Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Η λίστα Λαγκάρντ χτύπησε έμμεσα το Σαμαρά!

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, μπλέκει, έστω και άθελά του με το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ. Ο δικός του άνθρωπος, ο Πρόεδρος του ΤΑΥΠΕΔ κ. Αθανασόπουλος, πρόσφατα διόρισε στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΥΠΕΔ την κ. Ελένη Παπακωνσταντίνου, δικηγόρο, η οποία συμπεριλαμβανόταν στη λίστα Λαγκάρντ και την διέγραψε ο ξάδερφός της, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΥΠΕΔ μετά την αποκάλυψη της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ από τον Παπακωνσταντίνου, ζητούν τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου, για να πληροφορηθούν για ποιο λόγο ο Πρόεδρος κ. Αθανασόπουλος διόρισε με έκτακτες διαδικασίες την Ελένη Παπακωνσταντίνου στο συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων.
Λέγεται ότι ο κ. Αθανασόπουλος ισχυρίστηκε ότι ήταν επιθυμία της κυβέρνησης, αλλά αυτό δεν έχει διασταυρωθεί.
Σύμβουλοι του ΤΑΥΠΕΔ κατά πληροφορίες ετοιμάζουν επιστολή προς τον πρωθυπουργό. Τα γεγονότα τρέχουν και η ανάμειξη του πρωθυπουργού επισπεύδει πολιτικές εξελίξεις.
Με τη λίστα Λαγκάρντ, έχει και άλλη "επαφή" ο πρωθυπουργός διότι ο στενός του σύμβουλος κ. Παπασταύρου, έχει βρεθεί μέσα στη λίστα Λαγκάρντ και αποκαλύφθηκε ότι ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος σε μεγάλη επιχείρηση αμοιβαίων κεφαλαίων όπως της εταιρίας του Ελληνοισραηλινού Μυωνί, η οποία παρουσιάζει στη λίστα Λαγκάρντ καταθέσεις 550 εκ. Ευρώ στο όνομα της κ. Μαρίας Παντελή. Η κ. Παντελή ήταν υπάλληλος της εταιρίας και μετά το θόρυβο μετακόμισε οικογενειακά σε προάστιο του Λονδίνου.

Πηγή : http://spirospero.gr/index.php/politiki/33298-i-lista-lagkarnt-xtypise-emmesa-to-samara