Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Στο αυτόφωρο οι εργοδότες που δεν θα καταβάλουν το δώρο του Πάσχα

Τελευταία ενημέρωση:
Την ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτοφώρου για τους εργοδότες που δεν θα καταβάλουν έγκαιρα το δώρο του Πάσχα, ζητεί με επείγουσα εγκύκλιο προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Κοινωνικής Επιθεώρησης ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Μιχάλης Χάλαρης.
 

 Στην εγκύκλιο, ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ επισημαίνει ότι η καταβολή του Δώρου του Πάσχα, εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος, δηλαδή το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, «απορρέει από την ισχύουσα νομοθεσία και σε καμία περίπτωση δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια εκάστου εργοδότη. Η αντίδραση της πολιτείας, πρέπει να είναι αυστηρή, άμεση και καθοριστική, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια καταπάτησης της κείμενης νομοθεσίας.
 
Σε κάθε περίπτωση μη καταβολής του δώρου Πάσχα, μέσα στην τασσόμενη προθεσμία, όπως ορίζεται στις προαναφερόμενες διατάξεις, οι Κοινωνικοί Επιθεωρητές Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε. να επεμβαίνουν άμεσα, διενεργώντας ελέγχους και να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για την άσκηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων».
 
Στην εγκύκλιο αναφέρεται αναλυτικά ότι, «σύμφωνα με τις διατάξεις της Κ.Υ.Α. 19040/81 (ΦΕΚ 742/Β/81) των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που εκδόθηκε σε εκτέλεση του άρθρου 1 του Ν. 1082/80 (ΦΕΚ 250/Α780) καθορίζεται πάγια το σύστημα υπολογισμού του Δώρου εορτών Πάσχα
 

1 σχόλιο:

  1. κάτι είναι κι αυτό, για να ξέρουν μερικοί εργοδότες, ότι στο όνομα της κρίσης, δεν ειναι δυνατόν να αφήνουν απλήρωτο το προσωπικό τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή