Σάββατο 26 Μαΐου 2012

10 ερωτήσεις που αποδεικνύουν το "φανταστικό" του ελληνικού χρέους

Eρώτηση 1:
Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2:

Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;

Ερώτηση 3:

Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4:

Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;


Ερώτηση 5:

Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;

Ερώτηση 6:

Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 0.5 τρις που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7:

Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;

Ερώτηση 8:

Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9:

Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10:

Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;


Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

Κ. Τοκμακίδη,
καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης



Πηγή : http://www.defencenet.gr

Απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας Συνταγματικό το "χαράτσι", αντισυνταγματική η διακοπή ρεύματος

Συνταγματική έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την επιβολή του τέλους ακινήτων, όχι όμως και τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση μη καταβολής του. Έτσι, το δικαστήριο ακύρωσε τη σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών 1211/2011, κατά το μέρος που προβλέπει ότι θα διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όποιον δεν καταβάλλει το Έκτατο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ).

Πιο συγκεκριμένα, στην πολυσέλιδη απόφασή της (67 σελίδες) η Ολομέλεια του ΣτΕ κρίνει ότι το ειδικό τέλος αποτελεί φόρο προσωρινού χαρακτήρα (διετή) που στηρίζεται σε γενικά και αντικειμενικά κριτήρια, όπως εμβαδόν, τιμή ζώνης κ.λπ. Σύμφωνα με την άποψη της πλειοψηφίας των μελών της Ολομέλειας του ΣτΕ, το επίμαχο τέλος δεν παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις (που προστατεύουν την ιδιοκτησία, την αναλογικότητα, την ισότητα, την κατανομή φορολογικών βαρών κ.λπ.) ούτε την ΕΣΔΑ, αποτελώντας συνταγματικά ανεκτό περιορισμό της περιουσίας υπό τις δεδομένες συνθήκες. Και αυτό γιατί - σύμφωνα με την απόφαση - το μέτρο ελήφθη για την αντιμετώπιση επείγουσας ανάγκης σοβαρού δημόσιου συμφέροντος και προκειμένου να καλυφθεί άμεσα πρόσθετο δημοσιονομικό έλλειμμα σε περιβάλλον οικονομικής υφέσεως, ενώ ταυτόχρονα έχει προσωρινό μόνο χαρακτήρα και δεν μπορεί να καταστήσει δημευτικό.

Ακόμη, η πλειοψηφία δέχθηκε ότι ναι μεν το επίδικο τέλος προστιθέμενο σε άλλα φορολογικά μέτρα συνεπάγεται αυξημένη επιβάρυνση των πολιτών, όμως το γεγονός αυτό δεν το καθιστά μη ανεκτό περιορισμό της περιουσίας ενόψει των σοβαρών και επειγόντων δημοσιονομικών λόγων για τους οποίους επιβλήθηκε.

Ωστόσο, σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, αντισυνταγματική είναι η δυνατότητα διακοπής ρεύματος που προβλέπεται και στο άρθρο 53 του Ν. 4021/2011 για όποιον δεν καταβάλλει το τέλος. Το ΣτΕ κρίνει ότι αποτελεί συνταγματικώς ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συμβατική σχέση μεταξύ του καταναλωτή και του προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος και προσβολή του δικαιώματος του πρώτου για ελεύθερη απόλαυση των απορρεόντων από τη σχετική σύμβαση προμήθειας δικαιωμάτων του.

Ακόμη, η Ολομέλεια του ΣτΕ δέχθηκε ότι με την κύρωση της διακοπής του ρεύματος σε φορολογούμενο, επειδή δεν είναι συνεπής με φορολογικές υποχρεώσεις άσχετες προς τις απορρέουσες από τη σύμβαση παροχής ρεύματος υποχρεώσεις του, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, διότι πρόκειται περί μέτρου το οποίο οδηγεί σε αναίρεση της καθολικότητας της παροχής υπηρεσιών κοινωφελούς δικτύου και εξυπηρετήσεως για λόγο ο οποίος δεν είναι συναφής με την παροχή της εν λόγω υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των μελών της Ολομέλειας έθεσε και ζήτημα παραβίασης όχι μόνο της οικονομικής ελευθερίας αλλά και της συνταγματικής προστασίας της ανθρώπινης αξίας, γιατί η διακοπή συνεπάγεται στέρηση αγαθού ζωτικής σημασίας για την αξιοπρεπή διαβίωση.

Πηγή : http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=200008

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Σεισμός 5,6R στη Βουλγαρία

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 03.01 τα ξημερώματα στη Βουλγαρία, σύμφωνα με προκαταρτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC).

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 26 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας, Σόφια και 8 χλμ. βορειοδυτικά Πέρνικ, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 10 χλμ..

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Αισθητός στη Β. Ελλάδα

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε περιοχές της Β. Ελλάδας. Κάτοικοι στους νομούς Σερρών, Κιλκίς, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής και Καβάλας ανέφεραν πως η σεισμική δόνηση ήταν αρκετά δυνατή.

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Τι μας περιμένει στις 18 Ιούνη…

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ . ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ.


  • - Κατάργηση 13-14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα
  • - Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας στα 200? καθαρά!
  • - Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων
  • - Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας
  • - Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες.
  • - Πλέον ευέλικτες σχέσεις εργασίας , κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων
  • - Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012. 200.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας
  • - Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά
  • - Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο σύνταξη.
  • - Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.
  • - Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%
  • - Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά
  • - Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ
  • - Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα
  • - Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
  • - Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας
  • - Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου
  • - Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο
  • - Εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης
  • - Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών
  • - Μονιμοποίηση του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και ενοποίηση όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, σε μόλις δύο: σε ένα φόρο θα ενωθούν οι 33 φόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλον έναν όλο οι φόροι του κράτους.
  • - Φόρος ιδιοκατοίκησης (Ουσιαστικά θα είναι ενα είδος ενοικίου για όσους μένουν σε δικά τους σπίτια)
  • - Κατάργηση της μισθοδοσίας του Κλήρου
  • - Χαράτσια εφορίας ακριβώς μετά τις εκλογές: (α) Φόρος εισοδήματος, β) Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, γ) Τέλος επιτηδεύματος, δ) ΕΤΑΚ 2009, ε)Έκτακτη εισφορά ακινήτων, στ) ΦΑΠ 2010, ζ) ΦΑΠ 2011, η) Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012)
  • - Ιδιώτες φοροεισπράκτορες
  • - Πλήρες ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας ακόμη και στην… Τουρκία!
Τώρα ξέρεις τι σου έχουν για μετά τις 17 ιουνιου.Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν οτι δεν ήξεραν. Οι Έλληνες δεν θα μπορούν πλέον να πουν οτι παραπλανήθηκαν απο τις γνωστές ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις περι επαναδιαπραγμάτευσης, αυτοδύναμης Ελλάδας.

Υ.Γ. Σε περιμένει ΑΙΜΑ-ΠΟΝΟΣ-ΔΑΚΡΥΑ

Πηγή: http://harryklynn.blogspot.com