Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Τα σκάνδαλα που θα ρίξουν κυβέρνηση και Σαμαρά

 Μισό χρόνο βρίσκεται στην εξουσία, αλλά πρόλαβε να εμπλακεί σε ουκ ολίγα σκάνδαλα. Αντώνης Σαμαράς και κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού και η αιτία είναι όλα αυτά που ακολουθούν στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr. 

 

 Ποιο απ' όλα τα σκάνδαλα θα ρίξει τελικά τον Αντώνη Σαμαρά και την συγκυβέρνηση; Η Λίστα Λαγκάρντ, η συγκάλυψη των κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, η χρηματοδότηση του αδελφού του Πρωθυπουργού, οι παραχωρήσεις στην Τρόικα εις βάρος της Υγείας των Ελλήνων, τα πάρε δώσε με το Γιάννη Σγουρό και τον Σταύρο Παπασταύρου; Το σίγουρο είναι ότι όλα αυτά μαζί αποτελούν μια βόμβα στα θεμέλια της κυβέρνησης. Μια βόμβα, της οποίας το φυτίλι έχει ήδη ανάψει. Είναι πολλά και ήρθαν μαζί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Δεν πρόλαβε ούτε μισό χρόνο να κυβερνήσει ο Αντώνης Σαμαράς και ήδη η εμπλοκή του σε σκανδαλώδεις υποθέσεις είναι εντυπωσιακή. 

Το Newsbomb.gr σας θυμίζει όλες τις υποθέσεις που εγείρουν αναπάντητα ερωτήματα και που τελικά θα αποβούν μοιραίες για τη σημερινή κυβέρνηση. 

 1. Χρηματοδότηση με 11,5 εκατ. ευρώ του αδελφού του πρωθυπουργού
Το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» μόλις 22 ημέρες (!) αφού ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Αντώνης Σαμαράς πήρε επιχορήγηση 11,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για τις κτιριακές του ανάγκες. Πρόεδρος του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου δεν είναι άλλος από τον Αλέξανδρο Σαμαρά, αδελφό του Πρωθυπουργού της Ελλάδας!
Διαβάστε ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για την υπόθεση εδώ.
2. "Περίεργες" σχέσεις με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό
Αφού πρώτα ο κ. Σαμαράς άφησε ανενόχλητο τον κ. Σγουρό να κάνει "τα δικά του" (μεταξύ άλλων, να διαθέσει 8,5 εκατ. ευρώ για την τουριστική προβολή της περιφέρειάς του!), στη συνέχεια του έδωσε κεντρικό ρόλο στην υπόθεση Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου και Αλέξανδρου Σαμαρά. Ήταν ο κ. Σγουρός που έφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το θέμα της επιδότησης με 11,5 εκατ. ευρώ του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, «για τη βελτίωση των κτιριακών του υποδομών», όπως αποκάλυψε το Newsbomb.gr.
Oι σχέσεις των δύο ανδρών δεν σταμάτησαν εκεί. Όπως αποκαλύψαμε πρώτοι, πρωθυπουργός και περιφερειάρχης έχουν ήδη προχωρήσει και σε παρασκηνιακή συμφωνία με πολιτικό περιεχόμενο! Ο κ. Σγουρός ετοιμάζεται για την Δήμο Αθηναίων, με τη στήριξη Σαμαρά!
Διαβάστε την αποκάλυψη για το πολιτικό deal των δύο αντρών εδώ.

3. Η απίθανη περίπτωση Παπασταύρου
Βρίσκεται στη Λίστα Λαγκάρντ, το όνομά του συνδέθηκε με την υπόθεση Μαργαρίτας Παπανδρέου για το ιδιο σκάνδαλο και τυγχάνει στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Ποιος είναι ο μυστηριώδης κύριος Σταύρος Παπασταύρου;
Όπως όλα δείχνουν, είναι ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών. Ο άνθρωπος που από συνεργάτης του προκατόχου του στην κεφαλή της ΝΔ, κατάφερε να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά στο ρόλο του ως Ελληνα πρωθυπουργού. Η περίπτωσή του είναι ομιχλώδης και μπάζει από παντού. Ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς τον κρατά στο πλευρό του.
Διαβάστε τα δύο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για τον Σταύρο Παπασταύρου:
Αποκάλυψη: Ο συνεταίρος του κ. Παπασταύρου και η λίστα φωτιά
Ποιο μυστικό κρατά ακλόνητο τον Παπασταύρου στο πλάι του Σαμαρά;



4. Λίστα Λαγκάρντ και κάλυψη των κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνταντίνου
Η περίπτωση Παπασταύρου, όμως, δεν είναι η μοναδική που ξεπηδά από την διαβόητη "Λίστα Λαγκάρντ". Το όλο φιάσκο του χειρισμού της υπόθεσης αυτής, με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να "μη θυμάται" πού την έβαλε και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να παλινωδεί σχετικά με την δική του εμπλοκή, εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Σαμαρά που αποφάσισε να τους καλύψει.
Τι υποκρύπτει η εκκωφαντική σιωπή του Πρωθυπουργού; Γιατί δεν βάζει ο ίδιος τέλος σε αυτή τη δύσοσμη υπόθεση και δεν στέλνει... πακέτο στη Δικαιοσύνη τους εμπλεκόμενους, όποιοι και αν είναι, όσο ψηλά και αν βρίσκονται;
Το Newsbomb.gr έχει εκθέσει όλους τους υπεύθυνους με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ:
Τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ ζητά ο Ν. Νικoλόπουλος
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου με καταθέσεις 500 εκατ. στη λίστα Λαγκάρντ;
40.000.000 δολάρια διαχειρίστηκαν ο Γιάννος και η σύζυγός του!
Ο Μ. Κεφαλογιάννης, η σύζυγός του και «συμπτώσεις» στη λίστα Λανγκάρντ
 


 5. Το ξεπούλημα της Υγείας των Ελλήνων
Η κυβέρνηση Σαμαρά προλειαίνει το έδαφος ώστε είναι έτοιμες οι γερμανικές πολυεθνικές να εξοστρακίσουν από την εγχώρια φαρμακευτική αγορά οποιαδήποτε ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα. Έτσι τα κέρδη από οποιαδήποτε δραστηριοποίηση των Γερμανών εδώ, θα μεταφέρονται στη χώρα τους! Ο νόμος περί δραστικής ουσίας είναι ο Δούρειος Ίππος που θα φέρει το ξεπούλημα της υγείας των Ελλήνων και μάλιστα με θλιβερές συνέπειες. 
Η υποχρεωτική συνταγογράφηση δραστικής ουσίας καταδικάζει σε θάνατο τις πιο ευπαθείς ομάδες του ελληνικού λαού και μειώνει το προσδόκιμο ζωής όλων μας. Την ίδια ώρα το ΕΣΥ έχει καταλήξει να απευθύνεται στην ελίτ των εχόντων, καθώς όποιος δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη και αδυνατεί να πληρώσει, πολύ απλά δεν έχει πρόσβαση.
Με απλά λόγια, όπως έχει γράψει πολλάκις το Newsbomb.gr: Η συγκυβέρνηση βάζει τα κέρδη των πολυεθνικών πάνω από την Υγεία μας!
 6. Η απόρριψη της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο
Γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θέλει να πέσει φως στις κινήσεις Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου που μας κατέστησαν δέσμιους της τρόικας;
Πώς εξηγείται ότι έχουν κολλήσει οι δικογραφίες και οι έρευνες που αφορούν στις συνθήκες υπό τις οποίες μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο, ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση των CDS, πώς έγιναν τα μαγειρέματα στην ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα και γιατί ήπιαν ορισμένοι το αμίλητο νερό για τη λίστα Λαγκάρντ;
Τις απαντήσεις δίνει το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr
 7. Το πολιτικό deal με Βενιζέλο και Σημίτη για το νέο, "ευρωπαϊκό" κόμμα
Είναι άλλο πράγμα η συγκυβέρνηση και άλλο πράγμα το πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες των ανυποψίαστων ψηφοφόρων που σύντομα θα ξανασυρθούν στην κάλπη με κάποιο εκβιαστικό δίλημμα.
Το Ευρωπαϊκό κόμμα είναι μία πραγματικότητα, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τη γέννησή του. Αυτό είναι εμφανές σε όλους. Αυτό που δεν έχει αποκαλυφθεί είναι η ανάμειξη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Κεντρικός κορμός αυτού του νέου Ευρωπαϊκού κόμματος θα είναι η Νέα Δημοκρατία. Θα πλαισιωθεί από στελέχη προσκείμενα στον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη,όπως τους κ.κ Γιαννίτση, Στουρνάρα, Φλωρίδη, Χριστοδουλάκη, στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως η κ. Διαμαντοπούλου ή ο κ.Χρυσοχοϊδης ενώ υπάρχουν και στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ, όπως οι κ.κ Μπίστης, Οικονόμου, Ψαριανός και Χατζησωκράτης που είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε αυτό το εγχείρημα.
Η συγκυβέρνηση, λοιπόν, αυτήν τη στιγμή περισσότερο ενδιαφέρεται για τη μυστική της προετοιμασία εν όψει των πρόωρων εκλογών που ετοιμάζει, με την απλή αναλογική για να ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία, παρά για να σώσει τη χώρα από την καταστροφή!

8. Την προσπάθεια για "δωρεά" 800.000 ευρώ στον ΔΟΛ του κ. Ψυχάρη!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Παρασκήνιο" η κυβέρνηση πιέζει τον ΟΠΑΠ να χορηγήσει με 800.000 ευρώ την έκδοση "Το Βήμα - 90 Χρόνια" που κυκλοφορεί μαζί με την εφημερίδα - ναυαρχίδα του ΔΟΛ. Η ιστορία, μάλιστα, αυτή αν συνδυαστεί με τις επιθέσεις του κ. Ψυχάρη κατά της τρόικας το τελευταίο διάστημα, εγείρει πολλά ερωτήματα. Φοβάται ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ ότι κάτι θα στραβώσει; Ότι τα χρήματα που τόσο έχει ανάγκη και που δεν φαίνεται να έρχονται από τις τράπεζες, τελικά δεν θα καταφέρει να τα βρει από πουθενά;
Οι πληροφορίες θέλουν τη χορηγία να έχει περάσει από την πίσω πόρτα, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο και η αρμόδια Επιτροπή του ΟΠΑΠ αρνήθηκαν να την εγκρίνουν.
Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για τη απίστευτη αυτή ιστορία εδώ.
9. Ο ρόλος Σαμαρά στην υπόθεση Siemens
O πρωθυπουργός, ούτε λίγο ούτε πολύ, ήλθε σε μια συμφωνία συμβιβασμού με τη γερμανική κυβέρνηση και την παρουσίασε τον Αύγουστο στην καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα παραιτείται από διεκδικήσεις έως και 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από την εταιρεία "Siemens"! Χάρη σ' αυτήν την συμφωνία πείστηκε η κ. Μέρκελ να έρθει στην Αθήνα για να κάνει ανούσιες και άκαιρες δηλώσεις στήριξης προς την κυβέρνηση των τριών εταίρων. Ο Αντώνης Σαμαράς, δηλαδή, αντάλλαξε λίγη καλή δημοσιότητα για το κόμμα του και την κυβέρνησή του, έναντι της διεκδίκησης χρημάτων που θα έδιναν πραγματική ανάσα στη χώρα!
Υπάρχει, βέβαια, και ένα ακόμη ενδεχόμενο: Μήπως η κ. Μέρκελ διαθέτει στοιχεία τα οποία ο πρωθυπουργός πολύ θα ήθελε να αποσιωπηθούν; Μήπως, δηλαδή, υπάρχει κάτι άλλο, ακόμη πιο σημαντικό πίσω από την παραίτηση των ελληνικών διεκδικήσεων;

10. Το ξεπούλημα του ελληνικού αίματος στο εξωτερικό
Τη στιγμή που η Ελλάδα αναγκάζεται σε εισαγωγή τεράστιων παρτίδων (πανάκριβου) αίματος, το αίμα των ιδίων Ελλήνων πωλείται στο εξωτερικό όσο - όσο!
Το Newsbomb.gr επισκέφθηκε κι έκανε ρεπορτάζ στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και αποκάλυψε όλη την αλήθεια. Όταν ανέλαβε η κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά με τη συγκατάθεση των άλλων δύο εταίρων του, τοποθετήθηκε υφυπουργός Υγείας το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ κ. Φωτεινή Σκοπούλη, η οποία επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο για να αναλάβει τη διαχείριση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.
Σήμερα, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλείται να καλύπτει ανάγκες άλλων χωρών του εξωτερικού και να εξάγει αποθέματα αίματος, ακόμα και σε τιμές «όσο – όσο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου