Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Αυστραλία: Πρωτοφανείς αποφάσεις κατά των μεταναστών



Καμία άδεια παραμονής ή άσυλο δεν θα χορηγείται πλέον σε οποιονδήποτε έρχεται παράνομα στη χώρα με βάρκα δήλωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Kevin Rudd, ενώ διευκρίνισε πως όσοι φθάνουν με αυτόν τον τρόπο, θα προωθούνται στην Παπούα - Νέα Γουινέα.
Σύμφωνα με τα πρακτορεία, η απόφαση αυτή του Kevin Rudd ελήφθη, στο πλαίσιο της «αναμόρφωσης της πολιτικής ασύλου», εν όψει και τον επικείμενων εκλογών στη χώρα.
Tο μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα και ποικιλοτρόπως τους πολίτες της Αυστραλίας καθώς η χώρα έχει δει τον τελευταίο καιρό μια τεράστια αύξηση όσων καταφθάνουν στην απομακρυσμένη ήπειρο ακτοπλοϊκώς, ζητώντας άσυλο και άδεια παραμονής, με τον πρωθυπουργό να εξηγεί πως «γνωρίζει πως μια τέτοια απόφαση είναι σκληρή, ωστόσο αποβλέπει στην εξασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων».
Ο Rudd φυσικά δεν παρέλειψε, να επικαλεστεί και κάποιους ανθρωπιστικούς λόγους ανάμεσα σε αυτούς που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, αναφερόμενος και στην επικινδυνότητα ενός ταξιδιού προς την χώρα με καΐκια και βάρκες, καθώς πολλοί από αυτούς πνίγονται στην ανοικτή θάλασσα ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνεται και η εγκληματική δραστηριότητα των λαθροδιακινητών.
Η συγκεκριμένη απόφαση, ακολουθείται και από μια διακρατική συμφωνία μεταξύ Αυστραλίας και Παπούα-Νέας Γουινέας, η οποία περιλαμβάνει δέσμευση της πρώτης να διευρύνει το ήδη υπάρχον κέντρο υποδοχής στην Παπούα ώστε να μπορεί να υποδεχτεί έως και 3.000 ακόμη μετανάστες, χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται και για κάποιο ανώτατο όριο στον αριθμό των ατόμων που έχει δικαίωμα να προωθήσει.

ΠΗΓΗ : http://www.apocalypsejohn.com

ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ...



Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες

(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ - ΠΑΤΡΑΪΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ)

και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα

(ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);

Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα

που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...

Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;

Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου.

Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;

Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο

να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιχνίδι του χρηματιστηρίου,

δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.

Κατάλαβες τώρα ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα

ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα;

Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την... "ελεύθερη αγορά;"

Για να κλείσει ο μπακάλης της γειτονιάς

και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας.

Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό

με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες... διατροφής.

Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ

οι εκλεγμένοι μας;

Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι εμάς δυστυχισμένους.

Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου;

Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο -

και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των... αρχαιοτήτων.

Κατάλαβες τώρα γιατί αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό;

Θέλεις 20 ευρώ πλέον για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας

την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση του κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε "όμορφο" που παριστάνει τον... εργολάβο.

Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα... χαζοκούτια;

Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των... σήριαλς.

Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο. Να σου κάνουν με το ζόρι ''φιλική'' γλώσσα τα ... Τουρκικά!

Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.

Κατάλαβες τώρα γιατί σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου,

δίνοντάς σου μια θέση στο... "δημόσιο";

Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους... "εποίκους".

Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές,

ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα... 70 του;

Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.

Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά

και γι΄ αυτό προωθούν την... υπογεννητικότητα.

Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;

Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι

κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές

της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" του τόπου.

Έτσι, δεν θα βρείτε ανάμεσά τους σήμερα σχεδόν κανέναν

από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες.

Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά;

Επειδή είναι υπεύθυνοι

για τον κάθε Έλληνα που δεν θα γεννηθεί,

για την κάθε Ελληνίδα που δεν θα γεννηθεί.

Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο.

Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.

Αγαπητοί φίλοι. Αν βρείτε το παραπάνω κείμενο ενδιαφέρον και πραγματικό,

παρακαλείσθε να το προωθήσετε.

Στις μέρες που ζούμε η ενημέρωση είναι μια μορφή αντίστασης

που μας την προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία...


Eleo Nora


Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ο Β.ΣΟΙΜΠΛΕ ΑΦΗΣΕ ΣΥΞΥΛΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Οι δανειστές θέλουν τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ για να μοιράσουν τη Δημόσια περιουσία


Η τρόικα ζητά να εκχωρηθεί σε φορέα του εξωτερικού που θα ελέγχεται καθαρά από τους δανειστές ο έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό να προχωρήσουν εκείνοι όπως θέλουν και νομίζουν στην εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και στο ξεπούλημα των επιχειρήσεων που ελέγχονται από το Δημόσιο (βλέπε ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.α.).
Ως επιχείρημα προβάλλεται το ότι δεν έχουν προχωρήσει καθόλου οι αποκρατικοποιήσεις, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και πρέπει να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό για τα έτη 2015-2016. Πολλοί είναι οι Ευρωπαίοι που θέλουν το χρηματοδοτικό κενό που θεωρείται δεδομένο να καλυφθεί μέσω των αποκρατικοποιήσεων, ενώ επαναφέρουν και το σχέδιο για πώληση κρατικής περιουσίας μέσω των ομολόγων που θα προκύψουν από τιτλοποίηση δημοσίων εκτάσεων και ακινήτων.
Οι δανειστές μας θεωρούν πώς το ΤΑΙΠΕΔ κινείται με αργούς ρυθμούς και αναποτελεσματικά και θέλουν οι ίδιοι να πάρουν τον έλεγχο προκειμένου να προχωρήσουν στο «ξεπούλημα» της Δημόσιας περιουσίας, στους «εκλεκτούς» και «φίλους» τους. Θέλουν να ελέγξουν πλήρως την ενέργεια και το νερό (τις τηλεπικοινωνίες τις ελέγχους ήδη) και να κάνουν δώρο στην… παρέα τους ακίνητα «φιλέτα» εντός και εκτός του λεκανοπεδίου Αττικής.
Το θέμα με τις αποκρατικοποιήσεις το έθεσε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ζητώντας εδώ και τώρα την προώθηση σχεδίων πώλησης κρατικής περιουσίας. Το Βερολίνο βέβαια έχει πάρει θέση και περιμένει σαν το κοράκι να αρπάξει ότι βγεί στη φόρα, αποτρέποντας συμφωνίες που πάνε κόντρα στα συμφέροντα της.
Αυτός είναι και ο ρόλος του κ. Φούχτελ που φιγουράρει σε όλες τις συναντήσεις του κ. Σόιμπλε με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης. Οι άνθρωποι κλείνουν «μπίζνες» και οι Σαμαράς και Βενιζέλος πιστεύουν στο «μάγο με τα δώρα». Ή συμμετέχουν και οι ίδιοι στις «μπίζνες» και προβάλουν πως οι Γερμανοί είναι… φίλοι μας.
Η επίσκεψη του κ. Σοίμπλε στην Αθήνα ήταν άκρως απογοητευτική για όσους πίστεψαν πώς ήρθε να δώσει λύσεις στο αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης. Απέρριψε το νέο «κούρεμα», δεν θέλησε να ακούσει το οτιδήποτε για γερμανικές επανορθώσεις, πέταξε μία κουβέντα για το κατοχικό δάνειο και έσπευσαν ορισμένοι να το ερμηνεύσουν ως «παράθυρο» και είπε «σκάστε και προχωρήστε τα μέτρα εξόντωσης των Ελλήνων».
Η κυβέρνηση των Σαμαρά και Βενιζέλου έδωσαν την ευκαιρία στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών να βελτιώσει την εικόνα του στους ψηφοφόρους τους, εν’ όψει των εκλογών, αφού εμφανίστηκε να επιμένει στη συνταγή της λιτότητας και των… μεταρρυθμίσεων. Οι ίδιοι έμειναν κάγκελο, αφού διαπίστωσαν πώς ο «λύκος» του Βερολίνου δεν πρόκειται να αλλάξει απόψεις και πολιτική και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Επί τη ευκαιρία, ο κ. Σόιμπλε έθεσε και τους όρους λειτουργίας του νέου αναπτυξιακού ταμείου επιβάλλοντας τη συμμετοχή της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας KfW σε ρόλο «απόλυτου κυρίαρχου».
Δηλαδή, η Γερμανία αναγορεύεται σε τοποτηρητή και επόπτη των επενδύσεων που θα γίνονται στην Ελλάδα είτε αυτές προέρχονται από ιδιωτικά κεφάλαια από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είτε από ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ).

ΠΗΓΗ : http://www.katohika.gr

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Τρόικα: Φάρμακα τέλος!

Τελικά οι τροϊκανοί φαίνονται αποφασισμένοι να «πατήσουν» στην κυριολεξία επί πτωμάτων. Αφού «καθάρισαν» με τις εργασιακές σχέσεις, ήρθε η ώρα να βάλουν και την τελευταία ταφόπλακα στο κοινωνικό κράτος και στην υγεία, όπως από πολλούς πλέον κατηγορούνται.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbomb.gr, ο κ. Τζουζέπε Καρόνε, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνος για θέματα υγείας, έχει ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας μέχρι το Σεπτέμβριο να γίνουν δραματικές αλλαγές στο χώρο των φαρμάκων και της συνταγογράφησης, προκειμένου, υποτίθεται, να μειωθεί το κόστος των δαπανών στο χώρο της υγείας. Οι αλλαγές θα είναι τόσο δραματικές που δυστυχώς αναμένεται να εξαθλιώσουν περαιτέρω τόσο όλους τους ασθενείς, όσο και τους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν έχουν χρήματα να πάρουν τα φάρμακά τους, αλλά και να εκθέσουν πιθανότατα σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ασθενών που πάσχουν από χρόνιες και σοβαρές παθήσεις.



Με απίστευτη αναλγησία οι κύριοι της τρόικας παίζουν κορώνα γράμματα τις ζωές των Ελλήνων πολιτών στο βωμό της εξοικονόμησης χρημάτων, ενώ είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι παράλληλα φαίνεται να επιδιώκουν την αποδόμηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και δη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα πολυεθνικών εταιριών. Πιο συγκεκριμένα απαιτούν:

- Επιπλέον οριζόντιες και άκριτες μειώσεις τιμών στα φάρμακα, γεγονός που υποδεικνύει ότι θα αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων ή θα αναγκαστούν οι φαρμακευτικές εταιρίες να αποσύρουν τα φθηνά φάρμακα, αφού το κέρδος θα είναι πενιχρό.

- Συνταγογράφηση των φαρμάκων από συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών, το οποίο μέτρο θα δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια, όπου οι ασθενείς των απομονωμένων περιοχών (που δεν υπάρχουν όλες οι ειδικότητες) θα είναι αναγκασμένοι να ταλαιπωρηθούν και μεταβούν στα πλησιέστερα μεγάλα αστικά κέντρα, προκειμένου να γράψουν τα φάρμακα τους σε συγκεκριμένους γιατρούς. Αν για παράδειγμα σε ένα νησί του Αιγαίου δεν υπάρχει καρδιολόγος, για να «γράψει» ο ασφαλισμένος τα φάρμακα του, θα πρέπει να μεταβεί στον Πειραιά ή στην καλύτερη περίπτωση σε κάποιο μεγαλύτερο νησί, για να βρει καρδιολόγο.

Ταυτόχρονα καταργούν όλες τις πιστωτικές διευκολύνσεις προς τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του φαρμάκου, διευκολύνσεις που λειτουργούσαν ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των εταιριών εμπορίας και διακίνησης φαρμάκων και του ασφαλισμένου που δεν μπορούσε να πληρώσει cash τα πανάκριβα φάρμακα συγκεκριμένων θεραπειών. Χωρίς οίκτο το κλιμάκιο της τρόικας ζητεί άμεσα:

- Την επαναφορά του περίφημου rebate: «Σας χρωστάμε, αλλά πληρώστε». Στην περίπτωση αυτή ταιριάζει γάντι η λαϊκή παροιμία «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι...». Διότι πώς να εξηγήσει κανείς ότι η κυβέρνηση ζητεί αναδρομικό rebate (ειδικές εκπτώσεις) της τάξης του 15%, την ώρα που το κράτος χρωστάει χρήματα και στις εταιρείες και στους φαρμακοποιούς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι εταιρείες του φαρμάκου θα αναγκαστούν να επιστρέψουν στο κράτος μέρος της αξίας του τιμολογίου των φαρμάκων που χορήγησαν χωρίς, όμως, να έχουν εισπράξει ακόμη το αντίτιμο αυτού.

- Εφαρμογή του clawback, του μηχανισμού αυτόματων επιστροφών, όταν διαπιστώνεται υπέρβαση της δαπάνης.

Είναι προφανές από τα παραπάνω πως είτε οι άνθρωποι της τρόικας δε γνωρίζουν πώς λειτουργεί το κράτος πρόνοιας και η πραγματική οικονομία, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα πολύ πιο ισχυρά.

Δεν μπορεί για παράδειγμα να μη γνωρίζουν πως, επειδή η ρευστότητα στην αγορά είναι μηδενική λόγω της ακολουθούμενης μνημονιακής πολιτικής, το σύστημα λειτουργεί με πιστωτικές διευκολύνσεις από όλες τις πλευρές. Δεν μπορεί να μην έχουν ακούσει ότι λόγω των απάνθρωπων περικοπών που οι ίδιοι έχουν επιβάλει σε μισθωτούς και συνταξιούχους, ο μέσος Έλληνας πολίτης όχι μόνο δεν μπορεί να προπληρώσει τοις μετρητοίς τα φάρμακά του, αλλά δεν μπορεί να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό για την οικογένειά του. Δεν μπορεί να μην τους έχει πει κάποιος παράγοντας από τους εν Ελλάδι συνομιλητές τους ότι οι Έλληνες συνταξιούχοι αγοράζουν βερεσέ τα φάρμακά τους ακόμα κι αν τα ταμεία τους δεν καταβάλλουν το απαραίτητο τίμημα στους φαρμακοποιούς. Άραγε κανείς από τους συνομιλητές τους επιχειρηματίες δεν τους έχει ψιθυρίσει ότι οι όποιες υπερτιμολογήσεις γίνονταν, διότι το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία πλήρωναν με καθυστέρηση έξι -εννέα μηνών ή ακόμα και ενός έτους;

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί και η στάση της ελληνικής πολιτείας που σχεδόν υποτακτικά παρακολουθεί τις εντολές των κλιμακίων της τρόικας σκύβοντας το κεφάλι σε όλες τις παράλογες απαιτήσεις.

Ο κ. Σαμαράς, για παράδειγμα, φέρεται να συνομολόγησε προκαλώντας πολλαπλά ερωτήματα, τόσο με τα αφεντικά των συστημικών τραπεζών και δέχθηκε σιωπηρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται να βάλουν δεκάρα τσακιστή (τουλάχιστον προς το παρόν) από τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης στην αγορά, όσο και με το εφοπλιστικό λόμπι, όταν και πάλι δέχθηκε σιωπηρά την πρόθεσή τους να φορολογηθούν κατά το δοκούν, κοινώς να δώσουν ό,τι έχουν ευχαρίστηση.

Την ίδια ακριβώς ώρα ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση του δε φαίνονται να ιδρώνουν καθόλου από το γεγονός ότι οι επιλογές της τρόικας και των δανειστών βάζουν ταφόπλακα στις τελευταίες ελληνικές παραδοσιακές επιχειρήσεις που είτε θα περάσουν στα χέρια ξένων funds, είτε θα κλείσουν λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού και των συμπιεσμένων αμοιβών.

Το περίφημο όραμα της ανάπτυξης πάει περίπατο, αφού με τις απαιτήσεις τις τρόικας στο χώρο της υγείας καταστρέφεται η ήδη πολυχτυπημένη ελληνική φαρμακοβιομηχανία και μαζί της οδηγούνται σε βέβαιο θάνατο και οι χιλιάδες οικογένειες των εργαζομένων που δουλεύουν σε αυτή, και το ερώτημα είναι «για όφελος και στο όνομα ποίων συμφερόντων;».

Εκτός κι αν το σχέδιο ορισμένων είναι να βγουν από τη... μέση οι Έλληνες επιχειρηματίες και τα ξένα λόμπι να αναλάβουν τον έλεγχο της ελληνικής αγοράς φαρμάκου με όρους σκληρού καπιταλισμού μετατρέποντας το φάρμακο από κοινωνικό αγαθό σε είδος πολυτελείας. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν έχουν παρά να το ομολογήσουν στον ελληνικό λαό για να γνωρίζουμε «τι μας περιμένει». Αν όχι, τότε ίσως και να έχει κάποιους πολύ κακούς συμβούλους ο κύριος Πρωθυπουργός.

Υ.Γ. Κύριε Αντώνη Σαμαρά είναι πλέον στα όρια της βεβαιότητας πως κάποιοι από τους συμβούλους σας είναι ανίκανοι και άβουλοι ή διαπλέκονται πολύ χοντρά με ξένα κεφάλαια. Είναι χρέος σας να τους εντοπίσετε και να τους καθαιρέσετε. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Και στις δυο περιπτώσεις το κεφάλι του ταλαίπωρου ελληνικού λαού μπαίνει στον «τορβά».

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Παρακρατούν συντάξεις αναπήρων για νοσήλια!



ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ, ΑΠΟ ΤΟ 40% ΕΩΣ ΤΟ 80%

Σε κοινωνικό έγκλημα σε βάρος χιλιάδων ανήμπορων, αναπήρων και χρονίως πασχόντων προχώρησε η κυβέρνηση, εξαναγκάζοντάς τους να πληρώνουν το 40%-80% της σύνταξής τους στα κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα και νοσοκομεία που τους περιθάλπουν.
Σε κατεπείγουσα εγκύκλιο το ΙΚΑ γνωστοποιεί ότι «οι περιθαλπόμενοι σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα οποία παρέχουν υπηρεσίες κλειστής περίθαλψης, οι οποίοι πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και για όσο χρονικό διάστημα αυτοί διαμένουν μόνιμα εντός των φορέων αυτών, συμμετέχουν στη δαπάνη περίθαλψής τους με ποσοστό επί της σύνταξης που λαμβάνουν.
"Με απόφαση του υπουργού Υγείας, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζεται το ποσοστό συμμετοχής κλιμακωτά, ανάλογα με τη σύνταξη του κάθε περιθαλπόμενου, η διαδικασία και ο τρόπος καταβολής του, το όργανο ελέγχου και διαχείρισης των χρημάτων και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Αντίθετοι όροι στις συναφθείσες συμβάσεις μεταξύ των δημόσιων φορέων που παρέχουν υπηρεσίες κλειστής περίθαλψης με τους ασφαλιστικούς φορείς δεν ισχύουν".

Σε εκτέλεση των προαναφερόμενων διατάξεων εκδόθηκε η κοινοποιούμενη υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία το παρακρατηθέν ποσό της σύνταξης αποδίδεται είτε απ' ευθείας από τον ασφαλιστικό φορέα στο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που φιλοξενεί τον περιθαλπόμενο είτε παρακρατείται απ' ευθείας από το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.
Το ποσό της μηνιαίας σύνταξης που θα παρακρατείται και θα αποδίδεται στο ΝΠΔΔ καθορίζεται κλιμακωτά ως ακολούθως:
* για σύνταξη μέχρι 360 ευρώ, ποσοστό 40%,
* για σύνταξη από 360,01 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ποσοστό 50%,
* για σύνταξη από 500,01 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ποσοστό 60%,
* για σύνταξη από 1.000,01 ευρώ μέχρι 1.500 ευρώ, ποσοστό 70%,
* για σύνταξη από 1.500,01 ευρώ και άνω, ποσοστό 80%.
Δεδομένου ότι η υπουργική απόφαση ορίζει δύο εναλλακτικές, δηλαδή είτε απόδοση του ποσού από τον ασφαλιστικό οργανισμό στο ΝΠΔΔ είτε παρακράτηση απ' ευθείας από το ΝΠΔΔ, το ΙΚΑ έπειτα από συνεννόηση με το θεραπευτήριο, είτε θα χορηγεί στοιχεία με το καθαρό ποσό της σύνταξης, οπότε το θεραπευτήριο θα αναζητεί το αντίστοιχο ποσό απ' ευθείας από τον περιθαλπόμενο, είτε θα δίνει εντολή στη μηχανογράφηση για παρακράτηση του ποσού της σύνταξης και απόδοσής του στο θεραπευτήριο.

Πηγή : http://mobile.enet.gr