και 2008. Για τα έτη 2009-2010 δεν σημειώνονται αποκλίσεις».

Σ' άλλο σημείο του πορίσματος, σημειώνεται ότι «εμφανίζονται να έχουν λάβει πολύ μεγαλύτερα ποσά οι εμπλεκόμενες ΜΚΟ»!

Κάτι επίσης που είναι χρήσιμο να τονιστεί, γιατί δείχνει ότι έχουν αφήσει ολάνοιχτη την πόρτα για «ενισχύσεις» κατά το δοκούν, είναι η... δυνατότητα για προγράμματα επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας ή χρηματοδότησης να μπορεί να φτάσει στο 100%(!) του συνολικού κόστους... Που βέβαια, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, μπορεί να το ανεβάσουν όπου θέλουν...

Που πήγαν τα λεφτά :
Ποιοι χρηματοδοτήθηκαν το 2010 όταν η Ελλάδα ασφυκτιούσε στο Μνημόνιο;

Κλικ για μεγέθυνση - τα έτη είναι 2000 -2010
-Οικουμενική: 328.895 ευρώ. Είναι η ΜΚΟ του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
-Οικολογική και Πολιτιστική Εταιρεία Μουσικών Συγγραφέων και Καλλιτεχνών Θράκης / Βόσπορος – Πολιτιστική Συνεργασία: 277.000 ευρώ.
-Ελληνοαλβανικός Σύνδεσμος Φιλίας «Σωκράτης»: 186.911 ευρώ.
-Κέντρο Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας: 156.485 ευρώ. Είναι η ΜΚΟ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εξαγωγέων.
-Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (ΔΙΔΗΝΕ): 144.000 ευρώ.
-Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες: 139.694,77 ευρώ
-Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης (HUMANET): 108.320 ευρώ. Με έδρα τα Γιάννενα.
-Ιάσων – Εθελοντική Οργάνωση Αειφορίας Περιβάλλοντος: 99.941,50 ευρώ. Έδρα Αθήνα, πρόεδρος Γιάννης Λάτσιος.
-Νερό για τον άνθρωπο και την ειρήνη: 89.604,89 ευρώ. Δραστηριοποιείται κυρίως στη Συρία και το Ιράν, ενώ συμμετέχει σε γκαλά για τον Γκάντι.
-ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων: 70.000 ευρώ.
-Ανθρωπιστική και Ευρωπολιτιστική Ανάπτυξη και Συνεργασία: 51.183,71 ευρώ. Δραστηριοποιείται κυρίως στην Αίγυπτο.
-Μία Γη: 51.000 ευρώ. Με έδρα τον Βόλο παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στην υποσαχάρια Αφρική.
-Κέντρο Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης Ευρωπαϊκή Προοπτική: 45.000 ευρώ.
-Δίκτυο Εμπειρογνωμόνων Αθήνας ANCE: 43,724,37 ευρώ. Προωθεί την δημοκρατία, την κινητικότητα του εργατικού δυναμικού και των νέων, την ενσωμάτων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας κ.λπ. σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική. Πρόεδρος ο καθηγητής Γιώργος Παυλίδης.

Κλικ για μεγέθυνση - τα έτη είναι 2000 -2010
-Ακαδημία Τηλεπικοινωνιών Νοτιοανατολικής Ευρώπη «ΙΝΑ»: 37.087,05 ευρώ. Είναι πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας και συμμετέχουν οι εταιρείες: ΣΒΒΕ, ΟΤΕ, INFOQUEST, HELLASCOM, NOKIA, ALTEC, INTRACOM, VODAFONE, FORTHNET.
-Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής: 31.902,67 ευρώ. Προωθεί την διεθνή συνεργασία και εκπαίδευση για την προστασία του περιβάλλοντος με αντιπροσώπους σε 137 χώρες. Ιδρύθηκε από την Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη.
-Ινστιτούτο Αειφορικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων (ΙΝΦΥΠΟ): 30.000 ευρώ.
-Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΠΑΔ): 22.247,56 ευρώ.
- Ίδρυμα Ορμύλια «Παναγία η Φιλανθρωπινή»: 18.000 ευρώ. Υλοποιεί προγράμματα προληπτικής ιατρικής κατά του καρκίνου του μαστού και της μήτρας, ενώ, εκτός από το δημόσιο, το ίδρυμα Ορμύλια έχει χρηματοδοτηθεί και από την οικογένεια του εφοπλιστή Χατζηπατέρα. Το έχει επισκεφθεί η σύζυγος του Ρώσου προέδρου Μεντβέντεφ και έχει βραβευτεί από τον πρέσβη των ΗΠΑ Ντάνιελ Σπέκχαρντ.
-Έλληνες Εθελοντές: 15.000 ευρώ. Έγινε γνωστή από την παρουσία της δίπλα στην φυλή των Καλάσσα στο Πακιστάν που ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι των Μακεδόνων του Μέγα Αλέξανδρου.
-Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής: 11.107,21 ευρώ. Το 2008 διοργάνωνε 3ήμερες εκδρομές στην Κωνσταντινούπολη και 7ήμερες στη Ρωσία και ο τότε υπουργός Γιώργος Πεταλωτής, επικέντρωσε διά αντιπροσώπου «τη συμβολή της αδελφότητας στην επίτευξη της κοινωνικής συνοχής, που τόσο έχουμε ανάγκη και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».


Πηγές : antinews http://www.antinews.gr/2011/12/18/139260/
             Το παρόν της Κυριακής  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=72733&colid=37&catid=34&dt=2011-12-18%200:0:0&page=2&mode=1&page=1&mode=1&page=2&mode=1&page=1&mode=1