Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών του Καντάφι

Διπλωματικός πυρετός για τη Λιβύη

Στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών του Καντάφι

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε απόψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον απεσταλμένο του λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, Αμπντουλάτι Ομπεϊντι. Ο Ομπεϊντι, εκτελεί και χρέη υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης. Για την κρίση στη Λιβύη συνομίλησε με ξένους ηγέτες το Σαββατοκύριακο ο Πρωθυπουργός ενώ μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Καντάφι και των αντικαθεστωτικών για τον έλεγχο της πόλης Μπρέγκα στα ανατολικά.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον, χθες με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σείχη Χαμάντ Μπιν Γιασίμ Μπιν Τζαμπρ Αλ Θάνι καθώς και με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Αλ Μπαγκντάντι Αλί Αλ Μαχμούντι. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αλ Μαχμούντι, ζητήθηκε από τον Πρωθυπουργό να γίνει δεκτός ο Ομπεϊντι.

Νωρίτερα σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον ομόλογό του της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ομπεϊντι πέρασε από τη Λιβύη στη γειτονική Τυνησία και από εκεί πέταξε για την Αθήνα. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρώιτερς, ο Ομπεϊντι μετέβη στην Αθήνα για να μεταφέρει μήνυμα του λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι στον έλληνα πρωθυπουργό.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ on-line

============================================================
Και λέω εγώ τώρα... την κολοκυθιά παίζουμε ή κάποιο άλλο παιχνίδι που δεν ξέρω;
redhead

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου