Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Έλληνας υπουργός στη Die Welt: Θέμα χρόνου η αναδιάρθρωση

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι θέμα χρόνου, δήλωσε Έλληνας υπουργός στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, παρά το μπαράζ επίσημων διαψεύσεων.
"Το ερώτημα δεν είναι πλέον αν θα προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση, αλλά μόνο πότε", είπε ο υπουργός, που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί το όνομά του, σε συνέντευξη στην Die Welt που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Στις χρηματοοικονομικές αγορές ενισχύεται όλο και περισσότερο η άποψη ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τελικά να επαναδιαπραγματευθεί του όρους αποπληρωμής του χρέους που έχει εκδώσει, αναγνωρίζοντας πλέον ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί με ρυθμούς τέτοιους που να διασφαλίζουν ότι η χώρα είναι ικανή να εξυπηρετεί το χρέος, που αναμένεται να διογκωθεί στο 160% του ΑΕΠ.
"Από την αρχή ήταν σαφές ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση", δήλωσε ο υπουργός. "Έχουμε ήδη πει στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ από τις αρχές του 2010 ότι θα ήταν καλύτερο η βοήθεια να συνδεθεί αμέσως με μια αναδιάρθρωση".
Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν ήταν ανοικτοί σε μια τέτοια αναδιάρθρωση όταν είχε ξεσπάσει η κρίση.
"Αλλά οι συνάδελφοι στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είχαν πει τότε: "Δεν είστε μόνο εσείς το θέμα. Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο για να σταθεροποιηθεί όλη η ευρωζώνη και πρέπει να αποδείξετε ότι είστε ικανοί να σωθείτε και να προχωρήσετε σε μεταρρυθμίσεις πριν να μπορέσουμε να μιλήσουμε για αναδιάρθρωση".

Πηγή : http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=110579158

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου