Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Συγκέντρωση του ΕΠΑΜ (στο ΚΥΒΕ Περιστερίου - 3/10/...

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Συγκέντρωση του ΕΠΑΜ (στο ΚΥΒΕ Περιστερίου - 3/10/...: Ολόκληρη η ομιλία του Δ.Καζάκη σε τρία βίντεο. Δείτε τα βίντεο...

"Κόκκινη κάρτα" αντί για φοροκάρτα

«Κόκκινη κάρτα» αντί για φοροκάρτα αντίκριζαν χιλιάδες φορολογούμενοι που πήγαν σε καταστήματα τραπεζών για να προμηθευτούν την κάρτα αποδείξεων (φοροκάρτα).

Στα περισσότερα τραπεζικά καταστήματα είτε δεν είχαν φτάσει οι φοροκάρτες είτε είχαν φτάσει και οι τράπεζες δεν τις διέθεταν στους φορολογούμενους με την δικαιολογία ότι δεν τους έχει σταλεί η σχετική εγκύκλιος για την διάθεσή τους.

Ωστόσο, υπήρχαν αρκετοί που κατάφεραν και προμηθεύτηκαν φοροκάρτα αλλά δεν κατάφεραν να την χρησιμοποιήσουν αφού, σύμφωνα με καταγγελίες εμπόρων, για την χρησιμοποίησή της απαιτείται να γίνουν ρυθμίσεις στα μηχανήματα POS για να γίνουν δέκτες.

Η συνολική εικόνα της πρώτης ημέρας διάθεσης της φοροκάρτας, είναι ότι το όλο εγχείρημα βρίσκεται στον αέρα λόγω έλλειψης τεχνικής προετοιμασίας για την επιτυχή λειτουργία του.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Το κράτος στην τσέπη μας!

Ζαλισμένος παραπατάει και παραμιλάει ο ελληνικός λαός και αυτή την εβδομάδα, μετά τις νέες φορο-κατραπακιές που δέχτηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου! Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι σύσσωμοι και οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν ενθουσιωδώς στη Βουλή ότι όλοι οι Ελληνες που έχουν σπίτι πρέπει από εδώ και πέρα να πληρώνουν... νοίκι (!) στην κυβέρνηση μέσω του μόνιμου χαρατσιού που επέβαλε στα ακίνητα όλων ανεξαιρέτως, ο υπουργός Οικονομικών μάς ανακοίνωσε επιπλέον ότι αποφάσισε να συνδιαχειρίζεται το... πορτοφόλι μας! Θέλει να του παρουσιάζουμε αποδείξεις ύψους τουλάχιστον... 50% ή 60% του εισοδήματός μας και επιπλέον θέλει να του δηλώνουμε πόσα λεφτά έχουμε σε καταθέσεις ή κρατάμε στο σπίτι μας!!! Αν δεν ξοδεύουμε ή θηκιάζουμε τα λεφτά μας, θα μας τα παίρνει αυτός μέσω φορολογίας!
"Μεγάλος Αδελφός" στην τσέπη μας δηλαδή η κυβέρνηση Παπανδρέου! Θα αποφασίζει αυτή πόσα οφείλουμε να ξοδεύουμε και δεν θα συγχωρεί αποκλίσεις - οι μπατίρηδες, οι σπαγκοραμμένοι, οι τσιφούτηδες, οι μίζεροι θα πληρώνουν πρόσθετο... "φόρο τσιγγουνιάς"! Ο Βενιζέλος θα κυνηγάει δέκα εκατομμύρια Ελληνες και ένα εκατομμύριο μετανάστες να τρώνε τα λεφτά τους μέχρι δεκάρας!
Η φορολόγηση των καταθέσεων -όλων ανεξαιρέτως των καταθέσεων και μάλιστα από το πρώτο ευρώ μέσω μόνιμων δήθεν "έκτακτων" εισφορών είναι προφανώς ο στόχος της κυβέρνησης. Τα περί δήθεν εντοπισμού και φορολόγησης καταθέσεων που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα είναι παραμύθια λαϊκής κατανάλωσης, για να παγιδευτεί ο κοσμάκης να δηλώσει τις αποταμιεύσεις του και στη συνέχεια να τον χαρατσώσουν. Αν όντως ήθελαν να πιάσουν τους απατεώνες -οι οποίοι άλλωστε έχουν ήδη φροντίσει να βγάλουν στο εξωτερικό τα λεφτά τους- θα είχαν απλώς ελέγξει τους καταθέτες μεγάλων ποσών, πράγμα που φυσικά δεν έκαναν.
Με τα ακίνητα έκαναν το ίδιο. Στην αρχή μίλησαν για επαύλεις και δεκάδες χιλιάδες αδήλωτες πισίνες. Δεν έκαναν απολύτως τίποτα γι' αυτές όμως και στη συνέχεια παράτησαν τις βίλες των πλουσίων και έπεσαν πάνω σε όλα ανεξαιρέτως τα σπίτια του κοσμάκη και τα ρήμαξαν με το χαράτσι! Κι απειλούν κι από πάνω τους φουκαράδες και τους μικρομεσαίους με γκανγκστερικό τρόπο ότι θα κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει το νοίκι στην κυβέρνηση, ώστε να μην έχει ούτε φως ούτε ψυγείο ούτε κουζίνα να μαγειρέψει ούτε ζεστό νερό να κάνει μπάνιο!
Τέλος και στα... μετρητά (!) διακηρύσσει ότι θα βάλει από του χρόνου η κυβέρνηση. Θα καταργήσει, λέει, κάθε συναλλαγή με μετρητά και θα επιβάλει να γίνονται με πιστωτικές κάρτες και με δίγραμμες επιταγές όλες οι πληρωμές!
Πρόκειται περί γελοιότητας που δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά στον πλανήτη. Θα πηγαίνεις δηλαδή στον φούρνο και θα δίνεις την πιστωτική σου κάρτα για να σε χρεώσει... 70 λεπτά! Ο περιπτεράς θα αρνείται να σου δώσει εφημερίδα αν δεν έχεις πιστωτική κάρτα για το 1,30 ευρώ. Ούτε ο μανάβης της λαϊκής θα καταδέχεται να σου δώσει μαϊντανό χωρίς πιστωτική! Μα πού ζουν;
Ο πολιτικός κρετινισμός των μανδαρίνων απατεώνων που προωθούν αυτά τα σενάρια -με το αζημίωτο, εννοείται, καθώς οι τράπεζες θα τους δώσουν τεράστιες μίζες, αν κατορθώσουν να περάσουν τέτοια χρυσοφόρα γι' αυτές νομοθεσία- είναι σημαντικό, αλλά δευτερεύον στοιχείο σε αυτή την υπόθεση. Το κεφαλαιώδες είναι το ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο της ιστορίας.
Οικονομικό ολοκληρωτισμό, που δεν είχε ονειρευτεί ούτε η πιο άγρια δικτατορία στην ιστορία της ανθρωπότητας, συνιστά η πρόθεση της κυβέρνησης Παπανδρέου να ελέγχει ανά πάσα στιγμή την παραμικρή οικονομική δοσοληψία του καθενός Ελληνα πολίτη! Ο κάθε εντεταλμένος ή μη ασφαλίτης ή κυβερνητικός αξιωματούχος θα μπορεί μέσω υπολογιστή να διαπιστώνει ότι ο τάδε επιχειρηματίας μόλις πλήρωσε δύο καφέδες στο άλφα μαγαζί. Βρίσκεται με κάποιον φίλο του, κάποιον επιχειρηματικό εταίρο (άρα η πληροφορία αυτή θα μπορούσε ενδεχομένως να πουληθεί σε κάποιον ανταγωνιστή του) ή μήπως με κάποια κυρία ως μη όφειλε (οπότε ίσως αυτό αποτελεί στοιχείο εκβιασμού του!);
Κυκλώματα εκβιασμών πάσης φύσεως -πολιτικών, επιχειρηματικών, προσωπικών- θα στηθούν ταχύτατα γύρω από αυτόν τον ολοκληρωτικό μηχανισμό που επιδιώκει να εγκαταστήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Πηγή : Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63415217