Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Πάνω από την Ευρώπη έφτασε το ραδιενεργό νέφος

Το ραδιενεργό νέφος από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Φουκουσίμα έφθασε πάνω από τη Ευρώπη, αφού πέρασε τον Ειρηνικό, τις ΗΠΑ, και τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της γαλλικής δημόσιας τηλεόρασης France 2.fr, το ραδιενεργό νέφος έφθασε πάνω από τη Γαλλία. Οι ειδικοί όμως δηλώνουν ότι η ποσότητα ραδιενέργειας είναι πολύ χαμηλή και δεν αποτελεί κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.de η κοινή γνώμη στη Γαλλία είναι ανήσυχη, καθώς έχει υπόψη της τη στάση που τήρησε η Κυβέρνηση με το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ το 1986. Τότε, η γαλλική Κυβέρνηση επέμενε ότι το ραδιενεργό νέφος είχε σταματήσει στα σύνορα της Γαλλίας.
Αυτή τη φορά όμως, οι αρχές της Γαλλίας δίνουν λεπτομερείς πληροφορίες στο κοινό για την κατεύθυνση του νέφους, καθησυχάζοντας τον κόσμο ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
Την ίδια πληροφορία δίνει και η ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού focus.de στην οποία αναφέρεται ότι αμελητέες ποσότητες ραδιενέργειας έφθασαν στην Ευρώπη.

2 σχόλια:

  1. Αυριο το μεσημερι θα ειναι επανω απο την Ελλαδα. Κουραγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι, είναι αναρτημένο κι αυτό... ας προσέξουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή