Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Δεν κόβονται τα ¨δώρα΄. Η τρόικα ζητά μείωση του κατώτατου μισθού

Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, δεν έχει τεθεί θέμα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων που προβλέπουν μικρές αυξήσεις, αλλά η τρόικα θέτει θέμα κατώτατου μισθού στο πλαίσιο ρύθμισης για αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Η τρόικα δεν μας έχει ζητήσει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, να καταργηθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, δεν έχει τεθεί ούτε θέμα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων που προβλέπουν μικρές αυξήσεις, αλλά η τρόικα θέτει θέμα κατώτατου μισθού στο πλαίσιο ρύθμισης για αύξηση της ανταγωνιστικότητας.
Ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τον κ. Παπαδήμο για τις εκκρεμότητες του μεσοπρόθεσμου, επικουρικές συντάξεις και δαπάνες στα φάρμακα, για το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους που έχει ξεκινήσει, για τα προγράμματα προστασίας των ευπαθών ομάδων και τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, όπως η αυτεπιστασία στους δήμους.
Εν τω μεταξύ, με αφορμή την έναρξη των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης - τρόικας για τη νέα δανειακή σύμβαση και την πιθανότητα «γέννησης» νέων απαιτήσεων από την πλευρά των ελεγκτών ολοένα και περισσότερες πολιτικές δυνάμεις λένε «όχι» στη λήψη πρόσθετων μέτρων.

Πηγή : ΗΜΕΡΗΣΙΑONLINE
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112784059

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου