Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Έκοψαν το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας

Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έκοψαν λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας παρεμβαίνοντας στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην οδό Στουρνάρη και προανήγγειλαν ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλα υπουργεία. Η οφειλή του συγκεκριμένου υπουργείου προς τη ΔΕΗ ανέρχεται 3,8 εκατομμύρια ευρώ. «Δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ» δήλωσε στον Αθήνα 984 ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος ωστόσο δεν αποκάλυψε τον επόμενο στόχο των συνδικαλιστών.

Η αναλυτική λίστα με τις οφειλές υπουργείων, γ.γ. Περιφερειών και άλλων Υπηρεσιών, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους συνδικαλιστές, κατατάσσει στην πρώτη θέση το υπ. Υποδομών, το οποίο με την ΥΠΑ χρωστά ούτε λίγο, ούτε πολύ 49 εκατ. ευρώ.

Το top 10 των οφειλετών συμπληρώνουν: το υπουργείο Δικαιοσύνης με οφειλές 41,1 εκατ. ευρώ, Εσωτερικών με 14,5 εκατ., Εθνικής Άμυνας που μαζί με το ΓΕΣ χρωστά περίπου 11 εκατ., Προστασίας του Πολίτη με 7,1 εκατ., Οικονομικών με περίπου ένα εκατομμύριο, και από τις Περιφέρειες: Μακεδονίας-Θράκης 6,6 εκατ., Πελοποννήσου και Δ. Ηπείρου 3,9 εκατ. και Αττικής 2,7 εκατ.

Η συγκεκριμένη κίνηση ήταν συμβολική και διήρκεσε περίπου δύο ώρες. Αφορμή, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές αποτέλεσε το γεγονός ότι την ώρα που η κυβέρνηση επιβάλλει το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το οποίο οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν, το Δημόσιο χρωστά συνολικά 141 εκατ. ευρώ στην Επιχείρηση.

Μόνο για το υπ. Υγείας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Φωτόπουλος, καταγράφεται οφειλή της τάξεως των 3,8 εκατ. ευρώ.

«Έχει δίκιο στην αντίδραση της η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Την αποδέχομαι». Με αυτή τη φράση, ο Ανδρέας Λοβέρδος, σχολίασε την κίνηση των συνδικαλιστών να προχωρήσουν σε διακοπή ρεύματος στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου υγείας, στην Αριστοτέλους.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το αλαλούμ με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων συνεχίζεται.

Εν μέσω των αντιδράσεων, η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού παραπέμπει στη δεσμευτικότητα του νόμου και τους κινδύνους οικονομικής κατάρρευσης της ΔΕΗ, καθώς θα κληθεί εκείνη να πληρώσει το αντίτιμο του φόρου στο κράτος, αν δεν το λάβει από τους καταναλωτές.


Πηγή : http://www.capital.gr/news.asp?id=1331043


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου