Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Η Γερμανία βαπτίζει “Μακεδονία” τα Σκόπια και η κυβέρνηση χαμογελά ευτυχισμένη…

GG Η Γερμανία βαπτίζει Μακεδονία τα Σκόπια και η κυβέρνηση χαμογελά ευτυχισμένη...
Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά τα ιδιωτικά λιμάνια σκαφών αναψυχής που πούλησε στους Τούρκους “επιχειρηματίες”, τώρα δέχθηκε με χαμόγελα έναν χάρτη που της έδωσε ο γκαουλάϊτερ της Α.Μέρκελ στην Ελλάδα, Γ.Φούχτελ (ο “υπουργός … Ελλάδας” όπως λέγεται στην Γερμανία) και αναγράφει τα Σκόπια ως “Μακεδονία”.
Στην Ελλάδα, τα συστημικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη του είπε “Όχι άλλα φιλιά” – μάλλον είναι … σαλιάρης – αλλά δεν μετέδωσαν την εθνική θώπευση που η υπουργός δέχθηκε με χαμόγελο και ευχαρίστηση.
Την μετέδωσαν όμως τα ΜΜΕ των Σκοπίων (απ’όπου και δανειστήκαμε τις φωτό για αυτό δεν έχουν και την καλύτερη ποιότητα) αφού ο χάρτης παρουσιάζει την ΠΓΔΜ με το ακρωνύμια ΜΚ δηλαδή «Makedonija».
Η ελληνική πλευρά δεν αντέδρασε φυσικά δεν αντέδρασε στην κίνηση του Φούχτελ (πως θα αντιδράσεις στον προϊστάμενό σου; Υπάρχει κίνδυνος να απολυθείς από την κυβέρνηση!), με αποτέλεσμα η εφημερίδα των Σκοπίων «Νόβα Μακεντόνια» σε δημοσίευμα της να αναφερθεί στο περιστατικό τονίζοντας:
«Γερμανός υπουργός παρουσίασε χάρτη μέσα στην Αθήνα με το συνταγματικό όνομα της «Μακεδονίας» αναφέρει η εφημερίδα «Νόβα Μακεντόνια, ενώ ανταποκρίτρια του netpress.com.mk κάνει λόγο για «κίνηση έκπληξη» του Φούχτελ.
Λεπτομέρεια: Ένα άλλο χαμογελαστό πρόσωπο δίπλα είναι ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Ότο Ρεχάγκελ που ήρθε με ειδική αποστολή από το Βερολίνο να “βελτιώσει τις ελληνογερμανικές σχέσεις”…

Πηγή : http://www.diaforetiko.gr

«Σπάνε» τα ισόβια για τους καταχραστές του Δημοσίου

«Σπάνε» τα ισόβια για τους καταχραστές του Δημοσίου

«Σπάνε» τα ισόβια για τους καταχραστές του Δημοσίου με διάταξη που έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για το ενέχυρο, εφόσον οι καταχραστές επιστρέψουν το σύνολο των χρημάτων που καταχράστηκαν, ενώ με άλλη διάταξη παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη όσων έχουν διαπράξει μέχρι τώρα αδικήματα που τιμωρούνται μέχρι ένα έτος. Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με διάταξη του επίμαχου νομοσχεδίου, προβλέπεται «παράθυρο» για τα άτομα που κατηγορούνται για κατάχρηση σε βάρος του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608/1950. Για τις περιπτώσεις αυτές προβλέπεται σε βάρος των καταχραστών ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Όπως προβλέπει η νέα διάταξη, εφόσον ο κατηγορούμενος για κατάχρηση συμφωνήσει να «ικανοποιήσει πλήρως το ελληνικό Δημόσιο και τα λοιπά Νομικά Πρόσωπα» (δηλαδή να επιστρέψει όλα τα χρήματα που του έχουν καταλογιστεί ότι καταχράστηκε): α) Μέχρι την απολογία του ενώπιον του ανακριτή, επιβάλλεται στον κηρυχθέντα ένοχο ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών, β) Μέχρι την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών και γ) Μέχρι την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, επιβάλλεται ποινή κάθειρξης έως δέκα ετών.

Η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση δεν ισχύει για τα αδικήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και της απάτης κατά του ελληνικού Δημοσίου.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι με άλλη διάταξη παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η ποινική δίωξη όσων έχουν διαπράξει αδικήματα για τα οποία προβλέπεται φυλάκιση μέχρι ένα έτος. Η ρύθμιση αυτή δεν καταλαμβάνει τις περιπτώσεις άρνησης καταβολής διατροφής, της άρνησης από πλευράς εργοδοτών καταβολής εργατικών απαιτήσεων εργαζομένων και τις παραβάσεις από συναλλαγές που αφορούν αγορές με πίστωση. Η νέα ρύθμιση, όπως είπε ο κ. Ρουπακιώτης, καταλαμβάνει ορισμένες χιλιάδες πολιτών, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός τους και αποσκοπεί στο να «ελαφρυνθούν» τα δικαστήρια από εκκρεμείς υποθέσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ακόμη, προβλέπεται η σύσταση ειδικού σώματος δικαστών- πραγματογνωμόνων που θα απαρτίζεται από ειδικούς επιστήμονες (γραφολόγους, οικονομολόγους, τραπεζίτες, πολεοδόμους, κ.λπ.).Το νέο αυτό σώμα θα συνδράμει κατά το στάδιο των προανακρίσεων και θα υποβοηθά γενικά την όλη ανακριτική διαδικασία. Το νέο αυτό σώμα θα επανδρωθεί με την πρόσληψη 250 επιστημόνων που θα κατανεμηθούν σε όλα τα Εφετεία της χώρας.

Επίσης, στο επίμαχο νομοσχέδιο υπάρχουν και διατάξεις που αφορούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Ρουπακιώτης, τα ΜΜΕ θα υποχρεώνονται πλέον να δημοσιεύουν επανορθώσεις για λανθασμένα δημοσιεύματα ή δημοσιεύματα που θίγουν πολίτες.

Αναλυτικότερα, αν και σήμερα η υποχρέωση αυτή προβλέπεται στην πράξη καταστρατηγείται, καθώς τα ΜΜΕ δεν λαμβάνουν υπ' όψη τις επιστολές επανόρθωσης των πολιτών ή τις δημοσιεύουν κατ΄ επιλογή.

Τώρα όμως, εάν δεν συμμορφώνονται τα ΜΜΕ στις επιστολές επανόρθωσης, τότε ο θιγόμενος έχει τη δυνατότητα να ζητήσει από το Ειρηνοδικείο του τόπου έκδοσης της εφημερίδας, περιοδικού, κ.λπ. να διατάξει την υποχρεωτική δημοσίευση της επανόρθωσης και να επιβάλλει στα ΜΜΕ χρηματική ποινή έως 500 ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης δημοσίευσης της επανόρθωσης. Το Ειρηνοδικείο πρέπει να αποφανθεί επί του αιτήματος επανόρθωσης μέσα σε δύο 24ωρα.

Εξάλλου, στο επίμαχο νομοσχέδιο για το ενέχυρο προβλέπεται ότι το ύψος της χρηματικής ποινής για την ικανοποίηση ηθικής βλάβης αδικήματος που τελέστηκε «διά του Τύπου», μπορεί να είναι πλέον κατώτερη των 30.000 ευρώ που προβλέπει σήμερα η σχετική νομοθεσία.

Ύστερα από σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου, που έκρινε αντίθετη στη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας την ισχύουσα ρύθμιση που προβλέπει την υποχρεωτική επιβολή («πλαφόν») προστίμου 30.000 ευρώ στις περιπτώσεις ικανοποίησης για ηθική βλάβη, το υπουργείο Δικαιοσύνης προσαρμόζει τη νομοθεσία (Ν. 1178/1981 και 2243/1994). Κατόπιν αυτών το ύψος του προστίμου θα καθορίζεται πλέον ανάλογα με το βαθμό της παραβατικότητας του ΜΜΕ.

Τέλος, σε παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι οι δικαστές προφυλακίζουν πλέον εμπλεκομένους στη Δικαιοσύνη πάρα πολύ εύκολα σε σχέση με το παρελθόν, ο κ. Ρουπακιώτης, μιλώντας ως επιστήμονας, όπως χαρακτηριστικά είπε και όχι ως υπουργός Δικαιοσύνης, τόνισε ότι πιστεύει βαθύτατα ότι δικαστές και εισαγγελείς πρέπει να επιτελούν το ίδιο το καθήκον τους σε κάθε εποχή. Και προσέθεσε ότι «"τα πτώματα" δεν είναι πολύ δύσκολο να τα τιμωρήσεις».

Πιστεύω, συνέχισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ότι οι Έλληνες δικαστές επιλέγουν να τιμωρήσουν παραβάτες και εγκληματίες και όχι «πτώματα». Το υπουργείο Δικαιοσύνης δηλώνει ότι δεν αποδέχεται ακτιβιστικές λογικές στο δικαστικό σύστημα και πιστεύει ότι αυτό τις αποφεύγει, κατέληξε ο κ. Ρουπακιώτης.

Πάντως, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, η αναφορά του σε «πτώματα» αφορά τις κοινωνικά αποδυναμωμένες ομάδες συμπολιτών μας και όχι σε πρώην και νυν πολιτικούς αξιωματούχους.

Πηγή : http://www.enikos.gr

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

• Το 2080 οι Έλληνες στην Πατρίδα μας μετά βίας θα είναι 3,5 εκατομμύρια, όταν οι μετανάστες θα αγγίζουν τα 12 εκατομμύρια!
• Σε 22 χρόνια Έλληνες και αλλοδαποί θα έχουν τον ίδιο πληθυσμό μέσα στην Ελλάδα!
• Το μοντέλο της Γουατεμάλας εφαρμόζουν στην Ελλάδα που ο πληθυσμός της μειώθηκε κατά 35% σε λίγα χρόνια
από τον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Η τρόικα ήρθε στην χώρα για να εξοντώσει τον ελληνικό πληθυσμό. Μην τρέφετε ψευδαισθήσεις ότι ο Παπανδρέου και τα εξαπτέρυγά του επέβαλαν την τρόικα για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της χώρας. Ο στόχος των τοκογλύφων είναι καθαρά δολοφονικός: να εξοντώσουν το γένος των Ελλήνων και τους καταστήσουν μειονότητα μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Αυτό, ούτως ή άλλως θα γινόταν λόγω της καθημερινής αθρόας εισβολής εκατοντάδων λαθρομεταναστών στη χώρα μας, οι δανειστές όμως επισπεύδουν τις διαδικασίες. Άλλωστε, όπου πηγαίνει το ΔΝΤ επιφέρει την καταστροφή και την μείωση του προσδόκιμου ζωής, και σε βάθος χρόνου την μείωση του πληθυσμού.
Για την Ελλάδα, υπολογίζεται ότι το σατανικό σχέδιο θα φέρει «ίσα βάρκα ίσα νερά» τον ελληνικό πληθυσμό με αυτό των μεταναστών, το 2035! Ενώ για το 2080, οι υπολογισμοί θέλουν τον ελληνικό πληθυσμό να φτάνει στα 3,5 εκατομμύρια εν Ελλάδι, την ίδια ώρα που οι μετανάστες θα αγγίζουν τα 12 εκατομμύρια κατοίκους!
Οι αριθμοί προκαλούν τρόμο, αποτελούν όμως μέρος του σατανικού προγράμματος των παγκοσμιοποιητών για την εξολόθρευση των Ελλήνων, που ως τελικό σκοπό έχει την οριστική εξαφάνιση του είδους «Έλλην»! Ας μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες, οι Εβραίοι και οι Κινέζοι είναι τα τρία γένη που αυτή τη στιγμή διατηρούν ακμαία την πορεία τους μέσα στο χρόνο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι Αιγύπτιοι και οι Πέρσες συμπλήρωναν τον κατάλογο των αρχαιότερων εθνοτήτων, όμως αυτές οι δύο εξαφανίστηκαν αφομοιωμένες από τους Άραβες. Οι Έλληνες, οι οποίοι άντεξαν μέσα από τεράστιες κακουχίες και πολέμους, οδεύουν πλέον προς εξολόθρευση βάσει του σατανικού σχεδίου των παγκοσμιοποιητών οι οποίοι διά των τοκογλύφων-δανειστών μειώνουν ταχέως τον πληθυσμό της Ελλάδος.

ΤΟ...ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΝΤ

Το παρακάτω ρεπορτάζ και τα στοιχεία ανήκουν στην άριστη δημοσιογραφική δουλειά του δημοσιογράφου Γιώργου Αυγερόπουλου στην Γουατεμάλα. Εκεί, όπου το ΔΝΤ μέσα σε λίγα χρόνια και σε συνεργασία με τις δοσίλογες κυβερνήσεις, κατέστρεψε τη χώρα και τον λαό της. Δείτε τις ομοιότητες αυτού που ζούμε με αυτά που πέρασε η Γουατεμάλα και ανατριχιάστε με αυτά που έρχονται!
Από το 1981 είχαν ξεκινήσει ανεπίσημα και οι σχέσεις της Γουατεμάλα με το Δ.Ν.Τ., όταν η δικτατορική κυβέρνηση του Romeo Lucas Garcia υπέγραψε το Σύμφωνο Οικονομικής Σταθερότητας. Το 1984, η αιμοσταγής δικτατορία προχωρά επίσημα σε συμφωνία με το Δ.Ν.Τ., ξεκινώντας μια άγρια οικονομική πολιτική, η οποία συνεχίστηκε από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις, στρατιωτικές ή δημοκρατικές. Μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς για τα οποία ποτέ κανείς δεν τιμωρήθηκε, οι κρατικές επιχειρήσεις ιδιωτικοποιήθηκαν, οι φυσικοί πόροι πουλήθηκαν σε ξένες πολυεθνικές, το κράτος συρρικνώθηκε, οι μισθοί και τα εργασιακά δικαιώματα περικόπηκαν.
Για ένα διάστημα, οι κάτοικοι της Γουατεμάλα είχαν αρχίσει και πάλι να κάνουν όνειρα για μια καλύτερη ζωή, τον Ιανουάριο του 1986. Ο νεοεκλεγείς χριστιανοδημοκράτης Πρόεδρος Vinicio Cerezo είχε υποσχεθεί στην προεκλογική του εκστρατεία ότι «θα βάλει τάξη στο σπίτι» και ότι θα εκπληρώσει το χρέος του προς τις ασθενέστερες κοινωνικά τάξεις που ζουν στην εξαθλίωση.
Οι Χριστιανοδημοκράτες όμως, εγκαθίδρυσαν τη συνεχή εξάρτηση της χώρας από Διεθνείς Χρηματοπιστωτικούς Οργανισμούς και κυρίως από το Δ.Ν.Τ., ενώ δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους και εφάρμοσαν μια πολιτική αυστηρής νομισματικής λιτότητας, η οποία «τιμώρησε σκληρά» τη μεσαία και τη χαμηλή κοινωνικά τάξη, δηλ. το μεγαλύτερο μέρος του λαού. Χαρακτηριστικό αυτής της πολιτικής ήταν η ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των εξαγωγών, με σκοπό την νομισματική σταθερότητα, τον έλεγχο του πληθωρισμού και τη μείωση του ελλείμματος.
Παράλληλα, σημειώθηκε αύξηση των τιμών και δραματική μείωση των μισθών και των επιδομάτων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πρώτη εταιρεία που ιδιωτικοποιήθηκε ήταν η Aerolineas de Guatemala(AVIATECA), που αμέσως το επόμενο έτος παρουσίασε σημαντικότατο πλεόνασμα.
Το 1991 Πρόεδρος της κυβέρνησης αναλαμβάνει, ο Jorge Serrano Elías, ο οποίος κατά την ομιλία ανάληψης της εξουσίας υπόσχεται να «δώσει μια γρήγορη θεραπεία στα δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία της Γουατεμάλα». Ανήγγειλε ότι κύριος στόχος της Κυβέρνησης ήταν μια οικονομική ανάπτυξη, η οποία θα είχε κοινωνικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα επιδίωκε τη νομισματική σταθερότητα, την τόνωση των μισθών και θα διευκόλυνε την πρόσβαση στη γη και την ιδιοκτησία για τους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες της κοινωνίας, δια μέσου ενός προγράμματος πιστώσεων από ιδιωτικές τράπεζες.
Και πάλι οι ελπίδες διαψεύστηκαν. Ο Serrano και τα κυβερνητικά στελέχη του άρχισαν να εφαρμόζουν αντιλαϊκές και φιλοεπιχειρηματικές οικονομικές πολιτικές, όπως μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, απελευθέρωση των τιμών και μείωση δημοσίων δαπανών. Ψαλιδίστηκαν τα εργατικά δικαιώματα για αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας, ενώ η οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό προωθήθηκε στον τομέα των Επιχειρήσεων. Οι συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις υποστήριξαν ότι τα μέτρα που πάρθηκαν είναι μακροοικονομικά και ευνοούν καθαρά τους επιχειρηματίες, ενώ ο λαός βουλιάζει όλο και περισσότερο στη μιζέρια. Την ίδια περίοδο, οι τιμές των βασικών τροφίμων εκτινάχτηκαν στα ύψη.
Το Α.Ε.Π., στις αρχές της δεκαετίας του '90 παρουσίασε μικρή αύξηση, όμως το κατά κεφαλήν Α.Ε.Π. ήταν σχεδόν... τίποτα! (1992: Γενικό Α.Ε.Π.: 3,552, Α.Ε.Π. ανά κάτοικο: 0,1). Το εξωτερικό χρέος που το 1981 ήταν 1,3 δις δολ., δέκα χρόνια μετά, και παρά το ότι η χώρα ακολουθούσε την πολιτική του Δ.Ν.Τ., έφτασε τα 2,9 δις δολ.! Ο Πρόεδρος Serrano αναγκάζεται να παραιτηθεί μετά από ένα μεγάλο κύμα διαδηλώσεων, διαμαρτυριών και καταστολής. Αναλαμβάνει ο Ramiro de Leon Carpio, Πρόεδρος υπηρεσιακής κυβέρνησης, ο οποίος με την προτροπή του Δ.Ν.Τ. και της Παγκόσμιας Τράπεζας, υπογράφει νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Όλα αυτά τα χρόνια, ήδη από την ανατροπή της κυβέρνησης του μεταρρυθμιστή Προέδρου Jacobo Arbenz το 1960, κατόπιν πραξικοπήματος οργανωμένου από τις Η.Π.Α., η χώρα μαστίζεται από έναν 36ετή εμφύλιο πόλεμο. Αμέσως μετά τον τερματισμό του Εμφυλίου, το 1996, υπογράφεται η Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου (Tratado de Libre Comercio), η οποία έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο των τιμών βασικών αγαθών, ενώ παράλληλα ακριβαίνει και ο σπόρος για τους μικροκαλλιεργητές. Ιδιωτικοπιούνται οι φυσικοί πόροι της χώρας και δημιουργούνται μεταλλεία που καταστρέφουν τα δάση και μολύνουν τη γη και το νερό. Υπογράφεται ακόμα η Συμφωνία Plan Puebla-Panamá, σύμφωνα με την οποία κατασκευάζονται δρόμοι και γέφυρες για την μεταφορά πρώτων υλών και προϊόντων προς τις ΗΠΑ. Κατασκευάζονται επίσης υδροηλεκτρικά εργοστάσια σε όλη την Κ. Αμερική, που πλημμυρίζουν τη λιγοστή γη των φτωχών μικροκαλλιεργητών.
Το 2008, δια μέσω υποσχέσεων προς τη φτωχή πλειοψηφία, κερδίζει τις εκλογές ο σοσιαλοδημοκράτης Álvaro Colom, του Κόμματος της Εθνικής Ενότητας για την Ελπίδα (UNE), ο οποίος συνεχίζει να κυβερνά τη χώρα μέχρι σήμερα.
Τα 3 χρόνια της μέχρι τώρα διακυβέρνησής του, οι τιμές των βασικών τροφίμων παρουσίασαν αύξηση κατά 83%, ενώ δεν υπήρξε καμία αύξηση στους μισθούς. Το Αγροτικό Επιμελητήριο και ο επιχειρηματικός τομέας πέτυχαν το πάγωμα των μισθών, την εφαρμογή μερικής απασχόλησης και ελαστικοποίηση της εργασίας, αλλά και τη μείωση των μισθών των γυναικών. Και πάλι, τίποτα δεν άλλαξε για το φτωχότερο πληθυσμό, παρά μόνο προς το χειρότερο.
Όπως, μέσα σ' αυτή την ευημερία των οικονομικών δεικτών, ανακοινώνει το Κέντρο Εθνικών Οικονομικών Ερευνών της Γουατεμάλα (CIEN):«Αν η χώρα συνεχίσει έτσι, θα χρειαστούν 100 χρόνια για να διπλασιαστεί το επίπεδο ζωής των κατοίκων».

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΤΡΟΪΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ

Η τρόικα στα τελευταία 3 χρόνια εισβολής της στην Πατρίδα μας έχει προκαλέσει τα εξής:
α) έχουν αυξηθεί ραγδαία οι αυτοκτονίες και μέσα σε τρία χρόνια 1500 περίπου Έλληνες έθεσαν τέρμα στη ζωή τους. Το γεγονός είχε τραγικές συνέπειες στις οικογένειές τους, προκαλώντας παράπλευρες απώλειες, με αρρώστιες, αιφνίδιους θανάτους, καταθλιπτικά φαινόμενα κ.λ.π. Στις αυτοκτονίες οδηγούνται καθημερινά συμπολίτες μας που πιέζονται ασφυκτικά από δάνεια ή από την ανεργία.
β) Οι γεννήσεις είναι λιγότερες από τους θανάτους. Όπως ανέφερε σε πρόσφατο ρεπορτάζ της η «Καθημερινή», το δημογραφικό για την Ελλάδα αναδεικνύεται σε μείζον πρόβλημα. «Οι εκτιμήσεις της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου, που παρουσίασε σχετική έκθεση, κάνουν λόγο για 10.000 έως 15.000 λιγότερες γεννήσεις εντός του 2012 σε σχέση με το 2011, φαινόμενο που φαίνεται να συνδέεται και με τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ενώ γίνεται για άλλη μια φορά η άκρως ανησυχητική διαπίστωση, ότι οι θάνατοι στη χώρα είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι το 2011 γεννήθηκαν στην Ελλάδα 106.777 παιδιά, όταν ο αριθμός των θανάτων ήταν 110.729».
γ) Μειώνεται ραγδαία το προσδόκιμο ζωής: Είναι διαπιστωμένο ότι στις χώρες που εφαρμόζεται η εγκληματική πολιτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μειώνεται και το προσδόκιμο ζωής. Στη χώρα μας, μέσα στα τελευταία τρία χρόνια εφαρμογής μνημονίων, το προσδόκιμο ζωής έχει ήδη μειωθεί κατά 7-8%!
δ) «Τσουνάμι» από καρδιαγγειακά νοσήματα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του 'Ελεύθερου Τύπου», κατά το 27ο Διεθνές Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας, που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, ο καρδιολόγος δρ Ρίχτερ παρουσίασε στοιχεία σχετικά με την επίπτωση της οικονομικής κρίσης στα καρδιαγγειακά νοσήματα. Σύμφωνα με αυτά, σε όλες τις χώρες υπό οικονομική κρίση (με επέλαση της τρόικας), επιδεινώνεται η ποιότητα διατροφής και αυτό σε συνδυασμό με το αυξημένο άγχος, κατάθλιψη και τα αυξημένα ποσοστά καπνίσματος, οδηγούν σε αυξημένη καρδιαγγειακή θνησιμότητα.
ε) Αιφνίδιοι θάνατοι από τραγικά συμβάντα: Η οικονομική κρίση οδηγεί τους Έλληνες σε απεγνωσμένες λύσεις προκειμένου να εξοικονομήσουν λίγα ευρώ, με συνέπεια να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα και συχνά να χάνουν τη ζωή τους από τραγικά περιστατικά. Να θυμίσουμε τον πρόσφατο θάνατο δύο νεαρών φοιτητών στη Λαμία από αναθυμιάσεις στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι! Πριν από λίγο καιρό τρία αδέλφια έχασαν τη ζωή τους στην Καβάλα από φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι όπου ζεσταίνονταν με καυσόξυλα και όχι πετρέλαιο, λόγω κρίσης!
στ) Θερίζει το Έιτζ και ήρθαν σπάνιες ασθένειες στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το Bloomberg, to Έιτζ κυριολεκτικά καλπάζει στην Ελλάδα, οδηγώντας στην καταστροφή και το θάνατο χιλιάδες ανθρώπους και καθιστώντας βόμβα του Έιτζ τη χώρα μας. Μέσα σε δύο χρόνια, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, 35πλασιάστηκαν οι μολύνσεις μεταξύ των χρηστών ναρκωτικών ουσιών, εξέλιξη που ασκεί ασφυκτικές πιέσεις σε ένα καταπονημένο ιατρικό σύστημα που πασχίζει να πολεμήσει ταυτόχρονα ξεσπάσματα ελονοσίας και τον ιό του Δυτικού Νείλου εν μέσω οικονομικής κρίσης. "Η Ελλάδα έχει τα περισσότερα κρούσματα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα το 2011", σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.
"Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πολύ δύσκολο πρόβλημα υπό τις χειρότερες συνθήκες", επεσήμανε η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, τονίζοντας πως αν δεν πάρουν περισσότερα χρήματα, δεν θα μπορέσουν ούτε να συνεχίσουν όσα έκαναν τον περασμένο χρόνο. Το πάγωμα των προσλήψεων και οι περικοπές των δαπανών από την κυβέρνηση με στόχο τον ραγδαίο περιορισμό του χρέους, απειλούν να καθυστερήσουν την αντίδραση και να επεκτείνουν την τετράχρονη αναμονή για μεθαδόνη. Ο ΟΚΑΝΑ ενδεχομένως κλείσει κάποια από τα κέντρα θεραπείας που διατηρεί λόγω της μείωσης του προϋπολογισμού του στα μισά, από 35 εκατομμύρια ευρώ το 2010 σε 20 εκατομμύρια ευρώ το 2012, εξήγησε η πρόεδρος Μένη Μαλλιώρη.
"Ελεύθερη Ώρα"

Πηγή : http://www.katohika.gr

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Γ΄Παγκόσμιος Οικονομικός Πόλεμος: Η Μοιρασιά!

Είναι γεγονός!!!
Μετά την μνημονιακή "άλωση" της Ελλάδος καταρρέει τώρα και η Κύπρος.
Πώς; Δεν κατέρρευσε η Ελλάδα;
Αν δεν ήταν πολιτικά νεκρή, πού είναι λοιπόν η φωνή της;
Πού είναι η παρουσία της στο διαμελισμό της Κύπρου, στη χάραξη της Α.Ο.Ζ, στην διεκδίκηση των συμφερόντων της στο Αιγαίο, στις παράλογες απαιτήσεις της Τρόικας, στις καθημερινές προκλήσεις και τα κελεύσματα της Μέρκελ και των τραπεζιτών της Ε.Κ.Τ και του ΔΝΤ;
Από το 2005 το σχέδιο διαμελισμού ακόμη και της ίδιας της Ελλάδος ήταν έτοιμο.
Το ανακοίνωσε δημόσια η κ. Ψαρούδα - Μπενάκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που αναλάμβανε τα καθήκοντά του τον κ Παπούλια, ο οποίος ως γνώστης της προδοσίας ουδόλως αντέδρασε και συμφώνησε σε όλα!

Το τέλος των εχθροπραξιών του Γ΄ Παγκοσμίου (οικονομικού) Πολέμου πλησιάζει και είναι η ώρα της μοιρασιάς. Όπως σε κάθε πόλεμο η Ελλάδα ποτέ δεν κάθισε σ΄ αυτό τραπέζι. Μια ζωή ήταν βορρά και το μήλον της έριδος των επικυρίαρχων.
Το επόμενο βήμα είναι να κομματιάσουν την Ελλάδα.
Αν δεν το βλέπει κάποιος σήμερα ή εθελοτυφλεί, ή απλά δεν έχει επίγνωση του κινδύνου.
Ο Χριστόδουλος το είχε προβλέψει από το 2002 και είχε δει αυτές τις «νύξεις» για διαμελισμό, προσπάθησε να αποσοβήσει τον κίνδυνο, αλλά τον έβγαλαν από τη μέση.
Προετοίμασαν με τέτοιο τρόπο τον έλληνα ούτως ώστε να αποτελεί ένα ουδέτερο μόρφωμα, αποκόπτοντάς τον από τις ρίζες του, τη γλώσσα, τη θρησκεία και τον πολιτισμό του, σε σημείο που να είναι εντελώς απαθής και ακίνδυνος. (Μέχρι αποβλακωμένος).
Αυτή είναι η Ελλάδα του 2021. Δηλαδή σε μόλις 8 χρόνια από σήμερα. (Χάρτης)
Δεν τρέφω καμία αυταπάτη πλέον για τις προθέσεις τους σε προσωπικό επίπεδο, όπως δεν πρέπει να τρέφει κανένας έλληνας πολίτης και να κοιμάται ήσυχος τα βράδια.
Υπάρχει μόνο μία και μοναδική παράμετρος που μπορεί να τα ανατρέψει ΌΛΑ!
Αυτή λέγεται: ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!
Έχουμε ακόμη τον τρόπο να αντιδράσουμε και να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους.
Αρκεί να ξυπνήσουμε από το λήθαργο, να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να ΕΝΩΘΟΥΜΕ και να ομονοήσουμε!
Όλη μας η Δύναμη και Ισχύς, όλο το μεγαλείο των Ελλήνων βρίσκεται στα δύο ΛΑΜΔΑ του ονόματός μας!!!
Στην ΕΝΩΣΗ των απανταχού Ελλήνων!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=a3e-iOdY2Jg
Αυτό τρέμουν, αυτό φοβούνται και αυτό πάνε να διασπάσουν και γεωγραφικά πλέον!!!
Θα τους το επιτρέψουμε;
Αυτή την ώρα μοιράζουν την Κύπρο κι εμείς εφησυχάζουμε;
Ποια χώρα νομίζετε σεις θα είναι η επόμενη;
Η Σλοβενία, που θα μας παραμυθιάζουν οι ντόπιοι και οι ξένοι παπαγάλοι;
Όχι Έλληνες!!!
Μετά το διαμελισμό της Κύπρου θα ακολουθήσει η Ελλάδα!
Εκεί βαδίζουμε ολοταχώς, όσο λέμε στον εαυτό μας και στο διπλανό μας , τόσο στο ζήτημα της Κύπρου, όσο και στην τρισάθλια τρικομματική παρωδία κυβέρνησης που μας εμπαίζει: «εμένα δεν με αφορά» !!!
Εγώ θα σε ρωτήσω απλά Ελληνίδα και Έλληνα:
Αν δεν αφορά εσένα, τότε ποιον αφορά;!!!!!
Η Ελλάδα του 2021..Σε μόλις 8 χρόνια! Θα το επιτρέψουμε Έλληνες;!!!!!!!!!!!!!!!!
Δημήτριος Μαντές
31/3/2013

Πηγή : http://www.katohika.gr