Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Θα πάω στην ζούγκλα με τον Ταρζάν…

Λοιπόν θα τα πω έξω από τα δόντια, γιατί ειλικρινά, κουράστηκα, βαρέθηκα, σιχάθηκα…

Κουράστηκα με όλα αυτά που γίνονται καθημερινά γύρω μου. Θα πτωχεύσουμε, δεν θα πτωχεύσουμε… Μέτρα επί μέτρων… Φόροι επί φόρων….

Βαρέθηκα τα παπαγαλάκια με τις πληρωμένες κριτικές τους και ειδήσεις τους. Βαρέθηκα όλους τους καλεσμένους ειδήμονες σε πρωινάδικα και μη να λένε, να λένε, να διαβεβαιώνουν ότι κάτι δεν θα γίνει και την άλλη στιγμή να γίνεται ακριβώς το αντίθετο… Βαρέθηκα να κάνουμε φιλοσοφικές συζητήσεις και σχόλια στα blog μας και στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα (έτσι δεν αποκαλούμε το fb και διάφορα άλλα site;)και από την άλλη να ακούω καθημερινά γύρω μου την έκφραση «ε! τι μπορούμε να κάνουμε; Εμείς θα σώσουμε τον κόσμο;»

Σιχάθηκα να ακούω και να βλέπω ότι θα κοπούν τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων από συνταξιούχους και μισθωτούς και από την άλλη να γίνεται αλόγιστη σπατάλη του δημοσίου χρήματος, ακόμη – ακόμη και από συνδικαλιστές (3.000 € το άτομο για να πάνε εκδρομή οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ με την δικαιολογία ότι έπρεπε να δουν εργοστάσια του εξωτερικού… μπούρδες δηλαδή). Κατασπατάληση των δικών μας χρημάτων για ταξίδια υπουργών, υφυπουργών, αποζημιώσεις βουλευτών και πιάσε το αυγό και κούρευτο δηλαδή.

Σιχάθηκα το όλο ξεπούλημα της χώρας μου. 
Βαρέθηκα τις διάφορες δημοσιεύσεις σε γερμανικά κυρίως περιοδικά και εφημερίδες για την όλη κατάντια μας. Κουράστηκα να μας χλευάζουν. Κουράστηκα να μην αντιδρούμε, παρά να μαζευόμαστε στα λαγούμια μας σαν τρομαγμένοι λαγοί…
Έχουν εξισωθεί όλοι και όλα… Έχουν χαθεί αξίες, ιδανικά και πιστεύω…  Χάθηκε ο ρομαντισμός, χάθηκε ο αυθορμητισμός, χάθηκε η έννοια της οικογενείας. Σιχάθηκα να μην υφίστανται ούτε καν οι στοιχειώδεις ηθικοί φραγμοί και να είμαστε μία κοινωνία του χάους στο όνομα της παγκοσμιοποίησης και της ελευθερίας (;)…
Χάσαμε την πατρίδα μας την ίδια… Χάσαμε μέσα μας τις φωνές των παππούδων μας που φωνάζοντας «αέρα», πήραν την Κορυτσά, το Αργυρόκαστρο, αντιστάθηκαν στις γερμανικές ορδές. Που πολέμησαν κι έδιωξαν του τούρκους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.
Ελεύθεροι; Θεωρείτε τους εαυτούς σας ελεύθερους και ότι ζείτε σε μία χώρα που έχει δημοκρατία; Εγώ πάντως νοιώθω εντελώς το αντίθετο.

Σιχάθηκα την κατάντια μας. Από ΕΛΛΗΝΕΣ γίναμε ελληναράδες… Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι ο εαυτούλης μας, το αυτοκίνητο μας το ουζάκι μας και η γκόμενα/ος. Τίποτε άλλο… Το ότι μας κατήντησαν χειρότερα κι από ραγιάδες, ούτε που το συζητάμε…
Που πήγε όλο το Ελληνικό μεγαλείο; Που πήγε η Ελληνική ψυχή;
Ήρωες που μας θωρούν από ψηλά, Μελάς, Καπετάν Άγρας, Μπότσαρης, Κολοκοτρώνης, ανθυποσμηναγός Ευάγγελος Γιάνναρης, υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος, και ένα σωρό άλλοι, επώνυμοι και ανώνυμοι… Ήρωες με ιδανικά, ήρωες με αγάπη στην Πατρίδα τους!

Σιχάθηκα να κλείνουμε τα αυτιά μας στις φωνές τους. Σιχάθηκα να μας βλέπω τρομοκρατημένους και αδιάφορους… Δεν το αντέχει άλλο η ψυχή μου.

Νοιώθω την ανάγκη να φύγω μακριά από όλα αυτά. Δεν είναι αυτή η πατρίδα μου που ξέρω. Δεν είναι αυτοί οι συμπατριώτες μου. Τίποτε δεν μου θυμίζει την ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ. Την Ελλάδα του Δεσπότη προπάππου μου Φώτη Παγιώτα, που φυλακίσθηκε επί Μακεδονικού Αγώνος από τους βούλγαρους, γιατί εμψύχωνε τους  Έλληνες. Την Ελλάδα της προγιαγιάς μου, Αγίας Κυράνας, που μαρτύρησε στα χέρια των τούρκων για τα ιδανικά της και τα πιστεύω της. Την Ελλάδα του παππού μου που πολέμησε στο Αλβανικό μέτωπο. Της γιαγιάς μου που τιμήθηκε από την βασίλισσα για την προσφορά της μαζί με άλλες γυναίκες στον πόλεμο του ’40.
Τίποτε δεν μου θυμίζει την Ελλάδα του Μέγα Αλέξανδρου. 

«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου»… Κι εμείς επιτρέπουμε να «κρεμάται» η Ελλάδα μας, βάζοντας εμείς οι ίδιοι το ακάνθινο στεφάνι, πλεγμένο με τα κλαδιά της αδιαφορία μας…

Θα πάρω τα όρη τα ψηλά βουνά γιατί δεν αντέχω άλλο να βλέπω και να ακούω όλον αυτό τον χαμό της πατρίδας μου… Να την εκπορνεύουν, να την βιάζουν και εμείς να κλείνουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας…
Κουράστηκα, βαρέθηκα, σιχάθηκα…
Πονάει πια η ψυχή μου τόσο πολύ, που λέω πως θα σπάσει…
Καλή Ανάσταση και μακάρι, ΚΑΛΗ ΑΝΑΤΑΣΗ!
redhead


Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Χωρίς λόγια...

Μέρες που είναι, μας λείπουν ακόμη περισσότερο αγαπημένα μας πρόσωπα που έφυγαν...
Θα ζουν όμως για πάντα, γιατί τα έχουμε στην καρδιά μας!

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Απεργία διαρκείας σχεδιάζει η ΓΕΝΟΠ τον Μάιο


Αντιδρά στην πρόθεση μετοχοποίησης του 17% της επιχείρησης το 2012
Απεργία διαρκείας σχεδιάζει η ΓΕΝΟΠ τον Μάιο




Κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν απεργία διαρκείας ετοιμάζει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αντιδρώντας στην πρόθεση μετοχοποίησης του 17% της επιχείρησης το 2012. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του συνδικαλιστικού φορέα, την προκήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, δυναμικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και εκστρατεία ενημέρωσης φορέων και καταναλωτών.

Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ θα συνεδριάσει στις 28 Απριλίου για να αποφασίσει τους τρόπους αντίδρασης στην περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ, ενω αύριο η ΓΕΝΟΠ θα δώσει συνέντευξη τύπου.

Πηγή : http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=396677

Έλληνας υπουργός στη Die Welt: Θέμα χρόνου η αναδιάρθρωση

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι θέμα χρόνου, δήλωσε Έλληνας υπουργός στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, παρά το μπαράζ επίσημων διαψεύσεων.
"Το ερώτημα δεν είναι πλέον αν θα προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση, αλλά μόνο πότε", είπε ο υπουργός, που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί το όνομά του, σε συνέντευξη στην Die Welt που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Στις χρηματοοικονομικές αγορές ενισχύεται όλο και περισσότερο η άποψη ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τελικά να επαναδιαπραγματευθεί του όρους αποπληρωμής του χρέους που έχει εκδώσει, αναγνωρίζοντας πλέον ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί με ρυθμούς τέτοιους που να διασφαλίζουν ότι η χώρα είναι ικανή να εξυπηρετεί το χρέος, που αναμένεται να διογκωθεί στο 160% του ΑΕΠ.
"Από την αρχή ήταν σαφές ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση", δήλωσε ο υπουργός. "Έχουμε ήδη πει στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ από τις αρχές του 2010 ότι θα ήταν καλύτερο η βοήθεια να συνδεθεί αμέσως με μια αναδιάρθρωση".
Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν ήταν ανοικτοί σε μια τέτοια αναδιάρθρωση όταν είχε ξεσπάσει η κρίση.
"Αλλά οι συνάδελφοι στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είχαν πει τότε: "Δεν είστε μόνο εσείς το θέμα. Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο για να σταθεροποιηθεί όλη η ευρωζώνη και πρέπει να αποδείξετε ότι είστε ικανοί να σωθείτε και να προχωρήσετε σε μεταρρυθμίσεις πριν να μπορέσουμε να μιλήσουμε για αναδιάρθρωση".

Πηγή : http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=110579158

Μπορώ και χωρίς αυτό…

Το ότι είμαι λάτρης της τεχνολογίας, είναι γνωστό σε όλους τους φίλους μου.
Αντιπαθώ όμως να μου δημιουργούν ανάγκες  στο όνομα της εξέλιξης.
Όταν απέκτησα πλυντήριο πιάτων, το λάτρεψα, μια και δεν τα πάω τόσο καλά με τις δουλειές.
-          Μπορώ όμως και χωρίς το τελευταίο μοντέλο της Χ εταιρείας, μια και η δουλειά μου γίνεται και μ’ αυτό που έχω.
Όταν πρωτοβγήκαν τα κινητά, μετά από λίγο καιρό, απέκτησα κι εγώ, λόγω της δουλειάς μου (εμπορικός αντιπρόσωπος γαρ).
-          Μπορώ όμως και χωρίς το τελευταίο HI TECH μοντέλο. Αν θέλω να κάνω chat, να παίζω ή να ακούω μουσική, το κάνω μια χαρά και από το σπίτι μου.
Όταν βγήκε ο πρώτος υπολογιστής για προσωπική χρήση, χοροπήδησα από την χαρά μου! Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, ειδικά σε συνδυασμό με το διαδίκτυο!
-          Μπορώ όμως και χωρίς LAPTOP, μόνο και μόνο για να λέω ότι έχω κι απ’ αυτό, εκτός φυσικά και αν είναι εργαλείο της δουλειάς μου …
Μεγάλωσα με τηλεόραση. Με Λούση, Ρομπέν των Δασών, Γουλιέλμο Τέλο και τις απίστευτες  σειρές Peyton Place, Άγνωστος Πόλεμος κλπ  που τελειωμό δεν είχαν. Άντε και τώρα τελευταία πήρα μία μικρή καινούργια τηλεόραση, μια και η παλιά που είχα, χάλασε.
-          Μπορώ όμως να ζήσω και χωρίς αυτήν. Μπορώ να ζήσω χωρίς NOVA, χωρίς τις σαπουνόπερες οι οποίες συνεχίζουν μετά από τόσα χρόνια να υφίστανται, απλά με διαφορετικά ονόματα, μπορώ χωρίς τα διάφορα «παπαγαλάκια» που με ψυχοπλακώνουν, χωρίς τα «πληρωμένα» δελτία ειδήσεων…
Όπως όλος ο κόσμος, σαφώς και πηγαίνω στο super market. Αγοράζω διάφορα προϊόντα, τρόφιμα κλπ, όπως όλοι
-          Μπορώ όμως και χωρίς το τάδε προϊόν για λάμψη στο πλυντήριο πιάτων. Χρησιμοποιώ λευκό ξύδι και έχω τέλεια αποτελέσματα !
-          Μπορώ και χωρίς το δείνα προϊόν για τα άλατα στο πλυντήριο ρούχων. Χρησιμοποιώ σόδα φαγητού και η συσκευή μου είναι άψογη! Και φυσικά κάνω και οικονομία, μια που το ξύδι και η σόδα είναι πάμφθηνα σε σχέση με τις τιμές των παραπάνω προϊόντων!
Άσχετα που δεν τα πάω καλά με τις δουλειές του σπιτιού, φροντίζω να το καθαρίζω, μια και είναι θέμα υγείας, πέρα από την αισθητική πλευρά του θέματος.
-          Μπορώ όμως και χωρίς τα διάφορα προϊόντα που σε προστατεύουν από τα μικρόβια και τα βακτήρια. Αυτά προϋπήρχαν των διαφημίσεων. Οι γιαγιάδες μας και οι μαμάδες μας δηλαδή που δεν είχαν οοολα αυτά τα προϊόντα, τι έκαναν; Απλά χρησιμοποιούσαν ξύδι με ζεστό νερό για τα τζάμια, χλωρίνη, διάλυμα ξυδιού, αμμωνίας και σόδας (μαγειρικής) σε ζεστό νερό για σφουγγάρισμα . Και μην μου πείτε πως η χλωρίνη επιβαρύνει το περιβάλλον, γιατί θα βάλω τις φωνές. Η επιβάρυνση  σαφώς υπάρχει, αλλά με σωστή χρήση, είναι ασήμαντη η ζημιά, εμπρός στην ζημιά που κάνουν  π.χ. τα πυρηνικά (είδε Ιαπωνία), οι βομβαρδισμοί, τα απόβλητα… Το υποχλωριώδες οξύ είναι επίσης σημαντικό μέρος της άμυνας του οργανισμού. Δεν είναι κάτι που χρησιμοποιείται μόνο στις επιφάνειες των πάγκων. Και με προϊόντα απλά, που υπάρχουν στα ντουλάπια μας, μπορούμε άνετα να κάνουμε την δουλειά μας, να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα και οικονομία στην τσέπη. Πληροφορίες εντός διαδικτύου!
Ρούχα! Καλοκαιρινά, χειμωνιάτικα, πρωινά, βραδινά κλπ κλπ. Όλοι έχουμε φυσικά, δεν είναι δυνατόν να είμαστε γυμνοί.
-          Μπορώ όμως και χωρίς τα επώνυμα, ή brands όπως συνηθίζουν τελευταία να τα αποκαλούν (κι έψαχνα εγώ σαν την χαζή να βρω τι στο καλό σημαίνει). Πιστέψτε με, κυκλοφορούν ένα σωρό εξ ίσου καλά ρούχα και παπούτσια στο εμπόριο, ίσως ίσως και στην μισή τιμή (για να μην πω και πιο κάτω)…

Θα μπορούσα να συνεχίσω και να γράφω ένα σωρό ακόμη είδη. Καθημερινά μας δημιουργούν την ανάγκη για κάτι καινούργιο, που αν το καλοσκεφτούμε, μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτό. Όπως π.χ. η «ανάγκη» να έχουμε πιστωτική κάρτα. ΟΧΙ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ. Αν έχω χρήματα, θα πάρω αυτό που θέλω. Αλλιώς προτιμώ να μείνω έτσι, γιατί κακά τα ψέματα μετά μπλέκουμε σε ένα φαύλο κύκλο. Πείτε  μου από τους 100 χρήστες πιστωτικών καρτών, πόσοι δεν έχουν υπερχρεώσει τις κάρτες τους; Ελάχιστοι… Αλλά μας δημιουργούν την ανάγκη. Όπως και με τα δάνεια… εορτοδάνειο, δάνειο διακοπών, φοιτητικό δάνειο…  ΔΑΝΕΙΟ ΠΕΙΝΑΣ ; (αυτό δεν το λένε…)
Κι όλα αυτά, στο όνομα του κέρδους (του δικού τους κέρδους φυσικά), στο όνομα του διαφημιστικού κέρδους, στο όνομα του υπερκαταναλωτισμού.
Μπορώ λοιπόν να ζήσω και χωρίς κάποια πράγματα. Δεν τα χρειάζομαι βρε αδερφέ! Το έχω συζητήσει με τον εαυτό μου, την έχω ψάξει και είδα ότι υπήρχα και συνεχίζω να υπάρχω και χωρίς αυτά. Ο ήλιος συνεχίζει να βγαίνει και χωρίς να έχω το τελευταίο μοντέλο αυτοκινήτου και η γη συνεχίζει να γυρίζει, τι κι αν δεν έχω το τελευταίο 3D παιχνίδι….
Ας προβληματιστούμε όλοι, εν όψει της κρίσης που μας έχει κάνει να παραμιλάμε, αλλά και γενικά για το δικό μας όφελος και το δικό μας καλό !!!
redhead
 
Υ.Γ. Α! και για να έχουμε το νου μας, γλυκέ μου, αν με παραζορίζεις, μπορώ και χωρίς εσένα… (έτσι για την ιστορία, γενικώς και αορίστως, τα λέω στη νύφη να τα ακούει η πεθερά…)
 redhead