Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Αδειάζουν οκτώ νοσοκομεία σε όλη τη χώραΕντός της εβδομάδας θα αδειάσουν τα οχτώ νοσοκομεία του ΕΣΥ που θα αλλάξουν ρόλο, ενώ το προσωπικό τους θα τεθεί σε «κινητικότητα» από τις 31 Αυγούστου έως τις 16 Σεπτεμβρίου, διάστημα κατά το οποίο το δυναμικό του ΕΣΥ θα μειωθεί περίπου κατά 630 κλίνες. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη, στις 23 Αυγούστου θα ξεκινήσουν να στέλνονται τα στοιχεία των υπό μετακίνηση και διαθεσιμότητα υπαλλήλων, στις 31 Αυγούστου θα ξεκινήσει η διαθεσιμότητά τους και στις 16 Σεπτεμβρίου θα είναι στη νέα τους δουλειά.Σύμφωνα με το σχέδιο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας από τις 21 Αυγούστου σταματούν οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της Αττικής: Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο, και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης: Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και «Παναγιά». Επιπλέον, προβλέπεται και «διασπορά» νοσηλευόμενων ασθενών από αυτά τα νοσοκομεία προς άλλες μονάδες υγείας.
Παράλληλα, το ΕΚΕΠΥ έχει επεξεργαστεί ειδικό σχέδιο για τη λειτουργία των υπόλοιπων νοσοκομείων Αττικής και Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, (31 Αυγούστου - 16 Σεπτεμβρίου), με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο διάστημα θα «μειωθεί» η νοσηλευτική δύναμη του ΕΣΥ κατά περίπου 630 κλίνες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΕΠΥ κ. Πάνο Ευσταθίου, το σχέδιο προβλέπει τρεις άξονες: Ο πρώτος αφορά την κατά περίπτωση αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων. Η εντολή που θα δοθεί στις 21 Αυγούστου σε ευρεία σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου με τους διοικητές των νοσοκομείων είναι να μην προγραμματίζονται τακτικά χειρουργεία για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Για τα ήδη προγραμματισμένα περιστατικά, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αναβολές οι οποίες ωστόσο θα αποφασίζονται κατά περίπτωση.
Ο δεύτερος άξονας αφορά την υποστήριξη των εφημεριών του ΕΣΥ από στρατιωτικά νοσοκομεία, τα οποία θα δέχονται διαγνωσμένα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας. Ο τρίτος άξονας αφορά τη διακοπή της ροής περιστατικών από τα νοσοκομεία Θήβας, Λιβαδειάς και Κορίνθου προς νοσοκομεία της Αθήνας (έως και 15 την ημέρα). Τα περιστατικά θα κατευθύνονται προς τα νοσοκομεία Λαμίας, Λάρισας και Κορίνθου.
Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τους νεφροπαθείς που εξυπηρετούνται από τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού του Αμαλία Φλέμινγκ και της Πολυκλινικής, όπου το ΕΚΕΠΥ επεξεργάζεται δύο ενδεχόμενα: είτε την κατ’ εξαίρεση λειτουργία των μονάδων αυτών, είτε τη διασπορά των ασθενών αυτών σε κοντινά νοσοκομεία.
Στο τέλος Σεπτεμβρίου, μετά και την ολοκλήρωση της κινητικότητας και της αλλαγής ρόλου των νοσοκομείων Αττικής και Θεσσαλονίκης θα ανακοινωθεί -εκτός απροόπτου- το νέο πρόγραμμα εφημεριών νοσοκομείων, που θα περιλαμβάνει και την πλήρη εφημερία των νοσοκομείων Αγίοι Ανάργυροι και Παμμακάριστος. 

ΠΗΓΗ : http://news.kathimerini.gr/

http://www.newsitamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου