Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΩΡΑ... ΣΠΑΝΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙΝΕ ΚΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΤΜ...!!!



Διαδηλωτές που συμμετέχουν στην αντιφασιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη προκαλούν φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων.
Την ίδια στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη έχουν αποκλείσει τους δρόμους που οδηγούν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής τη στιγμή που συνολικά πάνω από 7.000 άτομα πραγματοποιούν αντιιφασιστική πορεία στους δρόμους της πόλης.
Το ένα "μπλόκο" της ΕΛ.ΑΣ. στήθηκε στην οδό Εγνατία στο ύψος της Αντιγονιδών ώστε να εμποδίσουν την πορεία που ξεκίνησε από την Καμάρα ενώ τα μέλη του ΠΑΜΕ έχουν "αποκλειστεί" από τις αστυνομικές δυνάμεις στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσσου και Τσιμισκή.

ΠΗΓΗ : katohika.gr

“Ανώμαλη προσγείωση” για Σαμαρά στις Βρυξέλλες….


«Θα κάνετε ότι πει η Τρόικα» το μήνυμα που πήρε ο Πρωθυπουργός-«Διαρθρωτικά μέτρα» θα λέγεται το νέο επικοινωνιακό περιτύλιγμα.
Παρά τις θετικές τοποθετήσεις που έγιναν για την Ελλάδα, από τους κ.κ Μπαρόζο και Ρομπάι, η κατήφεια ήταν εμφανής στην ελληνική αποστολή στο ταξίδι της επιστροφής από τις Βρυξέλλες.
Οι δανειστές, και ιδιαίτερα βέβαια το Βερολίνο, όπως έγκαιρα είχε αποκαλύψει το Newsbomb είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν σκληρή στάση.
Ο κ.Σαμαράς κυριολεκτικά προσέκρουσε σε τοίχο όταν επισήμανε στον κ. Μπαρόζο τον κίνδυνο πολιτικής αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα από ενδεχόμενες νέες απαιτήσεις των δανειστών για μέτρα.


Με έκπληξη άκουσε τον κ. Μπαρόζο να του υποδεικνύει να μην δημιουργεί υψηλές προσδοκίες ούτε να εμφανίζεται κατηγορηματικός και να αποκλείει τη λήψη νέων μέτρων.
Ο Πρωθυπουργός εδώ και λίγες ώρες προσπαθεί να διαχειριστεί αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα και η διαχείρισή της προϋποθέτει μία σχετική αναδίπλωση που έγινε εμφανής στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον κ. Μπαρόζο.
Ο κ.Σαμαράς εμφανίστηκε αποφασισμένος να συνεχίσει το πρόγραμμα που έχει επιβληθεί στη χώρα. Για πρώτη φορά αναφέρθηκε σε μέτρα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, μόνο που αρχίζει πλέον να χρησιμοποιεί το επιχείρημα ότι πρόκειται για μέτρα που είχαν ήδη συμφωνηθεί με το Μνημόνιο 2.
Τις επόμενες μέρες ο κ. Σαμαράς και οι υπουργοί θα αρχίσουν να μιλούν για «διαρθρωτικά μέτρα», τα οποία πρέπει να ληφθούν για να μην υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Μόνο που τα «διαρθρωτικά μέτρα», που ουσιαστικά θα είναι οι νέες απαιτήσεις της τρόικας, θα έχουν βαρύ κόστος, που είναι αμφίβολο αν μπορεί να το σηκώσει η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

Ήδη, κάποια από αυτά προδιαγράφονται ήδη:
-Ξαφνικός θάνατος για τον ΟΣΕ και την Αμυντική Βιομηχανία.
-Νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
-Κατάργηση του εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων.
-Αποκρατικοποιήσεις με συνοπτικές διαδικασίες υπό την εποπτεία εταιρείας holding, που θα εδρεύει στο Λουξεμβούργο, και θα λειτουργεί ως «τεχνικός σύμβουλος» του ΤΑΙΠΕΔ, στην πραγματικότητα όμως θα έχει τον πλήρη έλεγχο της δημόσιας περιουσίας.
-Απελευθέρωση των πλειστηριασμών σταδιακά και μέχρι τις αρχές του 2015.

Μέσα σε όλα αυτά, η θρυαλλίδα των αντιδράσεων που θα προκληθούν, μπορεί να γίνει ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων με την υπέρογκη επιβάρυνση στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων, ένα νέο, μόνιμο και μεγαλύτερο χαράτσι για τα ακίνητα.
Ο Πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι το Μαξίμου μας προετοίμαζε για μία ελεγχόμενη «σύγκρουση» με την τρόικα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, μοιάζει να αλλάζει ξανά γραμμή πλεύσης και να υποκύπτει στις απαιτήσεις των δανειστών.

Θα επιχειρήσει να πείσει την κοινή γνώμη και τους Βουλευτές του χρησιμοποιώντας ως περιτύλιγμα τα «διαρθρωτικά μέτρα». Το επιχείρημά του θα είναι για μία ακόμα φορά στα όρια του εκβιασμού: «Θέλετε να γίνουν απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων και να κλείσουν ΟΣΕ και ΕΑΣ ή να πάμε σε μείωση μισθών, συντάξεων και αύξηση της φορολογίας».
Είναι όμως δεδομένο ότι αυτή τη φορά θα μετρήσει απώλειες, που μπορεί να είναι μοιραίες για την κυβέρνησή του.

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr