Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

αμερικανικο πληγμα με τομαχοκ ανατολικα της τριπολης

αμερικανικό πληγμα με πυραύλους τομαχοκ ανατολικά της τρίπολης, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο του mega πριν από ένα λεπτό.....

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Όσο μπορείς...

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις..

Αυτοί οι στίχοι του αγαπημένου μου ποιητή, είναι για μένα στάση ζωής, 
Αλλά το ίδιο έχω δει να είναι και για πολλούς συνανθρώπους μου. Το βλέπω στα μάτια τους. 
Το βλέπω στο αγέρωχο παράστημα των γερόντων έξω στο δρόμο, ή όταν πηγαίνουν στην εκκλησία. Να είναι με το κεφάλι ψηλά, κι ας έχουν μία σύνταξη πενιχρή, κι ας φοράνε το ίδιο "καλό" ρούχο, χρόνια τώρα.
Το συναντώ στον εργάτη που αξημέρωτα περιμένει το λεωφορείο για την δουλειά του, τρέμοντας από το πρωινό αγιάζι. 
Το συναντώ στην ουρά ανέργων στον ΟΑΕΔ, κρατώντας την κάρτα ανεργίας στα χέρια , καθώς περιμένουν να εισπράξουν το επίδομά τους.
Το βλέπω στα νέα παιδιά, που μέσα από τα αστεία τους και την πλάκα τους, προσπαθούν να "ξεγελάσουν" το σκοτεινό τους αύριο, ένα αύριο δίχως δουλειά, δίχως μέλλον. Κι όμως γελούν κι αστειεύονται, μη θέλοντας να εξευτελίσουν την ίδια τους την ζωή...
Το συνάντησα πριν λίγες ημέρες στο συνοικιακό super market, όταν γνωστός μου, πρώην διοικητικό στέλεχος και νυν άνεργος, ψώνισε βερεσέ τα απαραίτητα για την οικογένειά του...
Αλί και τρισαλί ! ΔΕΝ το συναντώ όμως στην Ελλάδα μας. 
Στην Αρχαία Ελλάδα που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού.
Που πολέμησε  για να μεγαλώσει. Πολέμησε στους Βαλκανικούς. Πολέμησε στην Μικρά Ασία. Έστω κι αν απογοητευόταν, δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Πολέμησε στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, αντιστεκόμενη σθεναρά, έχοντας μόνο μια χούφτα Έλληνες, εμπρός στον χιτλερικό στρατό.

Και που μετά άρχισαν να την εξευτελίζουν οι "φίλοι" της ... με τον εμφύλιο των αριστερών με τους δεξιούς.
Η χούντα... Η ΝΔ... Το ΠΑΣΟΚ... Τα λαμόγια στην εξουσία... Το Τσοβόλα δώσ' τα όλα... Ο Κοσκωτάς... Ο Μητσοτάκης... Οι κοριοί... Το χρηματιστήριο του '99... Όλοι αυτοί που δεν μπήκαν φυλακή... Μαζί και οι παπαγάλοι... Ο Σημίτης με τον Κόκκαλη και τον Μπόμπολα... Οι λιμουζίνες και τα μπουζούκια σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα...
Τα δανεικά... Τα δανεικά... Τα δανεικά... Οι λαϊκιστές στην εξουσία... Πράσινοι και μπλε.
Διορίστε, διορίστε, χώστε, φάτε, την ξεσκίσανε... Οι συνδικαλιστές, που έγιναν υπουργοί...
Οι ληστοτραπεζίτες... Οι χουλιγκάνοι και τα επεισόδια... Οι κουκουλοφόροι και οι της πλάκας κουλτουριάρηδες  υποστηρικτές τους...
Οι υπουργοί και οι μίζες... Η Siemens, ο Τσουκάτος, ο Αλογοσκούφης... 
Οι εισαγγελείς που δεν έβαλαν κανέναν στη φυλακή...  
Οι τρομοκράτες της 17Νοέμβρη που έπιασαν,  η οποία ήταν λιγότερο τρομοκρατική από το σύστημα που μας τρομοκρατεί... 
Της κλωτσάνε τα ομόλογα λες και είναι σκατά, την έχουν κάνει σκουπίδι.
Την κράζουν οι Γερμανοί, την κράζουν σε όλα τα κανάλια της γης, ο υπουργός οικονομικών της Πορτογαλίας δήλωσε "μην μας συγκρίνετε, εμείς δεν είμαστε Ελλάδα"! 
Πιάνουν το όνομά της στο στόμα τους όλοι, γιατί την κατάντησαν την πιο βρωμιάρα απ' όλους... 
Είναι να τρελαίνεσαι, να παραληρείς...
Την βίασαν όλοι... 

Και δεν υπάρχει ΕΝΑΣ αρσενικός, ΕΝΑΣ πολιτικός να τους διαολοστείλει όλους αυτούς που την βιάσανε, να τους κλείσει φυλακή. 

Δεν υπάρχει ΕΝΑΣ εισαγγελέας.

Αλλά υπάρχουμε ΕΜΕΙΣ ! Που την ΑΓΑΠΑΜΕ ! Και που πρέπει να ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ και να την βοηθήσουμε να ξανασηκωθεί από τις λάσπες που την έριξαν οι πολιτικοί μας. Οι πολιτικοί, τους οποίους ΕΜΕΙΣ εκλέξαμε, για τον καλό της Ελλάδας μας κι όχι για το δικό τους καλό. Οι οποίοι μάλλον δεν έχουν διαβάσει ποτέ Καβάφη, κι αν τον διάβασαν τον έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια... Απλά γιατί τους ξεβόλευε...
Ε λοιπόν, μήπως ήρθε η ώρα επιτέλους όντως να ξεβολευτούν; 
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΝΑ ΜΑΣ ! Θα την αφήσουμε για πολύ ακόμη με σκυμμένο το κεφάλι, να την λυμαίνονται οι διάφοροι "εθνοσωτήρες", και να την σέρνουν στις αρρένες του κόσμου, σαν είδος προς εξαφάνιση, ξεσκίζοντας τις σάρκες της;

Ρωτήστε την συνείδησή σας αν το αντέχει...  
redhead








Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Κάντο σωστά !

Έτσι είναι. Προκειμένου να βγούμε από την κρίση, πρέπει να είμαστε νομοταγείς και συνεπέστατοι πολίτες,  κάθε στιγμή, σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν είμαστε ...

Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξυδο...!

Τι είχαμε, τι χάσαμε... Διάβαζα πριν λίγο στην Ναυτεμπορική ( http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1944967 ) για το τι ακόμη ζητάει το ΔΝΤ για την επόμενη τριετία. Περικοπή  όλων των κοινωνικών επιδομάτων, με όριο καταβολής τους τα 6.900 ευρώ, περικοπές μισθών, πάγωμα προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, περικοπές απο το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων κι ένα σωρό άλλα... 
Λαμπρά! Εγώ πάντως πρέπει να πάρω μεγαλύτερο ζωνάρι, γιατί αυτό που έχω, δεν χωράει άλλες τρύπες για σφιξιμο...
Βρε αθεόφοβοι! Κόβετε, κόβετε, κόβετε. Από ένα κοσμάκη που σε λίγο δεν θα έχει που την κεφαλήν κλίνει. Υπογράψατε ένα μνημόνιο όπου, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ξεπουλάτε την Ελλάδα μας και καταστήσατε ανίσχυρο το σύνταγμά μας. Μας σκλαβώσατε! Μας εξαθλιώνετε μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερο.Αλλά παρ' όλα αυτά, συζήτησε ο υπουργός προστασίας του πολίτη, να κατασκευαστεί φυλακή στην αλβανία, με ελληνικό χρήμα !  
ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΟΣΜΕ !
Δηλαδή, χρήματα υπάρχουν και μας δουλεύετε ψιλό γαζί. Θέλετε να κάνετε ένα δημόσιο έργο στην αλβανία, αλλά εδώ δεν δίνετε φράγκο, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
Κι εμείς καθόμαστε και σας καμαρώνουμε ! Τι να πω...
Θα πάω να ανοίξω το μπαούλο της γιαγιάς μου, να βγάλω τα σώβρακα του παπού, να τα πάρετε κι αυτά να τελειώνουμε, μια και τα δικά μου τα πήρατε, τέλος, δεν έχω άλλα !
Μπράβο παιδιά! Φτου να μη σας ματιάσω! Έτσι! προχωρήστε, όλο και κάποια γωνίτσα της Ελλάδος θα έχετε ξεχάσει απούλητη...
Και πείτε μου, το ματόχαντρο και τα σκόρδα για το μάτι, πως να τα στείλω : ταχυδρομικώς ή με courier...
redhead

Αλβανία: Κατασκευή φυλακής με ελληνικό χρήμα Η πρόταση «έπεσε στο τραπέζι» σε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη



Αλβανία: Κατασκευή φυλακής με ελληνικό χρήμα

Αθήνα

Σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την εγκληματικότητα και για την αποσυμφόρηση των φυλακών, έπεσε στο τραπέζι, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει «Το Βήμα online» και μία εντυπωσιακή πρόταση: Το ελληνικό δημόσιο σε συνεργασία με την αλβανική κυβέρνηση να αναλάβει την χρηματοδότηση της κατασκευής μίας σύγχρονης φυλακής στην Αλβανία, σε περιοχή μάλιστα που θα επιλέξει η αλβανική κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μαν. Όθωνας επιβεβαίωσε ότι υπήρξε τέτοια πρόταση, χωρίς όμως να θελήσει να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.

Η πρόταση προβλέπει τη μεταφορά των κατάδικων αλβανικής υπηκοότητας (ορισμένοι από τους οποίους εκτίουν βαριές ποινές) από τις ελληνικές φυλακές, στη συγκεκριμένη αυτή νέα φυλακή. Τη φρούρηση των οποίων θα αναλάβει η αλβανική κυβέρνηση. Ο κ. Όθωνας δεν αποκάλυψε εάν έχει βολιδοσκοπηθεί η αλβανική πλευρά. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδης πάντως, όταν ρωτήθηκε από «Το Βήμα», εάν γνωρίζει την πρόταση αυτή, δήλωσε άγνοια, αν και στην αρμοδιότητά του ανήκουν οι φυλακές.

Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι που συνοδεύουν αυτή την πρόταση, πέραν της αποσυμφόρησης των ελληνικών φυλακών και αυτοί είναι οικονομικοί λόγοι, αφού, όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, η διατροφή ενός καταδίκου στην Αλβανία στοιχίζει περί το 1,8 ευρώ την ημέρα, σε σχέση με την Ελλάδα που στοιχίζει, «πολύ πιο ακριβά».

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Μολυσμένα τρόφιμα στα πιάτα των Ελλήνων

Μολυσμένα με βαρέα μέταλλα σε αποσοστό που αγγίζει το 1000% είναι πατάτες, κρεμμύδια και καρότα από τη Θήβα και τα Οινόφυτα, όπως έδειξε έρευνα-σοκ του πανεπιστημίου.

Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα επιμολυσμένα με μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων βαρέων μετάλλων που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν και το 1.000% πάνω από τα λογικά όρια, φτάνουν καθημερινά στα τραπέζια των ελληνικών νοικοκυριών αποτελώντας βασικές τροφές ενηλίκων και παιδιών!

Βασικά τρόφιμα, συστατικά στοιχεία της ελληνικής διατροφής που παράγονται κατά πλειοψηφία στον κάμπο της Θήβας και των Οινοφύτων, (η περιοχή παράγει τη συντριπτική πλειοψηφία κρεμμυδιού και καρότου αλλά και ένα μεγάλο μέρος της πατάτας που διακινείται στην ελληνική αγορά) σε χώμα, δηλαδή, επιβαρημένο από τη βιομηχανική ρύπανση των μονάδων που ευθύνονται για την τραγωδία του Ασωπού και τις αποδεδειγμένες πλέον καρκινογενέσεις στην περιοχή.
ΜελέτηΑυτό προκύπτει από τη μελέτη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Αθήνας που θα παρουσιαστεί αύριο στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «Ημέρες Αναλυτικής Χημείας» που διεξάγεται στη Μυτιλήνη, και δημοσιεύει σήμερα η Η». Η μελετητική ομάδα (Χ. Κιρκίλλης, Γ. Πασσιάς, Σ. Μηνιάδου-Μειμάρογλου, Ν. Θωμαΐδης και Γ. Ζαμπετάκης) αγόρασε και σύγκρινε τρόφιμα-βολβούς (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες) από την Θήβα και τα Οινόφυτα με άλλα που έχουν παραχθεί σε περιοχές με μικρή ή καθόλου βιομηχανική δραστηριότητα.
Μολυσμένα τρόφιμα στα πιάτα των Ελλήνων
Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αγόρασε 13 παρτίδες παραγωγής από καθένα από τα παραπάνω τρία τρόφιμα που καλλιεργήθηκαν στη Θήβα, από 13 σούπερ μάρκετ της Αθήνας και το κάθε ένα από αυτά αναλύθηκε 3 φορές και συγκρίθηκε με 2 δείγματα από «καθαρές» περιοχές κάθε ένα από τα οποία αναλύθηκε επίσης 3 φόρες. Η μελέτη φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία:
Καρότα που παράχθηκαν στη Θήβα και αγοράστηκαν από σούπερ μάρκετ της Αθήνας, βρέθηκαν να έχουν έως και 700% νικέλιο παραπάνω από καρότα που παράχθηκαν σε μη βιομηχανικές περιοχές. Επίσης, ενώ στα καρότα από άλλες περιοχές το χρώμιο ήταν κατά μέσο όρο 20 μg/kg, στα καρότα Θήβας έφτασε μέχρι 76 μg/kg. Ακόμα, εντοπίστηκε μόλυβδος μέχρι και 43 μg/kg, ενώ ο μέσος όρος στα καρότα από άλλες περιοχές είναι 35 μg/kg.
Διπλάσιο είναι το κάδμιο στα καρότα Θήβας από τα καρότα άλλων περιοχών.
Κρεμμύδια που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 688 μg/kg νικελίου, ενώ ο μέσος όρος στα κρεμμύδια άλλων περιοχών είναι μόλις 57 μg/kg, δηλαδή 640% παραπάνω. Στα κρεμμύδια άλλων περιοχών το χρώμιο ήταν κάτω από το όριο ανίχνευσης. Παρ' όλα αυτά σε κρεμμύδια Θήβας βρέθηκε έως και 26 μg/kg.
Επίσης, ενώ στα κρεμμύδια άλλων περιοχών ο μόλυβδος είναι κατά μέσο όρο 24 μg/kg σε αυτά της Θήβας βρέθηκε έως και 72 μg/kg. Λίγο αυξημένες ήταν οι τιμές του καδμίου στα κρεμμύδια Θήβας σε σχέση με άλλες περιοχές.
Πατάτες που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 1.894 μg/kg νικελίου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 78 μg/kg, δηλαδή 926% πάνω!
Κι εδώ το χρώμιο σε άλλες περιοχές ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα όρια αλλά στη Θήβα έφτασε μέχρι και 170 μg/kg. Δηλαδή 350% παραπάνω.
Βρέθηκε ακόμη στις πατάτες Θήβας έως 36 μg/kg μολύβδου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 18 μg/kg. Σε λογικά επίπεδα εντοπίστηκε κάδμιο.
Βαρέα μέταλλαΜε βάση αυτά τα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα καρότα, κρεμμύδια και πατάτες Θήβας είναι κατά υπερβολικό βαθμό επιβαρημένα με πολύ επικίνδυνα βαρέα μέταλλα και κυρίως με νικέλιο, χρώμιο και κάδμιο. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η επιμόλυνση αυτή οφείλεται στη ρύπανση του Ασωπού και του υπόγειου υδροφορέα της ευρύτερης περιοχής.
Το θέμα είναι πόσο επικίνδυνα είναι τα επίπεδα νικελίου και χρωμίου στα τρόφιμα αυτά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αν λάβουμε υπόψη την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη νικελίου για παιδιά που είναι 300 μg την ημέρα, τότε από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι αρκούν λίγα γραμμάρια καρότου, κρεμμυδιού και πατάτας Θήβας για να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία ενός παιδιού!
Επίσης, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, θα πρέπει να υπολογίσουμε και το νικέλιο που προσλαμβάνει ο ανθρώπινος οργανισμός από το νερό κι άλλες τροφές, ακόμα και μέσω της αφής με τα επινικελωμένα μαχαιροπίρουνα!
Ειδικότερα για τα παιδιά που τρέφονται με παιδικές τροφές που περιέχουν καρότα και πατάτες υπάρχει ένας εν δυνάμει κίνδυνος υπέρβασης της ανεκτής ημερήσιας πρόσληψης νικελίου!
ΟριοθέτησηΗ ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών προτείνει την άμεση διενέργεια τοξικολογικής μελέτης και την οριοθέτηση νικελίου και χρωμίου στα τρόφιμα, κάτι που σήμερα δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Ζητούν ακόμη να επαναξιολογηθεί η χρήση της αγροτικής γης, με δεδομένο ότι, όπως αναφέρουν στην έκθεση, τα τρόφιμα βολβοί απορροφούν εκτενώς βαρέα μέταλλα.
Γίνεται ακόμη εμφανές ότι μέσω του Ασωπού τίθεται σε κίνδυνο και η υγεία κάθε ελληνικού νοικοκυριού που καταναλώνει εδώ και χρόνια προϊόντα που παράγονται στην περιοχή και κυρίως πατάτες, καρότα άλλα και αναψυκτικά που εμφιαλώνονται με νερό από το καρκινογόνο ποτάμι.
Η πολιτεία γνωρίζει εδω και χρόνια αλλα... αγρόν ηγόραζε!
Η ευθύνη της πολιτείας είναι τεράστια αφού δεν προέβη σε κανένα μέτρο, ούτε καν πρόληψης ενώ:
Γνώριζε εδώ και μισή δεκαετία τουλάχιστον το πρόβλημα ρύπανσης του Ασωπού και τον άμεσο κίνδυνο επιμόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα.
Γνώριζε εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια τις μετρήσεις του ΙΓΜΕ που έγιναν στην πεδιάδα της Θήβας και οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο παρελθόν από την «Η» ότι έχει επιμολυνθεί με εξασθενές χρώμιο ο υδροφόρος ορίζοντας.
Παρ' όλα αυτά, το υπουργείο Περιβάλλοντος μόλις πριν λίγους μήνες ανακοίνωσε κάποια μέτρα για τη συμμόρφωση των βιομηχανιών στον Ασωπό, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει προχωρήσει στην παραμικρή δράση, το υπουργείο Υγείας δεν έχει προχωρήσει σε εκπόνηση επιδημιολογικής μελέτης και η μόνη που έγινε είναι μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης (Πρόληψις), η οποία, όμως, μέτρησε το πόσοι πέθαναν από καρκίνο και όχι πόσοι κινδυνεύουν να αναπτύξουν οποιαδήποτε ασθένεια από τα επιμολυσμένα τρόφιμα και νερό.
Μάλιστα η εκπόνηση της μελέτης έγινε με κρατικά χρήματα (500.000 ευρώ μέσω του ΚΕΛΠΝΟ) άλλα όχι με κρατική αιγίδα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει και νομική αξία για τους κατοίκους της περιοχής!

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Χρεωκοπία στις 25 Μαρτίου;

Χρεωκοπία στις 25 Μαρτίου;
αυτή η ανάρτηση γίνεται με επιφύλαξη. Την βρήκαμε στο troktiko, μετά από mail φίλου. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...

Ποινική δίωξη κατά Παπανδρέου και 173 βουλευτών - η ανταπόκριση του διαδικτύου

Ποινική δίωξη κατά Παπανδρέου και 173 βουλευτών - η ανταπόκριση του διαδικτύου

άκρως ενδιαφέρον! αξίζει να το διαβάσετε. Για να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει με το μνημόνιο, με τα εδαφικά μας δικαιώματα, με το ίδιο μας το σύνταγμα...

ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ;

http://www.greektube.org/content/view/137578/2/

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ψηφιακή τηλεόραση, αυτοκίνητα και πιάσε το αυγό και κούρευτο...

...και πάνω που είπα να χαλαρώσω, έπεσα επάνω σε ανάρτηση εφημερίδας ότι η ψηφιακή τηλεόραση εκπέμπει πια και στο θεσσαλικό κάμπο! Ε λοιπόν, το τι αγαλλίαση ένοιωσα, δεν περιγράφεται! Όχι τίποτε άλλο, αλλά τώρα τελευταία είχα μία ανησυχία να πω, μία αυπνία να πω, για το αν η ψηφιακή τηλεόραση θα έφτανε στον θεσσαλικό κάμπο, στην Ήπειρο, στα νησιά και σε όλα τα μέρη της Ελλάδος!Και πριν καλά - καλά αποσώσω, να και μία διαφήμιση, ότι μπορώ να πάρω το τελευταίο μοντέλο της Alfa, φτηνότερα κατά κάτι χιλιάδες ευρώ! Ε! Εκεί πια, μόνο που δεν βγήκα έξω να χοροπηδάω και να τραγουδάω από την χαρά μου!
Έλεος πια! ο κόσμος καίγεται και το ..... χτενίζεται! Βρε πλάκα μας κάνουν δεν μπορεί...
 Αλλά όχι δεν κάνουν πλάκα. Μας δημιουργούν καταναλωτικές ανάγκες, στις οποίες δυστυχώς οι περισσότεροι δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Αλλά μην στεναχωριέστε! Αν δεν σας φτάνουν τα ευρωπουλάκια σας να πάρετε αυτά που θέλετε, να είναι καλά οι τράπεζες... κι αν δεν μπορείτε μετά να πληρώσετε, τι στεναχωριέστε; Όλο και κάποιο σπιτάκι θα έχετε να σας το πάρει η τράπεζα...

Πέρα από τα αστεία, θέλει το όλο θέμα μία σωστή αντιμετώπιση. Θέλει να ξέρουμε να λέμε ΟΧΙ στην προπαγάνδα του καταναλωτισμού που μας δημιουργούν χρόνια τώρα. Θέλει να μάθουμε ξανά, ότι έχουμε και φίλους δίπλα μας, γείτονες, συγγενείς. Θέλει να μάθουμε να "ανταλλάσουμε" ο ένας με τον άλλον. Να μάθουμε να στηρίζει ο ένας τον άλλον. 

Εγώ άρχισα εδώ και καιρό και το εφαρμόζω όσο και όπου μπορώ. Και πιστέψτε με, και λειτουργεί, και εγώ νοιώθω καθημερινά όλο και πιο πολύ ότι έχω γύρω μου φίλους που στηρίζει ο ένας τον άλλον.

Απολαμβάνουμε ο ένας την παρέα του άλλου, αλλά και την βοήθειά του. Εγώ π.χ. είμαι καλή μαγείρισα, και μαζευόμαστε συχνά πυκνά σπίτι μου. Και φυσικά περνάμε τέλεια, πίνοντας κρασάκι και γελώντας ! Ο Γιώργος, είναι καλός μάστορας ( να είναι καλά ο άνθρωπος δηλαδή) και όλο και κάτι θα μαστορέψει σπίτι μου. Η Εύα, μανιακή με την καθαριότητα, όλο και δίνει ένα χεράκι βοηθείας σπίτι μου, αλλά κι εγώ, όποτε πρέπει να βγει ασπροπρόσωπη σε κοινωνικές υποχρεώσεις, όλο και θα τις κάνω μία βενετσιάνικη μάσκα να πάει δώρο...
Ηθικό δίδαγμα; Ότι πρέπει να επενδύσουμε στους ανθρώπους. Να επενδύσουμε στην αγάπη, στην ανθρώπινη επαφή.Να δώσουμε χρόνο σε εμάς και στους γύρω μας που αγαπάμε. Να αποτινάξουμε τα πρέπει του καταναλωτισμού και να πάμε στα πρέπει της καρδιάς μας.

Καλή η ψηφιακή, καλή η Alfa, αλλά ακόμα καλλύτερο το γέλιο της Τασούλας, της Μαίρης, του Γιώργου, της Κασσιανής και όλων των φίλων μου! 

Η συνέχεια των σκέψεών μου, προσεχώς....
redhead







Για του λόγου το αληθές....

http://en.wikipedia.org/wiki/IG_Farben
http://translate.google.gr/translate?u=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FIG_Farben&sl=en&tl=el&hl=&ie=UTF-8

Η πρώτη διεύθυνση είναι η ιστορία της IG Farben, που αναφέρεται στην ανάρτηση κωδικας Alimentarius, έλεγχος πληθυσμού μέσω διατροφής.
Η δεύτερη διεύθυνση είναι η μετάφρασή της.
Απλά γιατί αμφισβητήθηκαν κάποια λεγόμενά μας....

Νέα 24ωρη απεργία στα Μέσα Μεταφοράς και στα ΜΜΕ

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 17 Μαρτίου αποφάσισαν τα Συνδικάτα των εργαζόμενων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλην των λεωφορείων της ΕΘΕΛ.

Έτσι την προσεχή Πέμπτη δεν θα κυκλοφορήσουν για 24 ώρες οι συρμοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού, του Τραμ και του Προαστιακού, ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρόλεϊ. Μέχρι αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ δεν έχουν αποφασίσει να συμμετέχουν στην απεργία.

Την ίδια ημέρα σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Aποζημιωθείτε με έξι βήματα για τις βλάβες από τις διακοπές της ΔΕΗ

Μέσω μιας συγκεκριμένης τυποποιημένης διαδικασίας και μέσα σε διάστημα 15 ημερών, θα μπορούν σύντομα οι πελάτες της ΔΕΗ να αποζημιώνονται εξωδικαστικά και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες για τις βλάβες που προκαλούνται στις συσκευές τους από διακοπές ρεύματος. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα από τη ΔΕΗ και είναι αποτέλεσμα των συνεννοήσεων που έγιναν μεταξύ της ΔΕΗ, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και του Συνηγόρου του Καταναλωτή (ΣτΚ), προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που αφορά αρκετές εκατοντάδες –ίσως και χιλιάδες– καταναλωτές. Προϋπόθεση είναι οι διακοπές ρεύματος που προκάλεσαν τις βλάβες στις συσκευές να μην οφείλονται σε λόγους ανωτέρας βίας. Οι διαδικασίες αποζημίωσης, μετά τις συνεννοήσεις που έγιναν μεταξύ ΔΕΗ, ΡΑΕ και ΣτΚ αναμένεται να ενσωματωθούν στον υπό κατάρτιση κώδικα διαχείρισης του δικτύου.

Τι ισχύει

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, η ΔΕΗ αποδεχόταν την καταβολή αποζημίωσης μόνο σε εξαιρετικά περιορισμένες περιπτώσεις βλαβών για τις οποίες αποδεικνυόταν η υπαιτιότητα του προσωπικού της. Αντίθετα για τις τυχαίες βλάβες που προκαλούνταν από αστοχία υλικού, η ΔΕΗ επικαλούμενη το γεγονός ότι ακολουθεί εγκεκριμένες προδιαγραφές στην επιλογή του υλικού αλλά και στις συντηρήσεις των δικτύων της δεν αποδεχόταν την καταβολή αποζημιώσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2007 αποζημιώθηκαν εξωδικαστικά μόλις 46 καταναλωτές με 25 χιλιάδες ευρώ ενώ το 2008 οι περιπτώσεις αυξήθηκαν σε 122 και το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων τα 65 χιλιάδες ευρώ.

Όπως δηλώνει επισήμως η  ΔΕΗ χορηγεί αποζημιώσεις όταν διαπιστώνεται ευθύνη υπαλλήλων ή συνεργαζόμενων εργολάβων, ενώ αντίθετα δε χορηγούνται αποζημιώσεις όταν υπάρχει βλάβη του δικτύου από ανωτέρα βία (πχ επεμβάσεις τρίτων, πτώση δέντρων κλπ). Επίσης δεν αποζημιώνονται βλάβες που σχετίζονται με υλικά του δικτύου της ΔΕΗ και όταν η επιχείρηση έχει κάνει τις απαραίτητες εργασίες επιθεώρησης και συντήρησης του δικτύου. Μια ακόμη κατηγορία βλαβών που δεν αποζημιώνεται από τη ΔΕΗ αφορά σε βλάβες υλικών από υπόγεια καλώδια.

Η ίδια η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι το μεγάλο ποσοστό των διακοπών στο δίκτυο χαμηλής τάσης δεν οφείλεται ούτε σε υπαιτιότητα υπαλλήλων της επιχείρησης, ούτε και σε περιστατικά ανωτέρας βίας αλλά σε τυχαίες βλάβες υλικού και ως εκ τούτου δε γίνονται μέχρι σήμερα αποδεκτές από τις υπηρεσίες.

Τι αλλάζει

Μετά από την παρέμβαση της ΡΑΕ και του Συνηγόρου του Καταναλωτή πραγματοποιείται ένα σημαντικό πρώτο βήμα καθώς η ΔΕΗ προχωρά, οικειοθελώς, στην καταβολή αποζημιώσεων σε καταναλωτές για βλάβες που προκαλούνται από τυχαία διακοπή του ουδετέρου του εναερίου ή υπογείου δημοσίου δικτύου Διανομής Χαμηλής Τάσης.

Πρόκειται για τις πλέον διαδεδομένες τυχαίες διακοπές, οι οποίες πλέον θα αποζημιώνονται από τη ΔΕΗ υπό τον όρο ότι ακολουθούνται τα ακόλουθα έξι βήματα:

α) Ο καταναλωτής πρέπει να ενημερώσει το συντομότερο δυνατόν τη ΔΕΗ Α.Ε. για το συγκεκριμένο συμβάν, ακόμη και εντός της  ίδιας ημέρας ή μέσα σε 4 ημέρες το πολύ και να υποβάλει σχετική αίτηση

β) Η ΔΕΗ Α.Ε. στη συνέχεια διερευνά τις αιτίες βλάβης / αστοχίας του υλικού. Ιδιαίτερα ερευνά εάν για τη βλάβη ευθύνεται ο Διαχειριστής του Δικτύου, ελάττωμα του υλικού ή πρόκειται για τυχαία διακοπή του «ουδέτερου»

γ) Ο καταναλωτής θα πρέπει να θέσει επί 2 ημέρες, εφόσον του ζητηθούν, τις συσκευές ή τον εξοπλισμό που έχει υποστεί βλάβη στη διάθεση της ΔΕΗ Α.Ε. προς έλεγχο, πριν την επισκευή τους.

δ) Ο καταναλωτής πρέπει να υποβάλλει στη ΔΕΗ Α.Ε., όταν του ζητηθεί, παραστατικό ηλεκτρολογικού συνεργείου, με το οποίο:

- περιγράφεται το είδος κάθε βλάβης και κατά το δυνατόν συσχετίζεται αυτή με ενδεχόμενη υπέρταση, λόγω διακοπής του ουδετέρου του δικτύου Διανομής ΧΤ, βάσει των τεχνικών ευρημάτων και στοιχείων, και

- τεκμηριώνεται το κόστος αποκατάστασης των βλαβών, ή αντικατάστασης των συσκευών ή του εξοπλισμού με άλλα παρόμοιων προδιαγραφών εφόσον κρίνεται οικονομικά ασύμφορη η επισκευή τους.

ε) Θα πρέπει η ΔΕΗ να μη διαθέτει στοιχεία, πληροφορίες ή ευρήματα βάσει των οποίων να τεκμηριώνεται ότι σημειώθηκε διακοπή του ουδετέρου του δικτύου Διανομής ΧΤ (με συνέπεια πολύ μεγάλη ανύψωση της τάσης του δικτύου από τις ονομαστικές τιμές) από λόγους ανωτέρας βίας.

στ) Ο καταναλωτής υπογράφει δήλωση στην οποία δηλώνει ρητώς και ανεπιφυλάκτως ότι η ζημία στις συσκευές ή στον εξοπλισμό του οφείλεται σε τυχαία βλάβη ή αστοχία υλικού του δικτύου της ΔΕΗ Α.Ε., θεωρεί ότι το χρηματικό ποσό που εισπράττει από τη ΔΕΗ για την ανωτέρω αιτία είναι απολύτως εύλογο και σε απόλυτη αντιστοιχία με τη ζημία την οποία έχει υποστεί, καταβάλλεται από τη ΔΕΗ Α.Ε. προς αυτόν σε πλήρη και ολοσχερή εξόφληση της εν λόγω ζημίας του και ικανοποιείται πλήρως από αυτό. Η ΔΕΗ Α.Ε. δεσμεύεται ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βελτιώνει την ποιότητα της τάσης που προσφέρει, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές.

Μετά τα έξι αυτά βήματα, η ΔΕΗ θα αποφασίζει επί των αιτήσεων εντός 15 εργάσιμων ημερών από την υποβολή τους, εκτός εάν καθυστερήσει ο καταναλωτής να προσκομίσει στοιχεία που του ζητούνται .  Στην περίπτωση αποδοχής της αίτησης, η ΔΕΗ Α.Ε. θα καταβάλει το χρηματικό ποσόν που ισούται με το ύψος της ζημίας μέχρι του ανώτατου χρηματικού ορίου ίσου με 300 ευρώ για μονοφασική περιοχή και 400 ευρώ για τριφασική. Ωστόσο η ΔΕΗ δεν θα καταβάλλει, μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, οποιοδήποτε άλλο χρηματικό ποσό για ενδεχόμενες ζημίες καταναλωτή ή εργαζομένων του ή τρίτων που σχετίζονται με τη λειτουργία της εγκατάστασής του, από διαφυγόντα έσοδα ή κέρδη, μείωση κύρους, απώλεια παραγωγής, κατάπτωση ρητρών προς τρίτους, και κάθε έμμεση ή παρεπόμενη βλάβη.



Πηγή:www.capital.gr

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Και σε τρίτο πυρηνικό εργοστάσιο σταμάτησε το σύστημα ψύξης

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και σε δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία

 
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε και  δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα την Παρασκευή. Την ίδια στιγμή, και σε τρίτο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας, στην επαρχία Ιμπαράκι, σταμάτησε το σύστημα ψύξης. Πρόκειται για μία μονάδα που βρίσκεται περίπου 120 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκυο, στο οποίο μάλιστα είχε καταγραφεί πυρηνικό ατύχημα το 1999.  Σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), καταγράφηκαν αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή του εργοστασίου Οναγκάουα και οι αρχές προσπαθούν να καθορίσουν την πηγή της ραδιενέργειας. Ωστόσο, οι Ιάπωνες ειδικοί επισημαίνουν ότι τα αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας στην Οναγκάουα οφείλονται στη διαρροή από το εργοστάσιο Φουκουσίμα. 
Στο μεταξύ μάχη με το χρόνο δίνουν τα συνεργεία στο άλλο πυρηνικό εργοστάσιο, της Φουκουσίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία ηλεκτροδότησης Tokyo Electric Power Co (TEPCO) ετοιμαζόταν να ρίξει σήμερα θαλασσινό νερό και στον αντιδραστήρα 2 του εργοστασίου Φουκουσίμα  Νταϊίτσι (ή Φουκουσίμα 1). Θαλασσινό νερό διοχετεύει ήδη στους αντιδραστήρες 1 και 3, με στόχο να τους ψύξει και να μειώσει την πίεση που ασκείται στη μονάδα. Χθες, στον αντιδραστήρα 1 έγινε έκρηξη και διαρροή ραδιενέργειας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο νέας έκρηξης στο εργοστάσιο «εξαιτίας της συγκέντρωσης υδρογόνου».

Οι ειδικοί τονίζουν πως ο αντιδραστήρας 3 θεωρείται πιο επικίνδυνος από τον 1 καθώς περιέχει ουράνιο και πλουτώνιο. Το εργοστάσιο βρίσκεται σε απόσταση 300 χλμ από το Τόκιο. Τόσο στην ιαπωνική πρωτεύουσα, όσο και σε άλλες περιοχές, θ'αρχίσουν από αύριο διακοπές στην παροχή του ηλεκτρικού διάρκειας περίπου τριών ωρών. Οι διακοπές κρίνονται αναγκαίες λόγω της μείωσης στην παραγωγή ενέργειας από τα πυρηνικά εργοστάσια.

Αυξημένα τα επίπεδα ραδιενέργειας

Τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή έχουν αυξηθεί πολύ πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Οι αρχές έχουν απομακρύνει περισσότερους από 170.000 κατοίκους σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό.

Για τη χειρότερη κρίση της χώρας από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Ναότο Καν. «Η παρούσα κατάσταση όπως διαμορφώνεται με το σεισμό, το τσουνάμι και τα πυρηνικά εργοστάσια είναι, κατά έναν τρόπο, η χειρότερη τα τελευταία 65 χρόνια, από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο». Απευθύνοντας ο ίδιος έκκληση στους πολίτες, τόνισε: «Το αν οι Ιάπωνες μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση εξαρτάται από τον καθένα από εμάς. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτόν τον μεγάλο σεισμό και το τσουνάμι, μένοντας ενωμένοι».

 Φοβούνται νέο Τσερνόμπιλ

Αμερικανοί ειδικοί επισημαίνουν πως ο κίνδυνος για ένα «νέο Τσερνόμπιλ» είναι πολύ μεγάλος.

Μπροστά στον άμεσο κίνδυνο τήξης στον πυρήνα του αντιδραστήρα, οι αρχές στην Ιαπωνία σχεδιάζουν να μοιράσουν χάπια ιωδιούχου καλίου στον πληθυσμό. Αν ληφθούν προληπτικά, τα χάπια αυτά προστατεύουν τον θυρεοειδή από την απορρόφηση του ραδιενεργού στοιχείου ιώδιο-131. Είχαν χρησιμοποιηθεί και στο ατύχημα του Τσερνόμπιλ.

vrasmos - βρασμός: Ψεύτης ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Άρθρο από την Κυριακάτικη Ελευθ...

vrasmos - βρασμός: Ψεύτης ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Άρθρο από την Κυριακάτικη Ελευθ...: "Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος-Καν, που αποκάλυψε ότι από τον Δεκέμβριο του 2009, δύο μήνες μετά τις εκλογέ..."

Τομάτες, αυγά, κώδικας alimentarius και διάφορες σκέψεις....

Εδώ και δεκαεπτά χρόνια, κάναμε αποκέντρωση. Παιδί καθαρά της πόλης, βρέθηκα σε χωριό. Καταπληκτική απόφαση! Καθαρός αέρας, κήπος για τα παιδιά, λαχανόκηπος με φρέσκα λαχανικά, αηδόνια να σε ξυπνούν το πρωί και να σε νανουρίζουν το βράδυ και ένα σωρό άλλα θαυμάσια πράγματα, τα οποία ζώντας στο κέντρο της πόλης ούτε που τα φανταζόμουν.
Κι έρχονται τώρα αυτοί οι κύριοι να μου πούνε ότι δεν θα έχω το δικαίωμα να φυτεύω τις τοματούλες μου, να μαζεύω τα αυγουλάκια από τις κότες μου και να χρησιμοποιώ τα διάφορα βότανα που μαζεύω από το βουνό σαν αφεψήματα και για θεραπευτικούς σκοπούς... 
Έρχονται με τον κώδικα alimentarious να δηλητηριάσουν τον κόσμο, ποτίζοντάς τον με ότι δεν μπορεί ο νους μας να φανταστεί, προς όφελος των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών...
Έχω θυμώσει ειλικρινά πολύ ! Όχι τόσο με αυτούς τους "κυρίους", όσο με την αδιαφορία των συνανθρώπων μου. Βλέπω να δέχονται τα πάντα δίχως αντίδραση και όταν εγώ προσπαθώ να τους ταρακουνήσω, ακούω το κλασσικό : "ε! τι να κάνουμε; εμείς θα σώσουμε τον κόσμο;"
ΝΑΙ ΕΜΕΙΣ φωνάζω. ΕΜΕΙΣ μπορούμε να σταματήσουμε και να καταφέρουμε πάρα πολλά πράγματα, όταν είμαστε συνειδητοποιημένοι. Αλλά με κοιτάνε με ένα ύφος, λες και είμαι τρελή....
Όπως και προχθές όταν είπα ότι τις λαγάνες θα τις ζυμώσω μόνη μου. Ή όταν λέω ότι θα κάνω σάλτσα μόνη μου, ή ότι κάνω μόνη μου αλοιφή για εγκαύματα κλπ... 
Όταν όμως ο περισσότερος κόσμος άγεται και φέρεται από την τηλεόραση και τα μηνύματα που περνάει, όταν δεν έχει άλλα ενδιαφέροντα, πέρα από το καινούργιο αυτοκίνητο, την ταβέρνα, το ουζάκι του και τις/τους γκόμενες/γκόμενους, τότε σίγουρα γίνομαι γραφική.
Τρομάζω όταν βλέπω καθημερινά το πόσο εύκολα χειραγωγείται ο κόσμος... Σαν τα πρόβατα έχουν γίνει οι περισσότεροι... Και αυτό που με θυμώνει ακόμη περισσότερο, είναι ότι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ. Τι θέλω να πω μ' αυτό; 
Ότι έχουμε ένα ΑΔΑΜΑΣΤΟ πνεύμα ! Ότι έχουμε μία πολύτιμη κληρονομιά ! Την Ελληνική ψυχή! Κι ότι όλα αυτά, μας τα έχουν αποκοιμίσει... Και χορεύουν στις πλάτες μας.
Άρε Κολοκοτρώνη, Μπότσαρη, και για να πάω ακόμη πιο μακρυά, Αλέξανδρε, Αριστοτέλη, κλπ κλπ κλπ.... Θα τρίζουν τα κοκαλάκια σας !
Εμείς που θα έπρεπε να τους έχουμε ρίξει στην θάλασσα όλους αυτούς τους "κυρίους", καθόμαστε στην τηλεόραση, βολεμένοι στους καναπέδες μας και κοιτάμε με βλέμμα απλανές το απόλυτο κενό...
ΟΥΦ! Τελικά δεν υπάρχει τίποτε που μπορεί να μας ταρακουνήσει; Ποιο είναι το μέλλον που δίνουμε στα παιδιά μας; Να είναι σκλάβοι; Αμ θα σηκωθεί ο Παύλος Μελάς από εκεί που είναι και παρέα με όλους τους υπόλοιπους συντρόφους του, θα μας πάρουν στο κυνήγι...
Μας χειραγωγούν μέρα με την ημέρα... καταστρέφουν τις ρίζες μας, το πνεύμα μας, την ψυχή μας, το μέλλον μας...
Μας έχουν υποδουλώσει με τα διάφορα δάνεια, με την ανεργία, με τον τρόμο για το αύριο...
Λοιπόν, για ΞΥΠΝΗΣΤΕ ! Ξυπνήστε και αρχίστε να παίρνετε λίγο λίγο την κατάσταση στα χέρια σας! Βγείτε από την μοιρολατρική κατάσταση που έχετε πέσει, θυμηθείτε ποιοι είμαστε και γίνετε λίγο πιο δραστήριοι. Αρχίστε να ενημερώνεστε, όχι για την Μενεγάκη (αυτή μου ήρθε τώρα στο μυαλό), αλλά για το τι συμβαίνει γύρω μας, τι συμβαίνει στον κόσμο. Καλό το fb, αλλά το διαδίκτυο, δεν είναι μόνο για chat, γκομενιλίκι, παιχνίδια και καψουροτράγουδα. Είναι μία αστείρευτη πηγή πληροφοριών, όπου μπορεί ο καθένας μας να μάθει πράγματα που μας κρύβουν επιμελώς. 
Γιατί όταν κάποιος είναι συνειδητοποιημένος, δύσκολα χειραγωγείται.Κι αν ο ένας αρχίσει να ξυπνάει τον άλλον, τότε έχουμε ελπίδα να δώσουμε ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας.
Η ισχύς εν τη ενώσει έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ! Αυτό πρέπει να κάνουμε!
Εγώ πάντως θα βάλω τις τοματούλες και τα διάφορα λαχανικά μου και φέτος, και θα αρχίσω να τα μοιράζω μόλις γίνουν σε φίλους. Γελάτε; Δεν πειράζει!  Με αυτόν τον τρόπο ίσως τους ξυπνήσω μέσα τους τι θα πει γνήσιο φαγητό, δίχως να είναι παραγεμισμένο με φάρμακα...Όπως πέρυσι που φώναζα για τα εμβόλια... και ευτυχώς που αρκετοί άκουσαν!
Θα συνεχίσω να μαζεύω τα βότανά μου και να κάνω αγνά αφεψήματα και ματζούνια δια πάσαν νόσον και μαλακίαν...
Αλλά θα συνεχίσω να είμαι και έτοιμη για το πρώτο κάλεσμα στον ξεσηκωμό και θα είμαι η πρώτη που θα πετάξω στην θάλασσα όλους αυτούς τους δήθεν "εθνοσωτήρες" που καπηλεύονται το μέλλον μας. 
Γιατί ευτυχώς για μένα, και τις ρίζες μου ξέρω και οι ψυχές των προγόνων μου υπάρχουν μέσα μου!

ΞΥΠΝΗΣΤΕ λοιπόν από τον ύπνο του δικαίου, και να θυμάστε ότι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

Καλημέρα από την redhead