Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Κόβονται χειρουργεία στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης

Μαχαίρι έχει μπει στα χειρουργεία του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Η έλλειψη αναισθησιολόγων έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 40% τα χειρουργεία και να έχει εκτοξευτεί η αναμονή των ασθενών


Οι γιατροί είναι αναγκασμένοι να δίνουν προτεραιότητα στα επείγοντα περιστατικά και να επαναπρογραμματίζουν τα χειρουργεία που δεν χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ουρολογικής κλινικής του νοσοκομείου, όπου οι έξι χειρουργικές αίθουσες που λειτουργούσαν, πέρυσι μειώθηκαν στις πέντε και πλέον είναι μόλις τρεις. Επιπλέον, στη λίστα αναμονής υπάρχουν αυτήν τη στιγμή περίπου 200 άτομα που περιμένουν να χειρουργηθούν.
Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην Ε’ χειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου, όπου από τα έξι χειρουργικά τραπέζια που λειτουργούσαν κάθε βδομάδα, κόπηκαν δύο και πλέον λειτουργούν τέσσερα, γεγονός που έχει αυξήσει την αναμονή για μία χειρουργική επέμβαση σε τουλάχιστον δύο μήνες.
«Υπάρχει μείωση των χειρουργείων κατά 40%, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα τα επείγοντα και κατόπιν τα προγραμματισμένα περιστατικά, τα οποία μεταφέρονται σε άλλη ημερομηνία. Στη γενική εφημερία του νοσοκομείου, για παράδειγμα, στην ορθοπεδική οι γιατροί δεν προλαβαίνουν να χειρουργούν, οπότε δίνουν έμφαση και καλύπτουν τα επείγοντα κι αναγκαστικά τα προγραμματισμένα, όπως οι αρθροπλαστικές, πάνε πίσω», δηλώνει στη «Μ» η διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γωγώ Παπαϊωάννου και προσθέτει ότι «οι εποχές έχουν αλλάξει κι όλοι οι γιατροί βάζουν πλάτη, διότι ξέρουμε ότι ο κόσμος πάσχει και δεν μπορούμε να τον αφήσουμε αβοήθητο».
Παράλληλα, εξηγεί ότι υπάρχει πρόβλημα εξαιτίας της συνταξιοδότησης των αναισθησιολόγων και προσθέτει ότι οι δυσκολίες εντοπίζονται κυρίως στις κλινικές του μπλε κτιρίου, όπου βρίσκονται μία χειρουργική κλινική, η ουρολογική, η ΩΡΛ, η οφθαλμολογική, η νευροχειρουργική, η ορθοπεδική και η παιδοχειρουργική.
«Αρχικά υπήρχαν τρία αναισθησιολογικά τμήματα στο νοσοκομείο, εκ των οποίων τα δύο συνενώθηκαν και τώρα είναι δύο. Κι αυτά, με το νέο οργανισμό του νοσοκομείου θα συνενωθούν σε ένα, ώστε να υπάρχει καλύτερη οργάνωση και συντονισμός. Οι αναισθησιολόγοι του κτιρίου που βρίσκεται δίπλα από το κεντρικό νεοκλασικό κτίριο του Ιπποκράτειου στηρίζουν το τμήμα μεταμοσχεύσεων που έχει χειρουργεία χωρίς προγραμματισμό και οι άλλοι του μπλε κτιρίου τα υπόλοιπα τμήματα. Συνολικά λίγο πριν τα Χριστούγεννα έφυγαν με σύνταξη έξι αναισθησιολόγοι, τρεις από κάθε τμήμα», τονίζει η κ. Παπαϊωάννου.
Σύμφωνα με την ίδια, το ιδανικό θα ήταν να έρθουν τουλάχιστον πέντε αναισθησιολόγοι. Ωστόσο, καταβάλλονται προσπάθειες από τη διοίκηση του νοσοκομείου να έρθουν τρεις αναισθησιολόγοι, είτε από άλλα νοσοκομεία, είτε επικουρικοί, είτε ακόμη και με μπλοκάκι. Πάντως, εκτιμά ότι σε περίπου ένα μήνα θα έχουν έρθει τουλάχιστον οι δύο κι αργότερα κι ο τρίτος.

Ραντεβού το 2014 για μία επέμβαση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
Απογοητευτική είναι η κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Όπως τονίζει στη «Μ» ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης(ΕΝΙΘ), Χρήστος Παπαστεργίου, οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να περιμένουν από έξι μήνες έως κι ένα χρόνο προκειμένου να υποβληθούν σε κάποια χειρουργική επέμβαση, όπως για παράδειγμα χολής ή αρθροπλαστική.
«Σε πολλά νοσοκομεία οι πολίτες κλείνουν ραντεβού για το 2014, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και υλικών. Επίσης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει παιδίατρος του ΕΣΥ, ενώ υπάρχουν μαιευτικές κλινικές που δεν έχουν… μαιευτήρα και χειρουργεία χωρίς αναισθησιολόγους», επισημαίνει ο κ. Παπαστεργίου.
Μάλιστα, όπως αναφέρει, στο νοσοκομείο «Παναγία», δεν υπάρχει η δυνατότητα να υποβληθεί σε εξέταση τροπονίνης ένας ασθενής για τον οποίο υπάρχει υποψία εμφράγματος, καθώς το μικροβιολογικό τμήμα έκλεισε. Έτσι, θα πρέπει να έρθει ασθενοφόρο από το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στο «Παναγία» για να παραλάβει τον ασθενή, να τον διακομίσει στον «Άγιο Παύλο», προκειμένου να γίνει η εξέταση και στη συνέχεια να τον πάει πάλι πίσω στο «Παναγία».
«Κι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η διαφθορά στα νοσοκομεία συνεχίζεται. Ζητούμε να ανοίξουν οι λογαριασμοί των διοικητών των νοσοκομείων, των διευθυντών κλινικών και των υπαλλήλων που εμπλέκονται με τις προμήθειες», λέει ο κ. Παπαστεργίου.

Πηγή : http://www.makthes.gr/news/reportage/98936/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ο Χυμός του Λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και σκοτώνει 11 ειδών Καρκινογόνα Κύτταρα!


Σας το μεταφέρω απλά. Όσοι είναι του...
 ιατρικού κλάδου ή γνωρίζουν αντίστοιχα, ας τους το μεταδώσουν.Ίσως να υπάρχει αλήθεια και σκοπιμότητα ταυτόχρονα. Οι ωφελιμότητες του λεμονιού. Το λεμόνι, είναι ένα θαυματουργό προϊόν στο να σκοτώνει τα καρκινογόνα κύτταρα. Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία, γιατί...
δεν το αποδεχόμαστε αυτό; Διότι υπάρχουν οργανισμοί που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν μια συνθετική ουσία, που να τους επιτρέπει να αποκτήσουν κέρδη φανταστικά!
Για αυτό και από τώρα μπορείς προκαταβολικά να βοηθήσεις έναν φίλο που το χρειάζεται, επιτρέποντάς του να πληροφορηθεί ότι του είναι χρήσιμο να πιει χυμό λεμονιού για την πρόληψη της ασθένειας. Η γεύση του είναι ευχάριστη και φυσικά δεν προξενεί τις φοβερές επιδράσεις της χημειοθεραπείας. Και εφόσον έχει την δυνατότητα να το πράξεις, φύτεψε μια λεμονιά στον κήπο σου. Όλα τα μέρη του είναι ωφέλιμα. Την επόμενη φορά που επιθυμείς να πιεις χυμό, ζήτα φυσικό χυμό λεμονιού χωρίς συντηρητικά. Πόσα άτομα πεθαίνουν ενώ το μυστικό αυτό παραμένει φυλαγμένο, με καχυποψία, ώστε να μη θέσει σε κίνδυνο τα κέρδη εκατομμυρίων των μεγάλων φαρμακευτικών επιχειρήσεων!
Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η λεμονιά είναι χαμηλή. Δεν καταλαμβάνει μεγάλο χώρο. Όλοι τη γνωρίζουν σαν λεμονιά. Το φρούτο του είναι ένα κιτρικό προϊόν με διαφορετικές όψεις, το εσωτερικό του μπορεί να φαγωθεί άμεσα ή να επεξεργαστεί για την παραγωγή ποτών, αναψυκτικών, γλυκισμάτων κλπ. Το σημαντικό σε αυτό το φυτό οφείλεται στα ισχυρά αντικαρκινογόνα αποτελέσματά του. Και ακόμα και εάν του αποδίδονται περισσότερες χημικές ιδιότητες, το σημαντικότερο αυτού είναι δράση του πάνω στις κύστες και τους όγκους. Το φυτό αποτελεί μια θεραπευτική αγωγή για τον καρκίνο, δοκιμασμένο σε καρκίνους όλων των μορφών. Υπάρχουν ορισμένοι που το συνιστούν για όλες τις μορφές καρκίνου. Επιπλέον το θεωρούν σαν έναν παράγοντα αντιμικροβιακού ευρέος φάσματος, κατά των μολύνσεων των βακτηριδίων και όγκων, ικανό στην καταπολέμηση των εσωτερικών παρασίτων και σκουληκιών, ρυθμιστή τη υψηλής αρτηριακής πίεσης, είναι αντικαταθλιπτικό και καταπολεμά το άγχος και τις νευρικές διαταραχές.
Η πηγή αυτής της πληροφορίας είναι εντυπωσιακή: προέρχεται από έναν εκ των μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών στον κόσμο που διαβεβαιώνει ότι μετά από 20 χρόνια εργαστηριακών μελετών, που πραγματοποιήθηκαν από το 1970 και συνακόλουθα έτη.
Τα εξαχθέντα συμπεράσματα ήταν: καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων, του εντέρου κόλον, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος. τα χημικά συστατικά του δένδρου κατέδειξαν ότι δρα 10.000 καλύτερα στην επιβράδυνση ανάπτυξης των καρκινογόνων κυττάρων από το φαρμακευτικό προϊόν adriamycin, ένα χημειοθεραπευτικό φαρμακευτικό προϊόν, που χρησιμοποιείται συνήθως στον κόσμο όλο.
Το πλέον εντυπωσιακό της θεραπείας είναι ότι με τον εξαγόμενο χυμό λεμονιού καταστρέφονται μόνον τα καρκινογόνα κύτταρα και δεν επιδρά στα υγιή. Το κείμενο κυκλοφόρησε από το Ινστιτούτο των Επιστήμων Υγείας, llc 819n, Charles Street, Βαλτιμόρη, MD 1201.

(Σημείωση «ID») Το αναδημοσιεύομαι γιατί και αν δεν αληθεύουν τα συγκεκριμένα στοιχεία, το λεμόνι δεν βλάπτει. Η καχυποψία του κοινού όσον αφορά τις προθέσεις των μεγάλων πολυεθνικών δεν έχει αυξηθεί τυχαία τα τελευταία 30 χρόνια. Υπήρξαν ζωντανά παραδείγματα Εγκληματικών Ενεργειών κατά της Ανθρωπότητας από αρκετές Φαρμακοβιομηχανίες, μερικές από τις οποίες τελικά στις ΗΠΑ, κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν. Οι καπνοβιομηχανίες είναι ένα παράδειγμα. Το ίδιο συνέβη με τις ορμόνες. Οι Φαρμακοβιομηχανίες έπεισαν του γιατρούς ότι οι ορμόνες βελτιώνουν την εμφάνιση της γυναίκας μετά την εμμηνόπαυση, με αποτέλεσμα εκατομμύρια γυναίκες στις ΗΠΑ για πάνω από 20 χρόνια να φορτώνουν τον οργανισμό τους με περιττές ορμόνες και με αποτέλεσμα ο αριθμός των καρκινογεννήσεων στις συγκεκριμένες γυναίκες να εκατονταπλασιαστεί και να πεθάνουν εκατομμύρια γυναίκες! Έπρεπε δηλαδή, να πεθάνουν τόσα εκατομμύρια γυναίκες για να παραδεχτούν τελικά, ότι οι ορμόνες παράγουν καρκινογενέσεις; Υπάρχουν πολλές πανεπιστημιακές μελέτες οι οποίες «πνίγονται» από τις Φαρμακοβιομηχανίες, που στηρίζουν ότι υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου, αντί της χημειοθεραπείας, όμως τα κέρδη από τη διάθεση αυτού του χημικού φαρμάκου είναι τεράστια! ) 

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ; Ένα ΦΕΚ που χρειάζεται εξηγήσεις


Εμείς δεν θέλουμε να υποκύψουμε εύκολα στις σειρήνες της λαϊκίστικης δημοσιογραφίας, και για αυτό τον λόγο ρωτάμε γιατί το συγκεκριμμένο ΦΕΚυπογράφτηκε στο Βερολίνο.

Όταν υπογράφεται ΦΕΚ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τόπο υπογραφής το Βερολίνο. και καλόπιστος να είσαι για το σημερινό πολιτικό σύστημα, απλά δεν μπορείς.
Πολλοί αμφισβήτησαν την προ καιρού τηλεοπτική δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη πως οι υπουργοί υπογράφουν νόμους που έρχονται απευθείας από την τρόικα.
Βερολίνο, 7 Ιανουαρίου 2013, λοιπόν… Ο νόμος συντάχθηκε στο Βερολίνο και υπογράφτηκε από Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ρωτάμε, λοιπόν:
Ο νόμος υπογράφηκε στο Βερολίνο από τους υπογράφοντες ή στάλθηκε από το Βερολίνο και υπογράφτηκε στην Ελλάδα;
Κάποιοι έσπευσαν να δικαιολογήσουν το συγκεκριμένο ατόπημα λέγοντας ότι ο Πρόεδρος βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Βερολίνο, και η σύνταξη του συγκεκριμένου ΦΕΚ,έγινε με βάση το συγκεκριμένο χώρο και χρόνο.
Θα θυμίσουμε ότι η μόνη ελληνική κυβέρνηση που υπέγραφε ΕΝ ΚΑΪΡΩ ήταν η εξόριστη λόγω Κατοχής της χώρας μας από τους Γερμανούς, και βρισκόνταν εκείνο τον καιρώ φιλοξενούμενη στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου.
Εκτός εάν θέλουν να μας περάσουν αυτήν τη σημειολογία, παρακαλούμε να ακούσουμε μια πειστική απάντηση

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΠΕΝΘΕΙ: Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2012... Η ΕΛΛΑΣ Εάλω!


Η Ελλάδα ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ στις ξένες δυνάμεις...
Μετά από απόφαση των κυβερνώντων με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ240/­­2012) τροποποιού­ν­ται οι κανόνες της δανειακής σύμβασης και νομοθετούν ότι : «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης- συντ­­ηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».
... Ουσιαστικά ενσωματώνεται έτσι στο εθνικό δίκαιο ο όρος πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Κράτους και τα πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματά του υπόκεινται σε κατάσχεση, αν το ζητήσουν οι δανειστές.
H Ελλάδα μας δεν θα υπάρχει πια............­­.
Πρέπει να αγωνιστούμε με κάθε μέσον όπως έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση όχι μόνο για την τήρηση του Συντάγματος, αλλά για την επιβίωσή μας.
Το άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος επιτάσσει το εξής: «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»
Πρέπει οι εκκλησίες μας να αναλάβουν το δυσάρεστο καθήκον να ενημερώσουν όλους τους Έλληνες ότι η Ελλάδα παραχωρείται στους ξένους.
Πρέπει όλες οι καμπάνες να χτυπάνε συνέχεια πένθιμα ώστε να μάθουν όλοι οι Έλληνες γι' αυτή τη μεγάλη προδοσία.
Πρέπει οι εκκλησίες μας που πάντα σε όλες τις δύσκολες στιγμές του έθνους ήταν πάντα πρώτες στον αγώνα να ξαναπάρουν την ιστορία στα χέρια τους.
Έχει χρέος η Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία να προταχθεί μπροστά στους προδότες που παραχωρούν την εθνική κυριαρχία της χώρας.
Όλες οι ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες σε όλες τις γωνίες της Ελλάδας αλλά και και σε όλες τις γωνιές της γης να χτυπάνε πένθιμα ώστε να μάθουν όλοι οι Έλληνες απανταχού στη γη ότι η Ελλάδα μας δεν θα υπάρχει πια.
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ...... ΠΕ­­ΝΘΕΙ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ......­­.....
Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα θα ζούμε σαν ζητιάνοι με συσσίτια σε μια χώρα που δεν θα είναι δική μας.
Μετά από τόσα χρόνια ιστορίας η δική μας γενιά ΔΕΝ πρέπει εξαφανίσει την Ελλάδα.
ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΛΥΤΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΜΑΖΕΣ....