Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

"Μακεδονία" τα Σκόπια στην ιστοσελίδα του ΓΓ του ΟΗΕ

Γκάφα ολκής του ΟΗΕ  εναντίον της Ελλάδας.  Στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ,  ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων αναφερόταν ως  υπουργός Εξωτερικών της "Μακεδονίας". Το ατόπημα διορθώθηκε όμως η αναφορά προβληματίζει…. 
Το απόγευμα της Πέμπτης επρόκειτο να συναντηθούν στη Νέα Υόρκη ο ΓΓ του ΟΗΕ με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλόσοσκι.
Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", στην επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, αποκαλείτο "υπουργός Εξωτερικών της Μακεδονίας" και όχι της ΠΓΔΜ, όπως είναι και η επίσημη ονομασία που χρησιμοποιεί ο ΟΗΕ

Έτσι, μέσω μιας τυπικής ανακοίνωσης ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ουσιαστικά αναγνώρισε την ονομασία που οι ίδιοι οι Σκοπιανοί θέλουν για τη χώρα τους.
Λίγες ώρες αργότερα και αφού διαπιστώθηκε το σημαντικό αυτό λάθος, έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις. Πλέον στη σελίδα του Μπαν Κι Μουν, ο κ. Μιλοσόσκι αποκαλείται ως "υπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας".


Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Στη συνάντηση Μουν-Μιλοσόσκι, αναμένεται να συζητηθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας, αλλά και η υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την περίοδο 2013-2016.


Πηγή :  http://www.sigmalive.com/news/greece/377664
 

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ζεόλιθος, το θαύμα της φύσης !!!

Εδώ και λίγο καιρό, έβαλα σαν συμπλήρωμα διατροφής στις συνήθειες της οικογενείας μου, τον ζεόλιθο. Αφορμή ήταν διάφορες μελέτες και άρθρα που διάβασα για τις ιδιότητες του. 

Συγκεκριμένα φαίνεται ότι ο Ζεόλιθος:
  1. Εγκλωβίζει τις ελεύθερες ρίζες, λειτουργώντας ως ισχυρό αντιοξειδωτικό και μπορεί να βοηθήσει προβληματικά κύτταρα. (LifeLink Pharmaceuticals, 2005).
  2. Βοηθά στην εξάλειψη των βαρέων μετάλλων, ιδίως μόλυβδου, υδράργυρου, καδμίου, αρσενικού, αλουμινίου, κασσίτερου και σιδήρου, χωρίς να αφαιρεί τα υγιή ιόντα και μέταλλα. Επίσης, βοηθά στο να αποβάλλονται από τον οργανισμό τα ραδιενεργά μέταλλα όπως το καίσιο και το στρόντιο-90, τα φυτοφάρμακα, τα ζιζανιοκτόνα, καθώς και άλλες τοξίνες από το σώμα, ουσίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας.
  3. Παγιδεύει τα αλλεργιογόνα από την κυκλοφορία του αίματος και την πεπτική οδό προτού να μπορέσει το σώμα να αντιδράσει, μειώνοντας κατά συνέπεια τα συμπτώματα από τα διάφορα τρόφιμα και τις περιβαλλοντικές αλλεργίες.
  4. Βελτιώνει πιθανόν την ηπατική λειτουργία αφού αποτοξινώνει το σώμα.
  5. Αποτελεί ένα ισχυρό αντι-ιοικό φυσικό προϊόν. Όπως αναφέρεται στην βιβλιογραφία, σε 40 ανέκδοτες μελέτες δείχνει ευεργετικός σε περιπτώσεις έρπητα ζωστήρα. Επίσης μπορεί να ανακουφίσει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την σκλήρυνση κατά πλάκας, την ηπατίτιδα C και το κοινό κρυολόγημα ή την γρίπη.
  6. Δημιουργεί μια φυσική ασπίδα στον οργανισμό με τη δημιουργία ενός άριστου επιπέδου pH (7,35-7,45), η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και ταυτόχρονα ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα ενώ παράλληλα δρα σαν άριστο φυσικό ισοτονικό.
  7. Ο ζεόλιθος δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας και ευφορίας κυρίως λόγω της εξάλειψης των τοξινών ενώ σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα φαίνεται να συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής σεροτονίνης από τον οργανισμό.
  8. Φαίνεται να έχει θετική συνδρομή στην οισοφαγική παλινδρόμηση. Σύμφωνα με την αρθρογραφία, είναι εξαιρετικά ασφαλής και μη τοξικός σε οποιοδήποτε επίπεδο: τα ίχνη του ζεόλιθου εξαλείφονται εντελώς από το σώμα μέσα σε 6 με 8 ώρες χωρίς να αφήνει κανένα κατάλοιπο. Δεν έχει καμία γεύση ή οσμή και μπορεί να λαμβάνεται με άδειο στομάχι.
      
    Το σίγουρο είναι ότι μετά από λίγες ημέρες, διαπίστωσα μία θεαματική αλλαγή στην διάθεση μου, την αντοχή μου αλλά και στο δέρμα μου. Η δε μητέρα μου, που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας εδώ και 44 χρόνια, έχει εξ ίσου βελτίωση, τόσο στις κινήσεις της (σημειωτέον είναι σε αναπηρικό καροτσάκι εδώ και 12 περίπου χρόνια), όσο και στην διάθεση της. Γενικά θα έλεγα ότι είναι πολύ πιο "έντονες" οι κινήσεις της και η όλη διάθεση της.
     
    Να επισημάνω ότι οι ιδιότητες του ζεόλιθου είναι γνωστές από αρχαιοτάτων χρόνων και ειλικρινά απορώ γιατί δεν γίνονται γνωστές όλες οι ιδιότητες του, παρά το προωθούν περισσότερο σαν συμπλήρωμα διατροφής σε περιπτώσεις δίαιτας.
    Στην Ιαπωνία, απ' ότι διάβαζα πριν λίγες ημέρες, τον χρησιμοποίησαν για να δεσμεύσουν την ραδιενέργεια στο νερό. Και οι "μαγικές" του ιδιότητες συνεχίζονται σε εφαρμογές στις καλλιέργειες και σε διάφορα άλλα, που μπορεί κάποιος να βρει ψάχνοντας στο διαδίκτυο.
    Εγώ πάντως θα τον χρησιμοποιήσω σε μορφή χώματος και στον λαχανόκηπο μου, μια και δεσμεύει τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο νερό, και δίνει πολύ καλά αποτελέσματα στα φυτά.
    Και για τους δύσπιστους παραθέτω σύνδεσμο με την μελέτη του καθηγητού Γεώργιου Ζακυνθινού καθώς και από δημοσιεύματα εφημερίδων. Από εκεί και πέρα, μπορεί κάποιος να ψάξει περισσότερες πληροφορίες.
    redhead