Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ...

Ψάχνοντας τελευταία στο πατάρι του σπιτιού μου, βρήκα και μια κούτα με αναμνήσεις από το σχολείο. Μέσα σε όλα, βρήκα και το λεύκωμα μου, ξέρετε, εκείνο το τετράδιο που γράφαμε διάφορες ερωτήσεις και μετά το δίναμε στους φίλους μας να απαντήσουν.
Συγκινήθηκα! Αναμνήσεις από χρόνια ξένοιαστα, από χρόνια γεμάτα όνειρα.
Ξεφυλλίζοντας  το, έπεσα και στην κλασσική ερώτηση «τι είναι αγάπη». Άρχισα να διαβάζω τις απαντήσεις και ένα πικρό χαμόγελο χαράχτηκε στα χείλη μου. Όλος εκείνος  ο ρομαντισμός των παιδικών μου χρόνων που απέρρεε μέσα από τις απαντήσεις των φίλων μου, μου έφερε μία πικρή γεύση στο στόμα.
«Αγάπη είναι να τον κοιτάς και να λιώνεις»
«Αγάπη είναι να περιμένεις να σε πάρει τηλέφωνο και να μην περνάει η ώρα»
«Αγάπη είναι να την βλέπεις και να χάνεις τα λόγια σου»
«Αγάπη είναι να τον ονειρεύεσαι»
«Αγάπη είναι……» «Αγάπη είναι ….» ένα σωρό απαντήσεις που γέμιζαν έξι φύλλα και…
Πόσος ρομαντισμός! Αλλά κάπου χάθηκε στην πάροδο των ετών και σήμερα ακούς την λέξη «αγάπη» να κυκλοφορεί σαν καραμέλα, έχοντας χάσει το νόημά της.
Αγάπη είναι…
Να ξυπνάς στην αγκαλιά του και να νοιώθεις ότι ξημέρωσε μία ακόμη καταπληκτική μέρα!
-          Να ξυπνάτε πλάτη με πλάτη και να σκέφτεσαι ότι είναι μία καταπληκτική ημέρα, γιατί σήμερα θα δεις τον εραστή σου ή την ερωμένη σου….
Να μην περνάει η ώρα στο γραφείο για να πέσεις στην αγκαλιά του !
-          Του γκόμενου/ας φυσικά…
Να έχεις πρόβλημα και ο σύντροφος σου να είναι δίπλα σου πρόθυμος να σε βοηθήσει!
-          Να είναι δίπλα σου βλέποντας τηλεόραση, πετώντας την γνωστή ατάκα : έλα μωρέ, πως κάνεις έτσι, θα τα καταφέρεις εσύ, δεν έχεις ανάγκη…
Να ψάχνεις απελπισμένα να βρεις λύσεις λόγω της ανεργίας σου και της κρίσης και ο σύντροφος σου να προσπαθεί να σε στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις!
-          Να έρχεται σπίτι σου και το μόνο του πρόβλημα να είναι πως έχει κρύο (αφού κάνεις εσύ αιματηρές οικονομίες ακόμη και στην θέρμανση) και δεν  είναι το μπάνιο σου ζεστό(για να κατουρήσει) ….
Να κοντεύεις να πάθεις κατάθλιψη με τα οικονομικά σου και την συνεχή εις μάτην αναζήτηση δουλειάς, να μην θέλεις να δεις άνθρωπο  και η αγάπη σου να προσπαθεί με διάφορους τρόπους να σε κάνει αν μη τι άλλο να χαμογελάσεις!
-          Να έρχεται σπίτι σου γεμάτος παράπονα, γιατί έχετε να βρεθείτε μία εβδομάδα για να κάνετε σεξ…
Να τρέχεις στα βουνά και στα λαγκάδια για δουλειά και αυτός να συμπάσχει μαζί σου!
-          Να τρέχεις στα βουνά και στα λαγκάδια για δουλειά και αυτός να πηγαίνει εκδρομή με τους φίλους του…
Να μην  φτάνουν τα χρήματα σου ούτε για καπνό και να έρχεται ο σύντροφος σου με τα χέρια γεμάτα ψώνια, γεμίζοντας το ψυγείο σου λέγοντας  «μην ανησυχείς μωρό μου, εγώ είμαι εδώ»!
-          Να μην φτάνουν τα χρήματα σου και ο γλυκός σου να φέρνει το ατελείωτο μπόι του…
Να μην έχεις να πληρώσεις το πετρέλαιο, την ΔΕΗ κλπ και η αγάπη σου – έστω από το υστέρημα του – να φροντίζει να σε καλύψει             
-          Να μην έχεις να πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου και ο γλυκός σου να αγοράζει καινούργιο αυτοκίνητο…
Να κάνετε όνειρα για το αύριο και η λατρεία σου να προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να γίνουν αληθινά!
-          Να κάνετε όνειρα για το αύριο και ο καλός σου να φροντίζει με όλες του τις δυνάμεις να καλύψει ΜΟΝΟ τα δικά του όνειρα, τις δικές του ανάγκες…

Αγάπη είναι λοιπόν ΤΙ ;
Εγώ έμαθα ότι αγάπη είναι ΕΜΕΙΣ κι όχι ΕΓΩ. 
Είναι συνεργασία των δύο κι όχι κυριαρχία του ενός στον άλλον. 
Είναι αμοιβαία εκτίμηση κι όχι επιβολή σκέψεων και θέλω… 
Αφοσίωση στα καλά αλλά και στα δύσκολα και όχι εξουσία δίχως όρια και στα δύσκολα την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια.
Έμαθα πως στην αγάπη υπηρετούμε τον κοινό σκοπό μας  και όχι τον υπέρμετρο εγωισμό μας.
Έμαθα πως για να κτίσουμε το όνειρο μας και να το κάνουμε αληθινό, θα πρέπει να το διεκδικούμε από την ζωή μαζί, κτίζοντας μαζί, ματώνοντας μαζί. Όχι αφήνοντας τον άλλον να παραπαίει στην ατυχία που τον βρήκε, κάνοντας πίσω  και περιμένοντας πότε θα ορθοποδήσει …
Αγάπη είναι να το δείχνεις καθημερινά και όχι μόνο στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.
Τελικά τι είναι ΑΓΑΠΗ ;
Μήπως ζω σε λάθος εποχή ή μήπως τελικά είμαι τόσο εξωπραγματική ;
Ζω στην πραγματικότητα ή ζω στην ουτοπία;

Το μόνο σίγουρο πάντως για μένα,   
ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΑ!!!
redhead

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Στο αυτόφωρο οι εργοδότες που δεν θα καταβάλουν το δώρο του Πάσχα

Τελευταία ενημέρωση:
Την ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτοφώρου για τους εργοδότες που δεν θα καταβάλουν έγκαιρα το δώρο του Πάσχα, ζητεί με επείγουσα εγκύκλιο προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Κοινωνικής Επιθεώρησης ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Μιχάλης Χάλαρης.
 

 Στην εγκύκλιο, ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ επισημαίνει ότι η καταβολή του Δώρου του Πάσχα, εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος, δηλαδή το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, «απορρέει από την ισχύουσα νομοθεσία και σε καμία περίπτωση δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια εκάστου εργοδότη. Η αντίδραση της πολιτείας, πρέπει να είναι αυστηρή, άμεση και καθοριστική, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια καταπάτησης της κείμενης νομοθεσίας.
 
Σε κάθε περίπτωση μη καταβολής του δώρου Πάσχα, μέσα στην τασσόμενη προθεσμία, όπως ορίζεται στις προαναφερόμενες διατάξεις, οι Κοινωνικοί Επιθεωρητές Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε. να επεμβαίνουν άμεσα, διενεργώντας ελέγχους και να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για την άσκηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων».
 
Στην εγκύκλιο αναφέρεται αναλυτικά ότι, «σύμφωνα με τις διατάξεις της Κ.Υ.Α. 19040/81 (ΦΕΚ 742/Β/81) των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που εκδόθηκε σε εκτέλεση του άρθρου 1 του Ν. 1082/80 (ΦΕΚ 250/Α780) καθορίζεται πάγια το σύστημα υπολογισμού του Δώρου εορτών Πάσχα
 

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Οι Ισλανδοί αρνούνται να πληρώσουν τα χρέη τους σε Βρετανία και Ολλανδία


Οι Ισλανδοί απέρριψαν για δεύτερη φορά να πληρώσουν χρέη ύψους 4 δισεκ. ευρώ προς το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία, που είχαν λάβει μετά την κατάρρευση των τραπεζών της χώρας το 2008.
Σε δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στη νησιωτική σκανδιναβική χώρα, το 58% των ψηφοφόρων ψήφισε κατά της αποπληρωμής των δανείων, αντί 42% που ψήφισαν υπέρ. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η πρωθυπουργός της χώρας, Γιοχάνα Σιγκουρνταρντοτίρ τόνισε πως το «ΟΧΙ» θα δημιουργήσει κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας για την Ισλανδία που θα διαρκέσει ένα με δύο χρόνια και ανέφερε: «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να αποτρέψουμε το πολιτικό και οικονομικό χάος, που θα προκύψουν ενδεχομένως από το αποτέλεσμα».
Η Ισλανδία πήρε το δάνειο όταν η Βρετανία και η Ολλανδία αποζημίωσαν τους πολίτες τους που έχασαν τις καταθέσεις τους στη διαδικτυακή τράπεζα Icesave, μία από τις τρεις που κατέρρευσε στα τέλη του 2008.
Το ισλανδικό κοινοβούλιο είχε εγκρίνει σχέδιο αποπληρωμής του δανείου, που είχαν συμφωνήσει με τους δανειστές τον Δεκέμβριο, ωστόσο ο πρόεδρος της χώρας αρνήθηκε να υπογράψει το σχετικό νομοσχέδιο.
Η Βρετανία και η Ολλανδία δήλωσαν απογοητευμένοι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Πηγή : www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Reuters και AP