Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Πρέπει να παρθούν οδυνηρά μέτρα στην Ελλάδα, λέει ο Μπαρόζο

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Ελλάδα γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρέπει να παρθούν κι άλλα οδυνηρά μέτρα, για να βγει η χώρα από την κρίση, αλλά αποφεύγουν να μιλήσουν με ειλικρίνεια στο λαό, υποστήριξε χθες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ευρωβουλευτών, κατά την ώρα ερωτήσεων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο πρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε ότι η ευθύνη των πολιτικών ηγετών στην Ελλάδα είναι να μιλήσουν με ειλικρίνεια στο λαό και να του πουν ποιες θυσίες ακριβώς χρειάζονται για να βγει η χώρα από την κρίση.
Απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι το πρόβλημα του χρέους της Ελλάδας οφείλεται, κυρίως, στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή και διευκρίνισε ότι, σε περίπτωση αιτήματος της Ελλάδος, όλες οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. είναι υποχρεωμένες να δώσουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, όπου ενδεχομένως βρίσκονται κατατεθειμένα ποσά που αποτελούν προϊόντα φοροδιαφυγής.

Πηγή : http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=282522

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου