Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Διαδώστε το! Αν σας πει ο υπάλληλος της τράπεζας ότι έχει κατασχεθεί ο μισθός, η σύνταξη ή το επίδομά σας, επειδή αυτό είναι παράνομο τότε...

 
 
ΚΑΛΕΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ. 
ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ. 
ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΕΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.

Οι τράπεζες συνεχίζουν να κατάσχουν μισθούς κ΄ συντάξεις – Ο Στουρνάρας αδιαφορεί.....

Οι τράπεζες αρνούνται να τηρήσουν τη νομοθεσία και συνεχίζουν να προχωρούν σε κατασχέσεις ακόμη και σε ποσά κάτω των 1.500 ευρώ, τα οποία προέρχονται από μισθούς και ...συντάξεις, που κανονικά διασφαλίζονται από το «ακατάσχετο», σύμφωνα με το Συνήγορο του Καταναλωτή.

Παρά τις πιέσεις και τις αιτιάσεις της αρμόδιας αρχής, όμως, τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όσο και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, δεν ασκούν καμιά πίεση στους τραπεζίτες και συγκεκριμένα προς τηνΕνωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ). Σφυρίζουν αδιάφορα απέναντι στην ανεξέλεγκτη δράση, κατά των απασχολουμένων και των «απόμαχων της εργασίας», από την πλευρά των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων τα οποία, σημειωτέον, ανακεφαλαιοποιήθηκαν με εκατοντάδες δισ. ευρώ των φορολογουμένων.

Σύμφωνα με το Συνήγορο του Καταναλωτή, διαπιστώθηκε μετά από καταγγελίες καταθετών ότι πολλές τράπεζες συνεχίζουν και αρνούνται να παραλάβουν υπεύθυνες δηλώσεις των καταθετών – πελατών τους με τις οποίες καθορίζουν το λογαριασμό για τον οποίο επιθυμούν να ισχύει το ακατάσχετο του άρθρου 20 Ν.4161/2013 για χρέη τους προς αυτές.

«Κατόπιν των ανωτέρω, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, κ.Ευάγγελος Ζερβέας,απευθύνει Σύσταση προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών όπως παρέμβει άμεσα στα μέλη της, με την αυστηρή υπόδειξη να δέχονται αμελλητί τις σχετικές δηλώσεις και να τηρούν τις διατάξεις του άρθρου 20 Ν.4161/2013, προκειμένου οι καταθέτες-δανειολήπτες να τυγχάνουν της προστασίας του εν λόγω άρθρου του Ν.4161/2013» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣτΚ, τις αιτιάσεις του οποίου υπουργείου Οικονομικών, Τράπεζα της Ελλάδος και Ενωση Ελληνικών Τραπεζών έγραψαν στα… «παλαιά τους υποδήματα»..

Ποιο είναι το «ακατάσχετο»

Από τις 14 Ιουνίου 2013 ισχύουν οι διατάξεις του Ν.4161/2013 σύμφωνα με τις οποίες προβλέφθηκε ότι απαιτήσεις από καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για ατομικό λογαριασμό και των 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό (άρθρο 20).

Το εν λόγω ακατάσχετο συνοδεύεται από τη νομοθετική πρόβλεψη ότι «με δήλωση του καταθέτη προς ένα εκ των πιστωτικών ιδρυμάτων προσδιορίζεται ο λογαριασμός για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο».
 
ΠΗΓΗ : eleysis-ellinwn.gr

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Κατάλαβες τώρα γιατί; Η ακόμα να ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ...;;;


ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

 Όλα τα παρακάτω, επειδή
 "ακόμα κι αν δεν μπορούμε να κατευθύνουμε τους ανέμους, μπορούμε να προσαρμόσουμε τα πανιά"...

Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες
(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ)... και έκαψαν σε διάστημα δύο μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);
- Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μεγαλομπακάλικα, που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να παρεισφρύσουν στην ελληνική αγορά...

Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;
- Για να χρεώνεσαι και να εξαρτάσαι από αυτές όλο και περισσότερο. Για να σε βάλουν στο χέρι, να σε κάνουν υποχείριό τους και να σου πάρουν τελικά το πατρικό σου, το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;
- Για να γίνουν οι γνώστες του παιχνιδιού πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα. Για να χάσεις εσύ το κομπόδεμά σου στο στημένο παιγνίδι του τζόγου και να αναγκαστείς τα επόμενα χρόνια να δανειστείς πέφτοντας στα νύχια των τοκογλύφων τραπεζών.

Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την... "ελεύθερη αγορά";
- Για να κλείσει ο μπακάλης τής γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου φτηνά στα μεγαλομπακάλικα της Γερμανίας. Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες ...διατροφής.

Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι «αλήτες» μας;
- Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων και εμάς δυστυχισμένους. Και φυσικά, για να τους προσλάβουν στην ελεύθερη ζώνη" που ζητάνε, να τους κοιμίζουν σε ένα κοντέινερ, να τους πληρώνουν ένα συσσίτιο για να παράγουν εντός Ευρώπης τα γερμανικά προϊόντα που παράγονται τώρα στις μακρινές χώρες τους...

Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου;
- Αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο - και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των ...αρχαιοτήτων.

Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια;
- Για να μην μείνει ούτε ένας Έλληνας ατάιστος το κουτόχορτο των λιβαδιών των στημένων πάνελς, των προσβλητικών ριάλιτυς, των ηλίθιων σήριαλς. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, να σου κάνουν πλύση εγκεφάλου στον αέρα.

Κατάλαβες τώρα γιατί σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου μια ζηλευτή θέση στο "δημόσιο";
- Για να μην παράγουμε τίποτα, να αγοράζουμε και να χρωστάμε τα πάντα, να έχουν πολλά να δώσουν, έναντι μιας δραχμής, στους νέους... "εποίκους".

Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα 70 του;
- Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς προσανατολισμό και αρχές. Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου με την περηφάνια της. Αυτή αποτελεί εμπόδιο στα γερμανόφιλα σχέδιά τους, το ξέρουν πολύ καλά, και γι' αυτό προωθούν την υπογεννητικότητα και τον αφελληνισμό.

Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
- Επειδή κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν καταδέχεται να ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" του τόπου. Έτσι, στο θέατρο που λέγεται Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, ακριβώς επειδή δεν είναι θεατρίνοι.
Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά;

- Γιατί δεν θέλουν Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο. Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.
Ας προσαρμόσουμε λοιπόν τα πανιά μας και ας πάμε κόντρα στα σχέδιά τους, ο καθένας με τον τρόπο του, αλλά όλοι μαζί με την επίγνωση του τι πάνε να μας κάνουν και με ποιον τρόπο.

 ΠΗΓΗ : /indobserver.blogspot.gr
katohika.gr