Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Κόσμε με κούρασες….

Κόσμε με κούρασες….

Με κούρασες κόσμε, ειλικρινά.

Με την απάθεια σου
Με την μοιρολατρία σου
Με τον ωχ-αδερφιτισμό σου

Με κούρασες κόσμε
Με την ισοπέδωση των πάντων
Με την κατάργηση αξιών
Με τον παρεξηγημένο ερωτισμό σου
Με τις απιστίες σου 

Με κούρασες κόσμε
Με το "έχει ο Θεός"....
Με το "βόηθα παναγιά"
Με το θρησκευτικό σου βόλεμα....
κι εσύ να κοιμάσαι ολόρθος....                                                  

Με κούρασες κόσμε
Με τον φόβο σου
Με την δουλοπρέπεια σου
Με τα λάβαρα που σηκώνεις δίχως να τα τιμάς
Με το «τυράκι» που τρως, δίχως να βλέπεις την φάκα

Με κούρασες κόσμε
Με τις μεγάλες θεωρίες σου
Με τις ανύπαρκτες πράξεις σου
Με την ανοχή σου
Με την συνενοχή σου στην λεηλασία των ονείρων σου….

Με κούρασες κόσμε
Με το πάθος σου για την μπάλα
Με την απάθεια  για την ζωή σου
Με την συγκατάθεση σου για οτιδήποτε ξεπουλιέται γύρω σου….

Με κούρασες κόσμε
Με την φυγή σου
Με το κενό σου
Με την προδοσία σου
Με τους μεγάλους σταυρούς σου
Με την ανυπαρξία σου….

Με κούρασες κόσμε, σε σιχάθηκα….
Δεν σε αντέχω άλλο….
Αλλά κόντρα σε εσένα, εγώ δεν φεύγω.
Μένω εδώ και θα είμαι η συνείδηση σου, αυτή που τόσο εύκολα αποκοιμίζεις…
Πρόσεχε μόνο, η Νέμεσις δεν αργεί, έρχεται…
Κι εγώ, θα είμαι πάλι εκεί…

Κόσμε, έγινες σκουλήκι…
Δεν μου κάνεις…
Αλλά μένω εδώ…

redhead


Νέμεσι, κλήιζω σε, θεά, βασίλεια μεγίστη, πανδερκής, σορσα βίον θνητν πολυφύλων· ιδία, πολύσεμνε, μόνη χαίρουσα δικαίοις, λλάσσουσα λόγον πολυποίκιλον, στατον αεί,   ν πάντες δεδίασι βροτο ζυγν αχένι θέντες· σο γρ ε γνώμη πάντων μέλει, οδέ σε λήθει ψυχ περφρονέουσα λόγων διακρίτωι ρμι. πάντ σορις κα πάντ πακούεις, {κα} πάντα βραβεύεις· ν σο δ εσ δίκαι θνητν, πανυπέρτατε δαμον. λθέ, μάκαιρ, γνή, μύσταις πιτάρροθος αεί· δς δ γαθν διάνοιαν χειν, παύουσα πανεχθες γνώμας οχ σίας, πανυπέρφρονας, λλοπροσάλλας.


Ω Νέμεσι σε υμνώ, εσένα την θεά την μεγαλύτερη βασίλισσα
πού βλέπεις τα πάντα καί παρατηρείς τον βίον των ανθρώπων,
πού ανήκουν εις πολλάς φυλάς αιωνία, σεβαστή, πού μόνον εσύ χαίρεσαι στα δίκαια, καί τιμωρείς τον πολυποίκιλον λόγον, τον πάντοτε ασταθή εσένα φοβούνται όλοι οι άνθρωποι πού έχουν ζυγόν στον τράχηλο (πού έχουν βαρείαν συνείδησιν)
διότι εσύ ενδιαφέρεσαι πάντοτε δια την γνώμην (την διάθεσιν) όλων, ούτε σου διαφεύγει την προσοχήν ή ψυχή, πού υπερηφανεύεται κατά τους λόγους με άκοτανόητον ορμήν. Εσύ τα πάντα εποπτεύεις καί τα πάντα ακούεις καί τα πάντα κρίνεις από σε εξαρτώνται αι δίκαι των ανθρώπων, ώ υπέρτατη θεά
Ελα ώ μακαριά, αγνή, βοηθός πάντοτε εις τους μύστας καί δόσε τους να έχουν άγαθήν διάνοιαν, καί να καταπαύσης τας μισητάς γνώμας (σκέψεις), τας αντιθέσεις, τας ανοησίας, τάς υπεροπτικάς καί αλλοπρόσαλλους (ευμεταβόλους).

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Απίθανες εναλλακτικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας!!!

Μια μαγική λευκή σκόνη.
Πολύτιμη εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Όπου κι άν θέλεις να την τοποθετήσεις μόνο καλό μπορεί να κάνει. Μην την υποτιμάτε, βάλτε την στην ζωή σας και απολαύστε τα έργα της. Κι αν ακόμα το ψάχνετε μιλάμε για την Μαγειρική Σόδα.
1. Αν ψάχνετε ένα απόλυτα φυσικό σαπούνι για τα φρούτα και τα λαχανικά σας, ήδη το έχετε στο ντουλάπι σας. Τρίψτε τα με λίγη σόδα και στη συνέχεια ξεβγάλτε τα καλά με νερό.
2. Κάψατε το φαγητό και η κατσαρόλα δεν καθαρίζει; Γεμίστε τη με νερό και ενώ βράζει, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας σόδα και αφήστε τη για 10΄ πριν την πλύνετε με απορρυπαντικό πιάτων. Η σόδα κάνει μικρά θαύματα!
3. Για πιο λευκά… λευκά, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας σόδα στο απορρυπαντικό σας σε κάθε πλύση και πείτε «αντίο» στο γάριασμα.
4. Αν, ακόμα και μετά την αλλαγή του φίλτρου και της σακούλας, η ηλεκτρική σκούπα σας έχει μια περίεργη μυρωδιά, ρουφήξτε με αυτή 4-5 κουταλιές της σούπας σόδα που θα απορροφήσει τις οσμές.

5. Χρησιμοποιήστε τη σαν φυσικό αποσμητικό για τα παπούτσια σας. Βάλτε λίγη σόδα στο εσωτερικό τους μόλις τα βγάλετε και τινάξτε τα καλά την επόμενη φορά που θα θελήσετε να τα φορέσετε. 

6. Αχρείαστη να είναι, λίγη σόδα μπορεί να σβήσει μια μικρή φωτιά στην κουζίνα.

7. Η μυρωδιά στα χέρια από το σκόρδο, το κρεμμύδι ή τα ψάρια γίνεται παρελθόν αν τα τρίψετε με λίγη μαγειρική σόδα και ελάχιστο χλιαρό νερό.
8. Ζωντανέψτε τα χρώματα των χαλιών και απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές πασπαλίζοντάς τα κάθε μήνα με μαγειρική σόδα. Αφήστε τη να δράσει ένα ολόκληρο βράδυ και στη συνέχεια σκουπίστε με την ηλεκτρική.
9. Το ξέρατε ότι το σφουγγάρι που χρησιμοποιείτε μπορεί εύκολα να γίνει εστία μικροβίων; Ετοιμάστε ένα διάλυμα με 4 κουταλιές της σούπας σόδα και 250 ml νερό, βουτήξτε το σφουγγάρι σας σε αυτό και βάλτε το για 2΄ στο φούρνο μικροκυμάτων.
10. Φτιάξτε τη δική σας πανίσχυρη καθαριστική κρέμα για την μπανιέρα αναμειγνύοντας σόδα, αλάτι και υγρό σαπούνι πιάτων. Τρίψτε με αυτή την επιφάνειά της, αφήστε τη να δράσει και ξεβγάλτε καλά.
11. Απολέπιση για το δέρμα σας με πάστα σόδας. Ανακατέψτε 3 μέρη μαγειρική σόδα σε 1 μέρος νερού. Τρίψτε την πάστα σε οποιαδήποτε από τις περιοχές του δέρματος που αισθάνεστε ότι είναι ξηρό και τραχύ, όπως αγκώνες στα γόνατα, τα πόδια και τα χέρια. θα κάνει το δέρμα απαλό και ανανεωμένο. (Σχόλιο «τροφής»: Ακόμη καλλίτερα κρατήστε το «κλούφι» από ένα στυμμένο λεμόνι, ρίχνουμε την σόδα στο εσωτερικό του και τρίβουμε με αυτό τους αγκώνες!)
12. Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού, μαγειρική σόδα στο σαμπουάν σας. Πλύνετε τα μαλλιά σας ως συνήθως, αλλά αφήστε το σαμπουάν για μερικά λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Η μαγειρική σόδα βοηθά να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα  στάιλινγκ και σαπουνιού που μπορεί να έχουν μείνει στα μαλλιά σας
13. Τρίψτε τα νύχια σας με μαγειρική σόδα και νερό για να αφαιρέσετε τους λεκέδες και την βρωμιά. Για μια πλήρη απολέπιση νυχιών, χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα.

14. 
 Προσθέστε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε ένα ζεστό μπάνιο για ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο. Η μαγειρική σόδα θα εξουδετερώσει την οσμή του σώματος, φεύγει ο ιδρώτας και μαλακώνει το δέρμα σας. Η ενυδάτωση σε μαγειρική σόδα είναι ιδιαίτερα καλή για το δέρμα με εξανθήματα, πληγές ή φαγούρα, ξηροδερμία.

15. Ξεβουλώστε το νεροχύτη σας συνδυάζοντας σόδα και ξύδι.
 
16. Εξοντώστε τα ακάρεα στο στρώμα και στο χαλί σας! Ρίξτε μαγειρική σόδα στο στρώμα ή στο χαλί σας κι αφήστε το όλη τη νύχτα. Στο στρώμα μπορείτε να το αφήσετε το πρωί έστω και 2 ώρες