Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Αλβανία: Κατασκευή φυλακής με ελληνικό χρήμα Η πρόταση «έπεσε στο τραπέζι» σε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη



Αλβανία: Κατασκευή φυλακής με ελληνικό χρήμα

Αθήνα

Σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την εγκληματικότητα και για την αποσυμφόρηση των φυλακών, έπεσε στο τραπέζι, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει «Το Βήμα online» και μία εντυπωσιακή πρόταση: Το ελληνικό δημόσιο σε συνεργασία με την αλβανική κυβέρνηση να αναλάβει την χρηματοδότηση της κατασκευής μίας σύγχρονης φυλακής στην Αλβανία, σε περιοχή μάλιστα που θα επιλέξει η αλβανική κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μαν. Όθωνας επιβεβαίωσε ότι υπήρξε τέτοια πρόταση, χωρίς όμως να θελήσει να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.

Η πρόταση προβλέπει τη μεταφορά των κατάδικων αλβανικής υπηκοότητας (ορισμένοι από τους οποίους εκτίουν βαριές ποινές) από τις ελληνικές φυλακές, στη συγκεκριμένη αυτή νέα φυλακή. Τη φρούρηση των οποίων θα αναλάβει η αλβανική κυβέρνηση. Ο κ. Όθωνας δεν αποκάλυψε εάν έχει βολιδοσκοπηθεί η αλβανική πλευρά. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδης πάντως, όταν ρωτήθηκε από «Το Βήμα», εάν γνωρίζει την πρόταση αυτή, δήλωσε άγνοια, αν και στην αρμοδιότητά του ανήκουν οι φυλακές.

Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι που συνοδεύουν αυτή την πρόταση, πέραν της αποσυμφόρησης των ελληνικών φυλακών και αυτοί είναι οικονομικοί λόγοι, αφού, όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, η διατροφή ενός καταδίκου στην Αλβανία στοιχίζει περί το 1,8 ευρώ την ημέρα, σε σχέση με την Ελλάδα που στοιχίζει, «πολύ πιο ακριβά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου