Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΕΜΕΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΚΑΙ: ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΗΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΗΤΗ" ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ!

Έτσι γίνεται η προπαγάνδα στις μέρες μας. Όχι με κυβερνητικές ανακοινώσεις, αλλά με "μπηχτές" σε...ανάλαφρες εκπομπές μαγειρικής κλπ, όπου το μήνυμα...χωνεύεται πιο εύκολα:

 Το απόσπασμα είναι από την καθημερινή εκπομπή "Σεφ στον αέρα" του ΣΚΑΙ: Η παρουσιάστρια Ελένη Ψυχούλη φιλοξενεί τον Γιώργο Παρτσαλάκη, γνωστό ηθοποιό με καταγωγή από τα Χανιά.

Ξαφνικά, κι ενώ ο Παρτσαλάκης ετοιμάζει τους χανιώτικους λουκουμάδες κι ακούγεται κρητική μουσική, η ελεεινή παρουσιάστρια, προφανώς ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΟΥ...ΚΟΝΤΡΟΛ, "χτυπάει" μιλώντας στον ηθοποιό για "ανεξάρτητο κρητικό κράτος"!!!

Εμφανώς εκενυρισμένος εκείνος, απαντά πως δεν θέλει να συζητήσει τέτοια θέματα: Κατά τη γνώμη μας, θα έπρεπε να την ξεμπροστιάσει, κι εκείνη και τα (εβραικά) αφεντικά της, που συνεχίζουν να ανακινούν ένα ανύπαρκτο θέμα, για να εξυπηρετήσουν τους ανθελληνικούς σκοπούς τους!

Καλούμε όλους τους Έλληνες κι Ελληνίδες, ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ στην τηλεόραση και οπουδήποτε αλλού, διότι η μαύρη προπαγάνδα παραμονεύει παντού και πάντα!
Όαο για την "παρουσιάστρια" και τα αφεντικά της, τους προτείνουμε μια...εκδρομή στα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, τη Σητεία ή οπου αλλού θέλουν στην Κρήτη, προκειμένου να μιλήσουν για "ανεξάρτητο κράτος"!

Να είναι σίγουροι πως αν το κάνουν, οι λεβέντες Κρητικοί που έχυσαν ποταμούς αίματος για να ενωθούν με την μητέρα Ελλάδα, δεν θα τους κεράσουν...λουκουμάδες.

ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ...

Χάκερς εισέβαλαν στο site του υπουργείου Δικαιοσύνης, λέγοντας αυτά που όλοι ξέρουμε, αλλά δεν τολμούμε να τα πούμε δημοσίως.
Με λίγα λόγια τους κατηγορούν για την κατάλυση της δημοκρατίας μας, το ξεπούλημα της χώρας μας και τα δεινά που περνάμε.
Μπράβο στους Anonymous, αλλά εμείς αλήθεια τι κάνουμε;
redhead

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

SOS 2012: ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ (ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΡΘΕΙ)

Δεδομένου πως από τα βασικότερα για την πλειοψηφία των ανθρώπων κριτήρια για να παραμείνουν ψύχραιμοι είναι να γνωρίζουν και να έχουν την "υλική κατάσταση" -ως ένα βαθμό- υπό έλεγχο, και επειδή καμία αρχή δεν φαίνεται να έχει σκοπό να ενημερώσει τα πλήθη έγκαιρα, δημοσιεύω παρακάτω το πρώτο κεφάλαιο από το βιβλίο "Checklist 2012 - 7 στρατηγικές για να μετατρέψετε την κρίση σε ευκαιρία σας" του Dieter Broers ***


Στόχος είναι η γνώση της κατάστασης που αναμένεται ώστε να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία τόσο σε υλικό όσο και -κυρίως- σε ψυχικό-πνευματικό επίπεδο. 

Κεφάλαιο 1ο: 
SOS 2012- πως να προστατευτείτε

μετάφραση Βίκυ Χρυσού
 
Εδώ και μερικά χρόνια το έτος 2012 μπαίνει σταδιακά στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος των πιστημόνων. Αρχικά ήταν μόνο μερικοί ερευνητές, αργότερα άρχισαν όλο και περισσότεροι να κρούουν τον κώδων του κινδύνου: για το 2012 προβλέπουν πως θα λάβει χώρα ένα γεγονός το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμιες καταστροφές.

Σημείο εκκίνησης της παραπάνω δήλωσης ήταν η παρατήρηση της δραστηριότητας του ήλιου. Εδώ και πολύ καιρό γνωρίζουμε πως οι ηλιακές καταιγίδες ασκούν μεγάλη επίδραση πάνω στο γαλάζιο πλανήτη μας. Αρχικά επρόκειτο για μια ενστικτώδη γνώση. Όλοι οι μεγάλοι πολιτισμοί παρακολουθούσαν τον ήλιο και οι παλαιότερες σχετικές απεικονίσεις που γνωρίζουμε έγιναν πριν αρκετές χιλιάδες χρόνια. Ο ήλιος θεωρούνταν ανέκαθεν πηγή της ζωής, ρυθμιστής των εποχών, των καιρικών φαινομένων, της εποχής σποράς και θερισμού. Πολλοί λαοί είχαν καθιερώσει ηλιοκεντρικές λατρείες, όπως οι Αιγύπτιοι για παράδειγμα προσεύχονταν στο θεό Ρα.

Σήμερα καταγράφονται οι ηλιακές δραστηριότητες από εξελιγμένους δορυφόρους. Αυτό συμβαίνει κυρίως από δορυφόρους της NASA, οι οποίοι στέλνουν σε τακτικά διαστήματα εικόνες του ήλιου στη Γη. Επιπλέον γίνονται μετρήσεις και αναλύσεις, που αφορούν τις φυσικές επιπτώσεις της ηλιακής δραστηριότητας, διότι όσο ατέλειωτα μακρυά κι αν μοιάζει πως είναι ο ήλιος από τη Γη, η επίδραση του πάνω στις διαδικασίες της ζωής του πλανήτη μας είναι πολύ μεγάλη.

Είναι βέβαιο πως κάθε έκρηξη πάνω στον ήλιο έχει σαν αποτέλεσμα την εκπομπή ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων. Αυτές οι μαζικές εκπομπές από το στέμμα του ήλιου ταξιδεύουν με ταχύτητες μέχρι και πολλά εκατομμύρια χιλιόμετρα την ώρα και κάθε φορά που ο ήλιος στέλνει τέτοια φορτισμένα σωματίδια προς την κατεύθυνση της Γης αλλοιώνεται το ηλεκτρομαγνητικό μας πεδίο. Και μάλιστα με χαρακτηριστικές επιπτώσεις, διότι όλο το φάσμα της κυτταρικής επικοινωνίας των ζωντανών οργανισμών γίνεται κυρίως μέσω ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Αυτά τα πεδία ρυθμίζουν σχεδόν όλες τις ζωτικές λειτουργίες. Τα αποδημητικά πουλιά προσανατολίζονται με αυτά τα πεδία. Οι φάλαινες και άλλα ζώα της θάλασσας τα ακολουθούν κατά τις περιπλανήσεις τους. Ακόμη και εμείς οι άνθρωποι βρισκόμαστε υπό την επίδραση μιας μυστικής καθοδήγησης μέσω των πεδίων καθώς επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ψυχή και την υγεία μας.

Το πόσο μεγάλη είναι αυτή η επίδραση, έγινε φανερό μόνο όταν άρχισαν να γίνονται συγκρίσεις στα αποτελέσματα και τις διαπιστώσεις πολλών διαφορετικών επιστημονικών τομέων. Όταν για παράδειγμα οι γιατροί και οι φυσικοί συνέκριναν τα στοιχεία τους, βρήκαν το εξής εκπληκτικό:
οι αυξομειώσεις του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου της Γης, που οφειλόταν στην ηλιακή δραστηριότητα, συνοδευόταν από μία εκπληκτική αύξηση των εμφραγμάτων και των ψυχικών προβλημάτων. Στατιστικές ατυχημάτων διαπίστωναν πως σε μέρες με διαφοροποιημένες ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες σημειωνόταν ιδιαίτερα πολλά ατυχήματα. Ακόμη και η επιθετικότητα, οι αυξημένες διανοητικές επιδώσεις και οι παραισθήσεις αυξάνουν κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα, για το γεγονός πως είμαστε εκτεθειμένοι σε δυνάμεις των οποίων τις επιδράσεις συνήθως αγνοούμε παντελώς. Σωματικές και ψυχικές διεργασίες, πολιτισμικές επιδώσεις και ψυχική διάθεση επηρεάζονται όλα τους από τον ήλιο. Εάν συγκρίνει κανείς τις ηλιακές δραστηριότητες με ιστορικά γεγονότα, τότε γίνονται φανερές ακόμη και πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες και αλλαγές που σχετίζονται με την επίδραση του ήλιου.

Έτσι είχε σχεδιάσει το 1978, ο αστροφυσικός και συνεργάτης της NASA, John Eddy ένα πίνακα που δείχνει έντονη σχέση ανάμεσα στην ακμή και παρακμή πολιτισμών και τη δραστηριότητα του ήλιου.
Η πιο θεαματική ηλιακή έκρηξη της σύγχρονης εποχής έλαβε χώρα το 1859. Τα στοιχεία που διαθέτουμε προέρχονται από τον βρετανό αστρονόμο Richard Christopher Carrington, ο οποίος παρακολουθούσε τα γεγονότα από το δικό του αστεροσκοπείο. Εκεί περιγράφονται διάφορα φαινόμενα, όπως για παράδειγμα έντονες λάμψεις μέχρι τον ισημερινό. Όμως ο Carrington αναφέρει και μία άλλη επίδραση: τα δίκτυα του τηλέγραφου είχαν πάψει να λειτουργούν επειδή είχαν καεί
οι μετασχηματιστές.

Παρόμοιες, μολονότι ασθενέστερες μεγα-ηλιακές καταιγίδες καταγράφηκαν για παράδειγμα και το 1989. Τα επακόλουθα της έγιναν ιδιαίτερα αισθητά στην καναδική περιοχή του Quebec και ήταν πολύ πιο δραματικά από αυτά του 1859, καθώς εν τω μεταξύ ο ηλεκτρισμός έγινε βασικός συντελεστής ολόκληρης της δημόσιας ζωής. Η διακοπή ρεύματος οδήγησε στην πτώση όλων των κεντρικών μηχανισμών διοίκησης. Όλα τα τηλεφωνικά δίκτυα, όπως και το σύστημα οδικής κυκλοφορίας έπαψαν να λειτουργούν, δεν μπορούσαν να δοθούν πληροφορίες πλοήγησης στα αεροπλάνα και οποιαδήποτε επικοινωνία μέσω υπολογιστών και ίντερνετ ήταν αδύνατη. Τα νοσοκομεία δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν και οι ανελκυστήρες σταματούσαν. Ένα χάος είχε προκληθεί.

Ήταν οι επιστήμονες του τομέα ερευνών της NASA που πρώτοι έκαναν μια εκπληκτική πρόγνωση: υπολογίζεται πως το 2012 θα πρέπει να περιμένουμε μια μεγα-ηλιακή καταιγίδα. Η διαπίστωση τους στηρίζεται σε παρατηρήσεις των ηλιακών κύκλων που λαμβάνουν χώρα εδώ και δεκαετίες. Εντός αυτών των κύκλων ηλιακής δραστηριότητας σημειώνονται ηλιακές εκρήξεις σύμφωνα με ένα καλά μελετημένο και σχετικά ακριβή ρυθμό. Για το τέλος αυτού του κύκλου ηλιακής δραστηριότητας υπολογίζουν λοιπόν οι επιστήμονες της NASA πως θα λάβει χώρα μια τεράστια έκρηξη, η οποία θα είναι πιο σφοδρή από κάθε άλλη μέχρι σήμερα γνωστή ηλιακή έκρηξη. Υπολογίζουν πως το γεγονός αυτό θα λάβει χώρα στις αρχές του καλοκαιριού ή το χειμώνα του έτους 2012. Αυτό που εντείνει την κατάσταση είναι το γεγονός, πως εδώ και μερικά χρόνια μοιάζει σαν να “αποκοιμήθηκε” ο ήλιος και να μην ακολουθεί τη γνωστή μέχρι σήμερα για τους επιστήμονες περιοδικότητα της δράσης του. Οι εκρήξεις (ορατές ως ηλιακές κηλίδες- σημ. μτφ.) δεν ακολουθούν το αναμενόμενο πλάνο και μοιάζει σαν να είναι πιο αδύναμες και πιο σπάνιες. Για τους λόγους στους οποίους οφείλεται αυτή η κατάσταση μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν, αυτά που θα ακολουθήσουν ωστόσο είναι ξεκάθαρα.

Προφανώς πρόκειται εδώ για τη γνωστή ησυχία πριν την καταιγίδα. Αυτή τη στιγμή συσσωρεύονται τεράστιες δυνάμεις, οι οποίες πιέζουν για εκτόνωση. Έτσι είναι πολύ πιθανό πως την παρούσα φάση ανεξήγητης αδράνειας στον ήλιο θα ακολουθήσει μία τελική, απίστευτα μεγάλη έκρηξη. Τώρα θα αναρωτιέστε “τι θα γίνει με τη Γη, τι θα συμβεί με όλους εμάς, εάν ξεσπάσει αυτή η τεράστια ηλιακή καταιγίδα;” Σε ένα άμεσα ορατό επίπεδο προφανώς θα συμβεί αυτό ακριβώς που φοβούνται οι οπαδοί της καταστροφολογικής θεωρίας: το ηλεκτρικό ρεύμα θα διακοπεί σε όλο τον κόσμο. Η καθημερινότητα στη ζωή μας θα διαταραχτεί σε σημαντικό βαθμό ή ίσως και να καταστραφεί πλήρως. Θα ακολουθήσει μια γενική αστάθεια καθώς τα πολιτισμικά μας επιτεύγματα δεν θα ανταποκρίνονται και η επικράτηση μίας χαοτικής κατάστασης είναι περισσότερο από πιθανή.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο θα αποσταθεροποιηθεί το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της Γης. Τεράστιες καταιγίδες, θύελλες, κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις, σεισμοί και πλημμύρες θα είναι τα επακόλουθα αυτής της αποσταθεροποίησης. Ο κόσμος κυριολεκτικά θα χάσει την ισορροπία του. Χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, άνθρωποι θα γίνουν μάρτυρες ενός κλιματολογικού χάους.

Όμως υπάρχει και ένα τρίτο επίπεδο, το οποίο φτάνει πολύ πιο πέρα από οποιοδήποτε μεσοπρόθεσμο σενάριο καταστροφής και συντέλειας του κόσμου. Οι ταλαντεύσεις του γήινου μαγνητικού πεδίου που οφείλονται στον ήλιο, θα αλλάξουν την ίδια την ψυχή μας και μάλιστα κατά μία απόλυτα θετική έννοια. Θα ενισχύσουν τη συνείδηση μας, θα την επεκτείνουν και θα μας βοηθήσουν να αγγίξουμε εντελώς νέες επιγνώσεις. Σε ακριβώς αυτό το σημείο βρίσκεται η μεγάλη ευκαιρία.

Εάν συνοψίσει κανείς όλα τα αποτελέσματα των ερευνών που υπάρχουν σχετικά με μια τέτοια πνευματική επανάσταση γίνεται σαφές, πως μόνο ένα συμπέρασμα μπορεί να ισχύει: Θα λάβει χώρα μια θεραπευτική αλλαγή στη σκέψη και τα συναισθήματά μας. Αυτό είναι το επίπεδο στο οποίο μπορούμε να έχουμε ελπίδες, πως το 2012 δεν μας απειλεί καμία φρικτή αποκάλυψη, αλλά μαςπεριμένει ένα σημαντικό εξελικτικό άλμα της συνείδησης μας.

Στους αιώνιους νόμους της ύπαρξης μας, ανήκει βεβαίως το γεγονός πως σε σημαντικές αλλαγές οδηγούμαστε μέσα από κρίσεις. Αυτή την εμπειρία σίγουρα θα την έχετε κάνει και οι ίδιοι. Σκεφτείτε π.χ. τις περιπτώσεις επίπονων χωρισμών, τους οποίους ακολούθησε ένα εξελικτικό άλμα.
Σκεφτείτε περιπτώσεις με αλλαγές επαγγέλματος, κρίσεις σχετικά με το νόημα κάποιας κατάστασης, κρίσεις σχέσεων -όλες αυτές οι περιπτώσεις σηματοδοτούν συχνά την έναρξη μιας νέας, καλύτερης φάσης της ζωής μας. Εμφανίζονται προκλήσεις στη ζωή μας και πρέπει να ελέγξουμε όλο το φάσμα των σκέψεων και των συναισθημάτων μας: Ποιοί είμαστε; Τι θέλουμε πραγματικά; Στη διαδικασία αυτή όμως καλούμαστε να ξεπεράσουμε τους φόβους μιας πιθανής απώλειας και να αποχωριστούμε αγαπημένες μας συνήθειες.

Μια τέτοια κρίση θα περάσετε μέχρι το τέλος του 2012 και αφορά το άμεσα αισθητό γεγονός που προαναγγέλλεται για το έτος αυτό. Δεν θα είναι εύκολο για σας. Αλλά θα ανταμειφθείτε και μπορείτε να κάνετε πάρα πολλά πράγματα για να ξεπεράσετε με σιγουριά τις επιδράσεις που σας μπερδεύουν.

Ας παραμείνουμε λοιπόν αρχικά στο πραγματιστικό επίπεδο. Ας υποθέσουμε πως η μυστηριώδης “ημέρα x” είναι εδώ. Η NASA κάνει μία προειδοποιητική δήλωση:

“Μόλις έλαβε χώρα στον ήλιο μία γιγάντια ηλιακή καταιγίδα, που είναι η μεγαλύτερη από την εποχή που άρχισαν οι μετρήσεις. Η εκπομπή σωματιδίων είναι τεράστια. Ένα γιγαντιαίο σύννεφο πλάσματος από φορτισμένα σωματίδια κατευθύνεται με ταχύτητα προς τη Γη. Σε τρεις μέρες θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις.” Έτσι κάπως θα μπορούσε να ακούγεται η σχετική είδηση.

Ποια θα ήταν η αντοχή μας απέναντι στις επιδράσεις της μεγα-ηλιακής καταιγίδας; Ποιές προετοιμασίες θα μας βοηθούσαν να τη χειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Υπάρχει πιθανότητα επιβίωσης; Ή έχουν δίκιο αυτοί που ήδη βλέπουν να έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της ανθρωπότητας;

Για να βρεθεί μια απάντηση στο ερώτημα αυτό, δείτε καθαρά την όψη της καθημερινής ζωή σας. Ας πάρουμε μια εντελώς συνηθισμένη ημέρα. Πιθανότατα ένα ραδιο-ξυπνητήρι δίνει τέλος στη νυχτερινή ησυχία σας.Ετοιμάζετε τον καφέ σας στην ηλεκτρική καφετιέρα, ανοίγεται το ψυγείο και ετοιμάζεται το πρωινό. Μετά παίρνεται το αυτοκίνητο ή το τραμ και πηγαίνετε στη δουλειά σας. Τηλεφωνείτε, στέλνετε e-mail, εργάζεστε στον υπολογιστή ή με μηχανήματα και εργαλεία που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα. Χρησιμοποιείτε ανελκυστήρες, κυλιόμενες σκάλες, τεχνητό φως. Όταν πηγαίνετε για τα ψώνια σας βρίσκεστε μέσα σε κλιματιζόμενα, φωτισμένα και ηλεκτρονικά ασφαλισμένα σούπερ μάρκετ. Όταν ταξιδεύετε κάνετε την κράτηση του εισιτηρίου σας μέσω ίντερνετ, ενώ ηλεκτρονικά συστήματα κυκλοφορίας και τεχνολογίες αεροδρομίων ρυθμίζουν όλες τις διαδικασίες. Για να ενημερωθείτε ανοίγετε το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, αγοράζετε εφημερίδες ή επισκέπτεστε σελίδες ειδήσεων στο διαδίκτυο. Τα απογεύματα μαγειρεύετε το φαγητό ή ζεσταίνετε ένα έτοιμο γεύμα στο φούρνο μικροκυμάτων. Έχετε τα πάντα υπό έλεγχο.

Το προσέξατε; Δεν έχετε τίποτε απολύτως “υπό έλεγχο”. Πολύ περισσότερο ο ηλεκτρισμός σας έχει στο χέρι, σας ελέγχει. Διότι σχεδόν όλα όσα κάνετε βασίζονται στο ηλεκτρικό ρεύμα: από το ξυπνητήρι και την προετοιμασία φαγητού μέχρι τη μεταφορά, την επικοινωνία και την εργασία σας.
Δίχως αμφιβολία, τα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος έχουν γίνει οι φλέβες του πολιτισμένου, υψηλά τεχνοκρατικού τρόπου ζωής μας. Ακόμη και αν ζείτε στην εξοχή ισχύει η αρχή εξάρτησης μας από το ηλεκτρικό ρεύμα: από τη μηχανή αρμέγματος του κτηνοτρόφου και το τηλεφώνημα με το κινητό με το οποίο οργανώνετε την κοινωνική ζωή σας, μέχρι το αυτοκίνητο το οποίο σας βοηθά στις μετακινήσεις σας.

Φανταστείτε τώρα λοιπόν τι θα συμβεί, εάν λιώσουν οι μετασχηματιστές εξαιτίας ενός αυξημένου βομβαρδισμού φορτισμένων σωματιδίων από τον ήλιο, όπως συνέβη στο Quebec το 1989 και όπως το περιγράφει ο Carrington για το1859. Εάν κυριολεκτικά σβήσουν τα φώτα των εργοστασίων παραγωγής ενέργειας αλλάζει ακαριαία ολόκληρο το σύστημα.

Δεν θα μπορείτε να ετοιμάσετε το πρωινό με το συνηθισμένο τρόπο. Η ηλεκτρική αντλία βενζίνης του αυτοκινήτου σας δεν θα λειτουργεί, τα λεωφορεία, τα τρένα και τα τρολεϋ θα παραμείνουν ακίνητα. Τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά, καθώς δεν θα υπάρχει ρεύμα για τη λειτουργία του φωτισμού και των ταμειακών μηχανών, και πολύ πιθανό και να λεηλατηθούν από πελάτες, οι οποίοι δεν θα έχουν να φοβηθούν καμία κάμερα ασφαλείας και κανένα ηλεκτρονικό σύστημα συναγερμού. Τα αεροπλάνα δεν θα μπορούν να ξεκινήσουν. Σε περίπτωση που το γεγονός συμβεί σε περίοδο χειμώνα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το ζήτημα της θέρμανσης καθώς δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τα σχετικά συστήματα. Ακόμη και οι ηλεκτρικές αντλίες νερού θα πάψουν να λειτουργούν και θα εμφανιστεί πρόβλημα παροχής πόσιμου νερού.

Εάν δοκιμάσετε τότε την τύχη σας στο δρόμο, θα βρεθείτε μέσα σε μια πανικόβλητη μάζα, σε έναν όχλο που θα κατέχεται από μία περίεργη τάση φυγής, αλλά δεν θα γνωρίζει ποια κατεύθυνση να πάρει. Δεν θα υπάρξουν νέες προμήθειες τροφίμων και φαρμάκων και μέσα σε λίγες μέρες θα καταρρεύσουν όλα όσα θεωρούσατε μέρος της απαρασάλευτης καθημερινότητας σας.

Ας δούμε τώρα το δεύτερο επίπεδο. Οι φυσικές καταστροφές, οι οποίες ακολουθούν την αποσταθεροποίηση του μαγνητικού πεδίου της Γης προκαλούν επιπλέον κινδύνους. Κτίρια κατεδαφίζονται, ολόκληρες περιοχές πλημμυρίζουν και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντλίες για να ξαναστεγνώσουν τα σπίτια. Βίαιες καταιγίδες σαρώνουν τη Γη με κεραυνούς τεράστιας έντασης. Ακόμη και ηφαίστεια θα μπορούσαν να εκραγούν σκεπάζοντας τον ουρανό με μεγάλες ποσότητες στάχτης. Η Γη θα κρύωνε άμεσα και θα συσκοτίζονταν ο γαλάζιος πλανήτης μας καθώς θα τον τύλιγε ένα γκρίζο πέπλο στάχτης.

Και το χειρότερο είναι πως δεν θα μπορείτε να λάβετε καθόλου πληροφορίες. Το ράδιο και η τηλεόραση θα σωπάσουν, οι εφημερίδες δεν θα μπορούν ούτε να τυπωθούν, ούτε να μεταφερθούν. Αλλά ούτε και το διαδίκτυο θα είναι στη διάθεση σας. Δεν θα γνωρίζετε πως πάει παρακάτω. Δεν θα έχετε ιδέα τι επιχειρήσεις μπορεί να διεξάγουν οι πολιτικοί οργανισμοί, η αστυνομία, η πυροσβεστική ή η τεχνική βοήθεια. Πολύ απλά θα πρέπει να βασιστείτε στον εαυτό σας.

Σας τρόμαξα; Έχω απόλυτη συνείδηση της ευθύνης που φέρω όταν παίζω τις διάφορες σκηνές του 2012. Δεν θέλω να σας σοκάρω, όμως δεν μου μένει τίποτε άλλο από το να ζωγραφίσω αρχικά τα πάντα με τα πιο μελανά χρώματα. Δεν μπορεί κανείς να ομορφύνει την κατάσταση: αυτό που μας περιμένει το 2012, είναι μια δυναμική γεγονότων η οποία δικαίως προκαλεί ανησυχία.

Αυτό που σας συνιστώ λοιπόν κατ΄ αρχήν είναι ορισμένα πολύ πρακτικά μέτρα πρόνοιας και προφύλαξης. Ας υποθέσουμε πως περίπου τρεις μέρες μετά την είδηση από τη NASA συμβαίνουν πράγματι ορισμένα ή ακόμη και όλα τα γεγονότα που περιέγραψα παραπάνω. Προσπαθήστε να δείτε νοερά τα γεγονότα. Προσπαθήστε να φανταστείτε πως θα είναι η ζωή σας δίχως ρεύμα, δίχως θέρμανση και νερό, δίχως προμήθειες σε τρόφιμα, δίχως μέσα μεταφοράς και δίχως πρόσβαση σε οποιαδήποτε επίκαιρη πληροφορία. Υπάρχει μόνο μία και μοναδική στρατηγική που μπορεί να λειτουργήσει και την οποία συστήνω να ακολουθήσετε: ενεργείστε έξυπνα και προνοητικά.

Είναι καλό να φροντίσετε να εφοδιαστείτε αρκετά νωρίτερα με βασικά τρόφιμα και να δημιουργήσετε ένα απόθεμα. Λάβετε υπ' όψη πως δεν θα έχετε ρεύμα ούτε για το ψυγείο, αλλά ούτε και για να μαγειρέψετε. Αποθηκεύστε ότι διατηρείται για πολύ καιρό, δεν χρειάζεται μαγείρεμα και μπορεί να δώσει στο σώμα σας υψηλής αξίας ενέργεια. Για παράδειγμα καρύδια, συσκευασμένο ψωμί μακράς διαρκείας, ξηρούς καρπούς, δημητριακά κ.α. Ακόμη και οι κατά τ΄ άλλα προς αποφυγήν κονσέρβες μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο επιβίωσης. Προμηθευτείτε για το λόγο αυτό λαχανικά σε βάζα. Επίσης μπορείτε να αποθηκεύσετε σε κελάρια ή στο μπαλκόνι σας φρούτα που παραμένουν για καιρό φρέσκα, όπως τα μήλα. Ακόμη και οι χυμοί φρούτων μπορούν να συνδράμουν στην παροχή βιταμινών στον οργανισμό σας.

Εάν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε ένα απλό καμινέτο, σαν αυτά που χρησιμοποιούμε στα κάμπινγκ, για να μπορείτε να θερμαίνετε κάποια φαγητά ή να ετοιμάζεται ζεστά ροφήματα. Πολύ βασική είναι επίσης η προμήθεια και αποθήκευση πόσιμου νερού. Αποθηκεύστε μερικές κάσες μεταλλικό νερό. Φροντίστε να έχετε ένα δοχείο για να συλλέγετε ακόμη και βρόχινο νερό εάν χρειαστεί, ώστε να καλύψετε τις ανάγκες σας για ένα μεγάλο διάστημα κατά το οποίο δεν θα μπορείτε να πάρετε νερό ούτε από τη βρύση, ούτε από οποιοδήποτε κατάστημα.

Ακολούθως ελέγξτε το φαρμακείο του σπιτιού σας. Χρειάζεστε σε τακτά διαστήματα κάποια φάρμακα; Είστε διαβητικός και εξαρτάστε από την ινσουλίνη; Φροντίστε να αποθηκεύσετε ανάλογες ποσότητες. Συζητείστε με το γιατρό σας εάν μπορείτε για κάποιο διάστημα να παίρνετε την ινσουλίνη σε μορφή χαπιών -διότι δεν θα μπορείτε να διατηρήσετε δροσερή την ινσουλίνη. Σε κάθε περίπτωση καλά είναι να έχετε αρκετά παυσίπονα, καθώς οι ισχυρές μεταπτώσεις του γήινου μαγνητικού πεδίου προκαλούν έντονους πονοκεφάλους.

Λάβετε υπ' όψη πως δεν θα μπορείτε να τηλεφωνήσετε σε γιατρό σε περίπτωση ανάγκης. Τα νοσοκομεία πιθανόν να είναι δύσκολα προσβάσιμα λόγω έλλειψης μεταφορικών μέσων, αλλά ακόμη και εντός τους θα γίνονται πολύ περιορισμένες εργασίες λόγω έλλειψης ρεύματος. Καλό θα είναι να πάρετε μαθήματα πρώτων βοηθειών, ώστε να είστε σε θέση να ενεργήσετε έτσι ώστε να μπορείτε σώσετε ζωές σε περίπτωση ανάγκης.

Σκεφτείτε με ποιο τρόπο θα μπορούσατε να περάσετε το χειμώνα δίχως θέρμανση. Διαθέτετε αρκετά ζεστά σκεπάσματα; Σε περίπτωση που έχετε τζάκι προμηθευτείτε αρκετά καυσόξυλα. Αγοράστε κεριά για να μην κάθεστε στο σκοτάδι. Ας είστε προετοιμασμένοι -αυτό δεν αποτελεί έκφραση υστερίας, αλλά περίσκεψης. Αυτά τα μέτρα δεν έχουν κανένα μεγάλο κόστος, όμως σε περίπτωση κρίσης μπορούν να σώσουν ακόμη και ζωές.

Και όπως είπαμε: όλα αυτά είναι προληπτικά μέτρα. Και τι γίνετε εάν παρέλθουν οι τρεις μέρες μετά τη δήλωση της NASA; Ο βασικότερος κανόνας ακούγεται απλός αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικός: παραμείνετε στο σπίτι σας. Πιθανόν να μην σας αρέσει να μην πάτε στη δουλειά σας, όμως εάν απομακρυνθείτε με το αυτοκίνητο, το λεωφορείο ή το μετρό από το σπίτι σας, δεν είναι βέβαιο πως θα μπορέσετε να επιστρέψετε πίσω με τον ίδιο τρόπο.

Παραμείνετε κοντά στους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εσάς. Παραμείνετε κοντά στην οικογένεια και τους φίλους σας. Σε περίπτωση που συμβεί το σοβαρό γεγονός δεν είναι καλό να είστε χώρια τους. Δεν θα έχετε τη δυνατότητα ούτε σημεία ζωής να δώσετε, αφού τηλέφωνα και ίντερνετ δεν θα λειτουργούν. Επιπλέον είναι πιθανόν πως θα σημειωθεί κυκλοφοριακό χάος μόλις κάνει η NASA τη σχετική δήλωση. Πολλοί άνθρωποι θα θέλουν να φύγουν στην εξοχή. Το τι σημαίνει αυτό για τις μεγάλες πόλεις μπορούμε να το δούμε σε καθημερινή βάση σε ώρα αιχμής: δεν προχωράει πλέον τίποτε.

Σε περίπτωση που ζείτε σε ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή ακόμη και στη Γερμανία υπάρχουν τέτοιες γνωστές ζώνες με αυξημένη σεισμικότητα- (ενώ στη χώρα μας, στην Ελλάδα οι σεισμοί αποτελούν συχνότατο φαινόμενο-σημ. μτφ.) τότε προσέξτε μερικούς απλούς κανόνες. Εάν νιώσετε σεισμικές δονήσεις αναζητήστε προστασία κάτω από ένα σταθερό τραπέζι. Ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια έχετε εάν στέκεστε κάτω από την κάσα μιας πόρτας. Μην τρέχετε ενστικτωδώς έξω από το σπίτι, διότι μπορεί να τραυματιστείτε από κεραμίδια ή κομμάτια τοίχων που γκρεμίζονται και πέφτουν.

Το παραδέχομαι πως όλα όσα μόλις μάθατε δεν είναι ευχάριστα. Ακόμη και αν τελικά είναι λιγότερο δραματικές οι επιπτώσεις μιας μεγα-ηλιακής καταιγίδας, σίγουρα θα σας πλήξει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Όμως σίγουρα θα το προσέξατε ήδη, πως με μερικά καλά σχεδιασμένα μέτρα προφύλαξης μπορείτε να ξεπεράσετε τις άμεσες επιδράσεις μιας επικίνδυνα έντονης ηλιακής καταιγίδας δίχως βλάβες. Προ πάντων όμως δεν θα αισθάνεστε αβοήθητοι. Οι δικαιολογημένοι φόβοι σας θα είναι λιγότεροι, εάν γνωρίζετε την κατάσταση στην οποία πρόκειται να βρεθείτε. Η απειλή είναι πραγματική, όμως το ίδιο ρεαλιστική είναι η πιθανότητα να σας προστατέψει το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης το οποίο θα έχετε σχεδιάσει.

Διατηρείστε την ψυχραιμία σας. Όπως και να έχει δεν μπορείτε να εμποδίσετε το συμβάν -κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει ή να ξεφύγει. Σκεφτείτε πως από αυτή τη στιγμή έχετε ένα σημαντικό προβάδισμα: γνωρίζετε τι περίπου μπορεί να συμβεί. Εάν ήδη σήμερα σκεφτείτε τις συγκεκριμένες επιπτώσεις που σας αφορούν, τότε έχετε το χρόνο να κάνετε τις πολύ προσωπικές σας προετοιμασίες, τόσο σε πρακτικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο.

Ο μεγαλύτερος εχθρός σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις είναι ο πανικός, η τάση να τρέξουμε δίχως ψυχραιμία προς μια οποιαδήποτε κατεύθυνση, όπου ελπίζουμε να βρούμε σωτηρία. Γνωρίζω για παράδειγμα ανθρώπους που έχουν αποφασίσει την “ημέρα x” να δραπετεύσουν στη φύση ώστε να διαφύγουν τον κίνδυνο ανεξέλεγκτων καταστάσεων μέσα στις πόλεις. Όσο και σωστή να φαίνεται εκ πρώτης όψεως αυτή η αντίδραση, δεν είναι λογική. Σκεφτείτε πως θα κατευθύνεστε προς άγνωστο έδαφος και πως προφανώς δεν έχετε καθόλου εμπειρίες για την επιβίωση στη φύση. Θα συναντήσετε ανθρώπους οι οποίοι πιθανόν να αντιδρούν με περισσότερο πανικό από ότι εσείς ο ίδιος. Γνωρίζετε τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Μπορείτε να υπολογίσετε πόσο τραγικά λάθη κάνουν οι άνθρωποι όταν βρίσκονται σε τόσο ιδιαίτερες συνθήκες;

Για το λόγο αυτό θα ήθελα να το επαναλάβω ώστε να το δεχτείτε στην καρδιά σας: παραμείνετε στο γνωστό σας χώρο. Μείνετε εκεί όπου γνωρίζετε τα κατατόπια, όπου έχετε αποθηκεύσει τις προμήθειες σας, εκεί όπου βρίσκετε μαζί με τους ανθρώπους που σας είναι σημαντικοί. Αυτό θα σας χαρίσει τουλάχιστον μια συναισθηματική σταθερότητα.

Οι δυνάμεις σας θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες, εάν είστε δίπλα σε αυτούς που αγαπάτε. Αυτή είναι μια εμπειρία, την οποία γνωρίζουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία από τις εμπόλεμες περιόδους. Αυτοί είχαν βιώσει τι σημαίνει να είσαι έρμαιο πανίσχυρων γεγονότων, τα οποία δεν μπορείς να επηρεάσεις. Και είχαν μάθει τι σημαίνει να επιβιώνεις παλεύοντας ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες και τους κινδύνους. Οι νεότερες γενιές στη Γερμανία -ή την Ελλάδα σημ.μτφ.- δεν έχουν βρεθεί σε συλλογικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ευτυχώς. Όμως τόσο πιο μπερδεμένοι θα αισθάνονται εάν η κατάσταση τους σύρει ξαφνικά έξω από την “φυσιολογική” καθημερινότητα τους και σημάνει η ώρα της επιβίωσης, η ώρα του ο “σώσων εαυτόν σωθείτω”.

Πιο συγκεκριμένα: Έχουμε πολύ λίγες εμπειρίες σχετικά με καταστάσεις στέρησης, πανικού και κατάρρευσης, επειδή ακριβώς είχαμε την τύχη να ζούμε σε ευτυχείς ιστορικές περιόδους. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να ζήσουμε έστω νοερά μια τέτοια κατάσταση. Μην ανησυχείτε. Θα τα ξεπεράσετε όλα αυτά. Και περισσότερο ακόμη: θα ξαναβρείτε τον εαυτό σας ενώπιον σαφώς πολύ πιο σημαντικών προκλήσεων. Διότι η άμεση απειλή είναι μόνο η μία όψη του μυστηριώδους έτους
2012. Αυτό που κρύβεται πίσω από εκείνη την ημερομηνία θα σας αφήσει κατάπληκτους. Γι΄αυτό ακολουθήστε με στο δεύτερο επίπεδο του εικονικού ταξιδιού μας, όπου θα μάθετε με ποιο τρόπο μπορείτε να προετοιμαστείτε ψυχικά και πνευματικά για το 2012.

Checklist 1η –

SOS 2012- πως να προστατευτείτε

1. Φροντίστε το 2012 να ενημερώνεστε τακτικά όσων αφορά πιθανές προειδοποιήσεις της NASA σχετικά με τις ηλιακές καταιγίδες. Να ενημερώνεστε τακτικά μέσω εφημερίδων, τηλεόρασης και ίντερνετ. Βασικές πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στη διεύθυνση http://nasa.gov/topics/solarsystem/features/spaceweather_hazard.html


2. Προετοιμαστείτε ψυχικά για καταστάσεις που φέρουν μαζί τους: διακοπές ρεύματος και τηλεπικοινωνιών, προβλήματα ανατροφοδότησης προμηθειών και μεταφοράς. Μην χτίζετε μέσα σας φοβίες, αλλά φανταστείτε με εντελώς αντικειμενικό τρόπο τι μπορεί να συμβεί σε αυτή την περίπτωση.

3. Κάνετε ορισμένες προετοιμασίες, ώστε να μπορείτε να ανταπεξέλθετε μερικές μέρες δίχως ρεύμα. 
Αγοράστε: 

  • ◦ κεριά, σπίρτα
  • ◦ καμινέτο γκαζιού τύπου κάμπινγκ με αρκετές
  • φιάλες,
  • ◦ ζεστές κουβέρτες και
  • ◦ καυσόξυλα

4. Εξασφαλίστε προμήθειες νερού. Προμηθευτείτε:

  • ◦ μπουκάλια μεταλλικό νερό για δύο περίπου
  • εβδομάδες.
  • ◦ Ένα δοχείο, όπως π.χ. ένα κουβά ή μία
  • λεκάνηγια τη συλλογή βρόχινου νερού.

5. Ελέγξτε το φαρμακείο του σπιτιού σας. Αγοράστε:

  • ◦ φάρμακα που χρειάζεστε συχνά
  • ◦ παυσίπονα για πονοκεφάλους
  • ◦ ελαφρά ηρεμιστικά, όπως βαλσαμόχορτο
  • ◦ απολυμαντικά μέσα τραυμάτων
  • ◦ γάζες
  • ◦ αντιπυρετικά

6. Πάρτε μαθήματα πρώτων βοηθειών, καθώς είναι πολύ πιθανό να μην μπορείτε να βρείτε γιατρό,
ούτε να πάτε σε νοσοκομείο, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.


7. Αποθηκεύστε τρόφιμα που να παρέχουν αρκετή ενέργεια και να έχουν μεγάλη διάρκεια. Κυρίως:

  • ◦ φιστίκια και καρύδια,
  • ◦ ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα,
  • ◦ χυμούς φρούτων,
  • ◦ δημητριακά,
  • ◦ γάλα μακράς διαρκείας,
  • ◦ ψωμί μακράς διαρκείας,
  • ◦ κονσέρβες,
  • ◦ λαχανικά σε βάζα,
  • ◦ μήλα,
  • ◦ τσάι

8. Φροντίστε να έχετε μετρητά, αφού δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιστωτικές κάρτες
9. Σε περίπτωση που ζείτε σε σεισμογενή περιοχή, ακολουθείστε σε περίπτωση ανάγκης τους ακόλουθους κανόνες:
  • ◦ Αναζητείστε προστασία κάτω από ένα τραπέζι ή δίπλα από ένα αρκετά ψηλό και σταθερό αντικείμενο, όπως ένας καναπές
  • ◦ ή κάτω από το κάσωμα μιας πόρτας
  • ◦ μην εγκαταλείπετε το σπίτι όσο συμβαίνει η δόνηση

10. Αντισταθείτε στο ένστικτο φυγής, διότι μπορεί να βρεθείτε έτσι σε άγνωστο έδαφος και να γίνετε θύμα μαζικού πανικού:

  • ◦ Μετά την ανακοίνωση μιας ιδιαίτερα έντονης ηλιακής καταιγίδας μείνετε σταθερά στο σπίτι σας.
  • ◦ Δηλώστε μεσοπρόθεσμα στον εργοδότη σας μερικές μέρες άδεια
  • ◦ Μη στείλετε τα παιδιά σας στο σχολείο
  • ◦ Συγκεντρώστε συγγενείς και φίλους γύρω σας
  • ◦ Προσπαθήστε να έχετε την ικανότητα να λάβετε πληροφορίες όσο το δυνατόν πιο σύντομα έχοντας ένα ράδιο με μπαταρίες
  • -προφανώς να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι τηλεπικοινωνίες πιο γρήγορα απ΄ότι τα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος

◦ Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ηρεμία σας, διότι οι αντιδράσεις πανικού μπορεί να σας θέσουν σε κίνδυνο 

*** Σύντομα θα οργανώσουμε σχετικές ενημερωτικές συναντήσεις με μόνο στόχο να φροντίσουμε να μοιραστεί η γνώση και να είναι οι περισσότεροι σε θέση να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να περάσουν στο επίπεδο εκείνο της κατανόησης που θα μας χαρίσει το συνειδησιακό άλμα...

Δεν γυρνάμε την πλάτη στο υλικό επίπεδο της κατάστασης, όμως τα καλύτερα θα έρθουν μόνο όταν θα έχουμε κάνει την ψυχική και πνευματική προετοιμασία μας!

Με αγάπη 
Βίκυ Χρυσού


ΥΓ: όσοι επιθυμείτε μπορείτε να λάβετε ήδη το ηλεκτρονικό βιβλίο "checklist 2012"  από εδώ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε αρκετά σημεία του επαρχιακού δικτύου της χώρας, ενώ διακοπές κυκλοφορίας σημειώνονται στην Ροδόπη και την Καστοριά.

Αναλυτικά οι περιοχές όπου είναι απαραίτητες οι αλυσίδες:

Περιφ. Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
Νομός Ροδόπης
Επ. Ο.Μυρτίσκη– Άνω Βυρσίνης.
Επ. Ο. Κάρδαμο - Κύμη.
Περιφ. Δυτ. Μακεδονίας
Νομός Φλωρίνης
Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 18ο έως 30ο χλμ. (μέσω Βιτσίου).
Ε. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 6ο έως 30 χλμ. (μέσω Βίγλας).
Νομός Καστοριάς
Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας, από 16ο έως 28ο χλμ. (μέσω Βιτσίου).
Περιφ. Κεντρικής Μακεδονίας
Νομός Πέλλας
Επ. Ο. Άρνισσας – Π. Αγ. Αθανασίου, από το 12ο χλμ.
Νομός Κιλκίς
Επ. Ο. Καστανερής - Λιβαδίων, από το 3ο χλμ.
Νομός Ημαθίας
Eπ. Ο. Νάουσας – Χ/Κ 3-5 Πηγάδια, από το 8ο. έως το 16ο χλμ.
Επ. Ο. Νάουσας – Χ/Κ Σελίου, από 8ο έως το 16ο χλμ.
Επ. Ο. Νάουσας – Ροδοχωρίου, από 8ο έως το 14ο χλμ.
Επ. Ο. Βέροιας – Χ/Κ Σελίου, από το 2ο έως 26ο χλμ.
Περιφ. Θεσσαλίας
Νομός Μαγνησίας
Επ. Ο. Βόλου – Ζαγοράς, από 19ο έως 40 χλμ. (Άνω κλάδος).
Νομός Τρικάλων
Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας, από (Ελάτη) 26ο έως 75ο χλμ. (Γέφυρα Αλεξίου).
Επ. Ο. Πύλης – Μεσοχώρας, από το 15ο έως 55ο χλμ.
Νομός Καρδίτσας
Επ. Ο. Μουζακίου – Άρτας, από 10ο έως 25ο χλμ. (θέση «Τύμπανος», προς Δυτική Αργιθέα).
Επ. Ο. Μουζακίου – Πετρίλου, από 15ο έως 30ο χλμ. (θέση «Άγιος Νικόλαος», προς Ανατολική Αργιθέα).
Περιμετρικά της λίμνης Πλαστήρα.
Νομός Λαρίσης
Επ. Ο. Αγιάς-Μελιβοίας 9ο χλμ.
Επ. Ο. Αγιόκαμπου-Σκλήθρου-Ελαφού από 10ο χλμ.
Επ. Ο. Ραψάνης-Κρανιάς από 3ο έως 4ο χλμ.
Επ. Ο. Πυργετού-Κρανιάς από 6ο έως 7ο χλμ.

Περιφ. Στερεάς Ελλάδας
Νομός Φθιώτιδας
Επ. Ο. Αμφίκλειας – X/K Παρνασσού, από 3ο έως 17ο χλμ.
Νομός Ευρυτανίας
Ε. Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από 50ο έως 64ο χλμ.
Νομός Ευβοίας
Επ. Ο. Στενής – Στροπώνων.
Επ. Ο. Αγ. Αθανασίου – Γλυφάδας.
Επ. Ο. Σταύρου - Αγ. Σοφίας (Θέση Ράχη).
Περιφ. Πελοποννήσου
Νομός Κορινθίας
Επ.Ο. Γκούρας- Δερβενίου από το 4ο χλμ. έως το 17ο χλμ.
Επ.Ο. Γκούρας -Λυκουριάς από το 10ο χλμ. έως το 18,5 χλμ.
Επ.Ο. Γκούρας -Κιάτου από το 7ο χλμ. έως το 19ο χλμ.
Επ.Ο. Ξυλοκαστρου - Τρικαλων από το 22ο χλμ.
Επ.Ο. Τρικαλων -Καρυας από το 1ο χλμ.
Επ.Ο. Δερβενιου - Γκουρας από το 20ο χλμ.
Επ.Ο. Σουλίου -Κρυονερίου – Γονούσας.
Επ.Ο. Κιάτου - Γκούρας από το 10ο χλμ.
Διακοπές κυκλοφορίας λόγω χιονοπτώσεων, παγετών και κατολισθήσεων
Ανατολική Μακεδονία - Θράκη
Νομός Ροδόπης
Λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη διάβαση του ποταμού Λισσού (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), διάβαση ποταμού Ποντικόρεμα οικισμού Αρριανών και διάβαση ποταμού μεταξύ Εβρένου – Ιασίου.
Περιφ. Δυτικής Μακεδονίας
Νομός Καστοριάς
Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας, από 22ο έως 28ο χλμ. (μέσω Βιτσίου).

Πηγή : http://www.ethnos.gr

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ ΟΡΔΩΝ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑ

Κάθε πιθανολογούμενη κατάσταση, ως σενάριο, έχει κάποια γενεσιουργά αίτια.
Μετά –και την κατ ουσία και πραγματικότητα- ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδος (που μέχρι τώρα έχει εξωραϊσθεί από τους πολιτικούς που δεν επιθυμούν να γνωρίζει ο λαός την αλήθεια), ίσως βρεθούμε αντιμέτωποι με μία «ανεξέλεγκτη εξέγερση».
 

Ως αιτίες για ένα τέτοιο γεγονός θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι εξής:

Η μία –εσωτερική- είναι η τρομερά απειλητική ανεργία, η οποία όχι μόνο δεν περιορίζεται αλλά επεκτείνεται με πρωτοφανή καλπασμό και αφορά στην ποιότητα της ζωής των Ελλήνων τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά και την δεύτερη ας την ονομάσουμε  «εξωτερική – εισαγόμενη» και είναι η παράνομη μετανάστευση. Και οι δύο αυτές αιτίες –ως γενεσιουργά χαρακτηριστικά της πιθανολογούμενης «εξέγερσης» οφείλονται στην κατά συρροή και κατ εξακολούθηση ανικανότητα των υπευθύνων λειτουργών  στο να χειρίζονται αποτελεσματικά διάφορες καταστάσεις που επηρεάζουν αμέσως ή εμμέσως το αποτέλεσμα.

 

Χωρίς να υπάρχει πρόθεση να κρίνουμε τις διαδικασίες και τις διεργασίες στον χειρισμό των υποθέσεων έχουμε την υποχρέωση σαν άτομα μεμονωμένα αλλά και σαν πολίτες ενός κράτους πολιτείας να ασχοληθούμε με το αποτέλεσμα –ήδη σε δυσμενή εξέλιξη-το οποίο θα προκύψει.

Για λόγους καλύτερης απεικόνισης της κατάστασης θα αρχίσουμε από τη δεύτερη αιτία.
Οι θλιβεροί και δύστυχοι παράνομοι μετανάστες –και δεν φταίνε αυτοί για το χάλι τους, αλλά οι άλλοι –όσοι- υπεύθυνοι λειτουργοί που τους άφησαν και τους ανέχτηκαν να βρίσκονται στη χώρα, έχουν μια ιδιάζουσα ψυχοπάθεια και ανάλογες συμπεριφορές.

Βρίσκονται σε μια χώρα με «δημοκρατικούς θεσμούς, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αποκήρυξη της ξενοφοβίας που γι αυτούς δεν σημαίνει απολύτως τίποτε ή που τους βολεύει να κάνουν τα όσα θέλουν χωρίς κανένα ουσιαστικό κολασμό.

 

Έχουν μάθει από εμπειρία ότι έχουν δικαιώματα χωρίς να έχουν υποχρεώσεις. Δεν πρόκειται να σεβαστούν αυτά που τους παρέχονται, ιδίως όταν βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης και δυστυχίας. Αυτοί οι άνθρωποι, όταν πεινάσουν ακόμη περισσότερο θα εγκληματήσουν με άνεση και χωρίς δισταγμό.  Στην καλύτερη περίπτωση, αν θελήσουν και μπορέσουν να τους πιάσουν θα τους φυλακίσουν.


 

Έτσι θα έχουν εξασφαλίσει αυτόματα τροφή, στέγη, ιατρική περίθαλψη και συνθήκες που είναι ονειρικές σε σχέση με τις χώρες απ όπου προέρχονται. Φυσικά όλες αυτές οι «παροχές» έχουν κάποιο κόστος το οποίο, βέβαια, είναι σε βάρος των Ελλήνων που φορολογούνται βαρύτατα και με τρόπο ληστρικό και χωρίς καμία ανταπόδοση.
Ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός των παρανόμων μεταναστών αυξάνει γεωμετρικά, προς τον αριθμό τους, τις εγκληματικές πράξεις που θα διαπράττουν.  Οι μηχανισμοί πρόληψης και καταστολής εγκλημάτων υπολειτουργούν εξ αιτίας μη ύπαρξης ικανών πόρων (χρήματα, άνθρωποι, μέσα) και εξαιτίας της ψυχολογικής κατάστασης των λειτουργών αυτών των υπηρεσιών.

 

Επιπρόσθετα το πολιτικό σύστημα χρησιμοποιεί και διαθέτει τους πλέον ικανούς αυτών των υπηρεσιών στην πρόληψη και καταστολή εγκληματικών διαθέσεων σε βάρος των πολιτικών  και «άλλων σημαινόντων προσωπικοτήτων»  όπως και στον εντοπισμό και αποκάλυψη «σκανδάλων» τα οποία εξυπηρετούν αφάνταστα πολύ στον αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα που τους ταλανίζουν και τις καταστάσεις που τους απειλούν.

Η συνεισφορά των παρανόμων μεταναστών στα του κράτους είναι μηδενική ενώ η απορρόφηση από τους πόρους του κράτους εξαιρετικά σημαντική.  Η παραμονή τους στη χώρα αποτελεί μια «εν δυνάμει εθνική απειλή» και έχουν συνειδητοποιήσει τον τρόπο με τους οποίους θα τους χειριστεί το πολιτικό σύστημα: δηλαδή με «χάϊδεμα» για όσα κακουργήματα επιτελέσουν.

Μακάρι η χώρα να είχε τη δυνατότητα να προσφέρει καλύτερη ζωή σ’ αυτούς τους ανθρώπους που διαπράττουν πράξεις που δεν θα διανοούνταν καν να διαπράξουν στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και αλλού.  Δεν υπάρχει όμως αυτή η δυνατότητα τη στιγμή που το πολιτικό σύστημα ακρωτηριάζει βάρβαρα τις συντάξεις φτωχών ανθρώπων.

Άρα κάτι πρέπει να γίνει εφαρμόζοντας το περιλάλητο «εδώ και τώρα».
Οι απλοί αγρότες λένε κάτι που είναι σοφό: αν υπάρχει στο χωράφι σου φίδι το διώχνεις ή το σκοτώνεις πριν σε δαγκάσει, αν σε δαγκάσει ό,τι και να κάνεις μετά είναι αργά.
Αυτή τη σοφή ρήση φαίνεται ότι δεν μπορούν να την κατανοήσουν οι πολιτικοί –που κύριο μέλημα τους είναι να κρατηθούν με νύχια και δόντια στην εξουσία προκειμένου να πλουτίζουν, και προτιμούν να κόπτονται υπέρ των δημοκρατικών θεσμών και να μας ενοχλούν αδιάντροπα με φανταιζί φληναφήματα.
Αναρωτιέται όμως κάποιος: ποια είναι αυτή η δημοκρατία που προστατεύει τον κακοποιό που κακοποιεί τον νομοταγή Έλληνα πολίτη;

Μπορούμε να πούμε ότι σήμερα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού τελεί υπό την κατοχή παρανόμων αλλοδαπών μεταναστών, οι οποίοι διαμορφώνουν το δικό τους κώδικα συμπεριφοράς –με την ανοχή των αρχών-  και κατέχουν περιοχές.  Αν κάποιος εντρυφήσει στο γεγονός αυτός είναι πιθανό να βρεθεί σε κατάσταση παράκρουσης, εκτός και αν είναι Έλληνας πολιτικός.
Τι θα έκαναν όμως αυτοί που έχουν τη δύναμη να πάρουν μέτρα, αν βίαζαν την γυναίκα τους, την κόρη τους, αν κακοποιούσαν τη μητέρα τους;
Θα άλλαζαν άραγε την αντίληψή και τη στάση τους;
Πάντως όσο κι αν τους φυλάει το σύστημα που «έκτισαν» ποτέ δεν θα είναι πλήρως ασφαλείς!

Η δεύτερη αιτία μια πιθανολογούμενης και ανεξέλεγκτης εξέγερσης είναι η κατάσταση –καζάνι που βράζει- στην οποία βρίσκεται μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού και ην οποία διατηρείται και πρόκειται να γίνει χειρότερη.
Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα οριοθετείται από τα ακόλουθα:

 

-Καλπάζουσα και μη ελεγχόμενη ανεργία

 

-Έλλειψη ελπίδας, οράματος και προοπτικής

 

-Ένα σύστημα δημοσιονομικής διακυβέρνησης τελείως αναποτελεσματικό και διεφθαρμένο που δημιουργεί απίθανες διελκυστίνδες που απαγορεύουν την πρόοδο

 

-Ληστρικές φορολογικές επιδρομές που εστιάζονται και στοχεύουν στις αδύναμες τάξεις οι οποίες δεν μπορούν να αποφύγουν το «πλιάτσικο» και τις απάνθρωπες αφαιμάξεις

 

-Ανίκανοι και αδίστακτοι πολιτικοί με νοοτροπία «κοτζαμπάσηδων» Όλα αυτά –και πολλά άλλα- έχουν θέσει το μεγαλύτερο μέρος του λαού σε μια κατάσταση προσωρινής αδράνειας.  Είναι πλέον θέμα χρόνου πότε θα αναδυθεί το ζωώδες και πανίσχυρο αίσθημα της επιβίωσης.  Ταυτόχρονα θα προκύψουν και άλλες «στάσεις», «διαθέσεις» και «συμπεριφορές» οι οποίες ίσως θα είναι πρωτόγνωρες για έναν λαό που για πολλά χρόνια έζησε σε μια κατάσταση πλασματικής ευδαιμονίας σπαταλώντας δάνεια που τώρα έγιναν απαιτητά. Ο λαός αυτός –με απόλυτη ευθύνη των πολιτικών- έγινε ένας λαός νωθρός και καθόλου ανταγωνιστικός στις διεθνείς αγορές παρά τα κελεύσματα των καιρών που ήταν εμφανή.

Το ξεβόλεμα των Ελλήνων –στο μεγαλύτερό τους ποσοστό- θα λειτουργήσει, μάλλον, σαν ένας σπινθήρας για μια φωτιά.
Επειδή όσο τα πράγματα χειροτερεύουν και η αλαζονεία των πολιτικών κορυφώνεται και επειδή όσο τα πράγματα χειροτερεύουν τόσο περισσότερο η σύγκριση της ποιότητας ζωής μα το παρελθόν θα είναι ενοχλητική μέχρι βασανιστική και προτρεπτική σε κινήσεις.

Βέβαια συνεχίζουν ακόμη τα «σκυλάδικα», τα «αθλητικά», και τα «κοσμικά»  να μην απειλούνται από τη δυστυχία που διακατέχει τον κόσμο αλλά και αυτά αρχίζουν να παίρνουν την κατιούσα και προς το «περαιούσθαι»  για μεγάλη λύπη των ανθρώπων του «σκότους».

Για τους «πολιτικούς» κάθε αντίδραση είναι ένα «θαύμα» που κρατάει τρείς μέρες.  Μετά έρχεται κούραση και δεν μπορεί να υπάρξει μια συνέχεια και συνέπεια από μη σωστά και συνετά καθοδηγούμενες μάζες.  Τα αστικά κέντρα είναι αυτά που  έχουν πληγεί  από την κατάσταση που επικρατεί.  Στα μικρά μέρη και τα χωριά η κατάσταση δεν είναι τόσο αισθητή.  Άρα τα αστικά κέντρα θα αποτελέσουν τον πυρήνα της αντίδρασης.
Το πολιτικό σύστημα –ως εξουσία- δεν πιστεύει ότι απειλείται. Ίσως έχει δίκιο και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πολλά και σωστά.  Όμως ποιος περίμενε στον κόσμο την πτώση της ΕΣΣΔ, την πτώση του Καντάφι στην Λιβύη, τα γεγονότα στην Αίγυπτο, την πτώση του πανίσχυρου Σάχη στο Ιράν, την αλλαγή στην Ρουμανία, την Βουλγαρία και τόσα άλλα που συνέβησαν, ακόμη και όταν απολάμβαναν την προστασία μεγάλων δυνάμεων,  ή θα συμβούν τις επόμενες μέρες;
Βεβαίως υπάρχουν σκοπιμότητες και εξαιρετικά σκοτεινές διαδρομές αλλά ποιος μπορεί να αποκλείσει το απρόσμενο γεγονός και ότι κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα;
Δυστυχώς, θέσεις σαν κι αυτές που παρουσιάζονται δεν δικαιώνονται παρά μόνον «κατόπιν εορτής».  Και μια τέτοια «εορτή»  καλύτερα είναι να την προλάβουμε για να την αποφύγουμε παρά να τη ζήσουμε.

Το μέλλον –δυσοίωνο-  και η τύχη –απρόβλεπτη- της Ελλάδας είναι στα χέρια ανίκανων, αντιπαθών και αναξιόπιστων, υποκριτών, πολιτικών. Οι Έλληνες έχουν, πλέον, πολύ λίγα να ελπίζουν και πολλά να φοβούνται.

Ο συνδυασμός των  παραπάνω χαρακτηριστικών που σχολιάσαμε για μια πιθανή εξέγερση είναι εξαιρετικά πανίσχυρος αν λειτουργήσει από κοινού.  Τότε είναι που θα επέλθει το χάος με τους δικούς του νόμους που δεν έχουν σχέση με τους νόμους που εμείς θεσπίσαμε.
Κάτι πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ. Όσο το πολιτικό σύστημα αισθάνεται ασφαλές τόσο η ασφάλεια της χώρας κινδυνεύει.  Έχει αποδειχτεί πλέον  ότι τα άτομα που κυβερνούν ή έχουν βλέψεις στη διακυβέρνηση της χώρας μόνον και δεν σκοπούν στη σωτηρία της χώρας είτε, και, επιδιώκουν μόνον το δικό τους συμφέρον – ατομικό και κομματικό.

Το ερώτημα καθίσταται πλέον επιβεβλημένο:
«Ποιος θα μας σώσει από αυτούς που μας κυβερνούν;»

 

Πηγή :  http://thesecretrealtruth.blogspot.com

http://www.eoellas.org